Indholdsfortegnelse
Vis
Cordon bleu er en kendt og populær spise, som ofte købes fra frost eller fra supermarkedet prælavet, hvorefter de opvarmes derhjemme på panden eller i ovnen, men hvor egentlig ikke lave dem selv? De er nemme at lave, og så smager de helt fortrinligt, hvis man laver dem selv.
Vores opskrift på cordon bleu giver nogle store, saftige og ikke mindst sprøde lommer, du med fordel kan nyde med både sprøde kartofler, kogte kartofler eller andre lækre rodfrugter.
Cordon bleu opskrift
Lav lækre cordon bleu med smeltet oste-indre og sprød skorpe til middag med denne nemme og gode opskrift.
Equipment
- 1 Stegepande
- 1 kniv
- 1 palet
- 4-8 tandstikker eller kødnåle
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryster
- 4 skiver skinke eks. prosciutto eller landskinke
- 100 gram frisk mozzarella
- 2 dl rugmel
- 2 dl rasp alternativt panko
- 2 stk æg
- salt og peber
- smør eller olie til stegning
Sådan gør du
- Start med at skære en dyb lomme i siden af dit kyllingebrysterne, som ikke må nå hele vejen igennem brystet, men gerne så langt ind, som muligt.
- Skær mozzarellaen i fire skiver, eller alternativt i små stykker.
- Fold skinken omkring en skive mozzarella, inden det kommes ind i lommen på kyllingen. Vend med fordel åbningen på skinken indad, så osten ikke flyder ud under stegningen.
- Luk gerne kyllingebrysternes lommer ved hjælp af nogle tandstikker eller små kødnåle.
- Hæld rugmel i én dyb tallerken.
- I en anden dyb tallerken hældes rasp, der krydres med lidt salt og peber.
- I en tredje dyb tallerken piskes æggene sammen, inden kyllingebrysterne vendes i melen. Sørg for at komme godt omkring lommens åbning.
- Herefter vendes kyllingebrystet i æg og afslutningsvist i rasp.
- Steg dine panerede cordon bleu i smør og eller olie ved middel til middelhøj varme i 8-10 minutter på hver side.
- Server straks efter.
Video
Noter
Du kan med fordel servere din cordon bleu med kartofler, andre rodfrugter og eventuelt tyttebærsovs til.
Nutrition
Calories: 200kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!