Go Back
+ servings
Hjemmelavet urtesmør

Hjemmelavet urtesmør

Helle
Lav lækker hjemmelavet urtesmør, som du kan bruge til dine ovnkartofler, eller hvis du laver andre typer af kartofler i ovn, eksempelvis bagekartofler. Det er et lækkert krydret og cremet indspark, som også virker godt på brød.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret hvidløgssmør, urtesmør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 627 kcal

Equipment

  • 1 Skål
  • 1 ske
  • 1 kniv
  • 1 skærebræt

Ingredienser
  

  • 200 g Blødt smør
  • 50 g Persille
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1/2 stk Citron saften heraf
  • Citronskal

Sådan gør du
 

  • Start med at tage smøret ud i god tid, så det kan nå at blive blødt
  • Hak herefter dine ønskede friske urter, eller andre ingredienser, som skal være med til at give dine kartofler en masse smag. I dette tilfælde kan du eksempelvis bruge persille eller hvidløg. For at opnå det bedste resultat, anbefales det at bruge en hvisløgspresser til hvidløgene. Hvis du ønsker et syrligt twist, kan du også bruge revet citronskal eller citronsaft.
  • Put alle ingredienserne ned i skålen til det bløde smør.
  • Riv citronskal, og halver derefter citronen og pres saften ned i skålen til det bløde smør.
  • Bland ingredienserne sammen med det bløde smør. Mængden afhænger af, hvor mange kartofler der skal laves, samt hvor meget smør der ønskes til tilbedredningen.
  • Smør til sidst kartoflerne ind i din hjemmelavet urtesmør, og put dem herefter i ovnen på 200 grader varmluft, eller 220 i en almindelig ovn.
  • Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen og brug som tilbehør. Velbekomme!

Video

Noter

Brug din hjemmelavede urtesmør til dine kartofler i ovn, eksempelvis bagekartofler, men du kan også bruge dem til hasselback kartofler eller kartoffelmos. Mulighederne er mange, og smagene er store, så det er bare om at komme i gang.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 627kcal
Keyword hjemmelavet urtesmør, hvidløgssmør, urtesmør
Tried this recipe?Let us know how it was!