Go Back
+ servings
cordon-bleu-billede-opskrift

Cordon bleu opskrift

Helle
Lav lækre cordon bleu med smeltet oste-indre og sprød skorpe til middag med denne nemme og gode opskrift.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 16 minutter
Samlet tid 26 minutter
Ret Hovedret, Kød
Køkken Schweizisk
Antal 4 personer
Kalorier 200 kcal

Equipment

  • 1 Stegepande
  • 1 kniv
  • 1 palet
  • 4-8 tandstikker eller kødnåle

Ingredienser
  

  • 4 stk kyllingebryster
  • 4 skiver skinke eks. prosciutto eller landskinke
  • 100 gram frisk mozzarella
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl rasp alternativt panko
  • 2 stk æg
  • salt og peber
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Start med at skære en dyb lomme i siden af dit kyllingebrysterne, som ikke må nå hele vejen igennem brystet, men gerne så langt ind, som muligt.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • Skær mozzarellaen i fire skiver, eller alternativt i små stykker.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • Fold skinken omkring en skive mozzarella, inden det kommes ind i lommen på kyllingen. Vend med fordel åbningen på skinken indad, så osten ikke flyder ud under stegningen.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • Luk gerne kyllingebrysternes lommer ved hjælp af nogle tandstikker eller små kødnåle.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • Hæld rugmel i én dyb tallerken.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • I en anden dyb tallerken hældes rasp, der krydres med lidt salt og peber.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • I en tredje dyb tallerken piskes æggene sammen, inden kyllingebrysterne vendes i melen. Sørg for at komme godt omkring lommens åbning.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • Herefter vendes kyllingebrystet i æg og afslutningsvist i rasp.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • Steg dine panerede cordon bleu i smør og eller olie ved middel til middelhøj varme i 8-10 minutter på hver side.
    cordon-bleu-opskrift-billede
  • Server straks efter.
    cordon-bleu-opskrift-billede

Video

Noter

Du kan med fordel servere din cordon bleu med kartofler, andre rodfrugter og eventuelt tyttebærsovs til.

Nutrition

Calories: 200kcal
Keyword Cordon Bleu, Kød
Tried this recipe?Let us know how it was!