Pift festen op med en lækker Whiskey Sour opskrift, hvor der hverken er sparret på citrus, bourbon eller cremethed. Du får nemlig her en smagfuld drink, som de fleste kan være med på. Den friske smag med noter af sødme og en cremet tekstur fra ægget gør det til en sand vinder.
Det kan måske virke afskrækkende at komme æg i sin cocktail, men det behøver du bestemt ikke at være bekymret over. Du kan, i Danmark, uden større udfordringer sagtens bruge både pasteuriserede og friske, eller vælge at lave den helt uden æg. Det er naturligvis op til dig. Ægget giver bare den gode cremethed, som netop gør drinken til klassiker.
Opskrift på Whiskey Sour drink
Equipment
- 1 shaker
- 1 jigger
- 1 whiskey glas
- 1 køkkenkniv
- evt. si
Ingredienser
- 5 cl whiskey gerne bourbon
- 3 cl citronsaft friskpresset
- 2 cl sukkersirup
- 1 cl pasteuriseret æggehvide
- isterninger
Sådan gør du
- Kom en god håndfuld isterninger i din shaker.
- Afmål whiskey, citronsaft, sukkersirup og æggehvide.
- Sæt låget godt fast på shakeren og ryst din Whiskey Sour drink godt sammen (cirka 1 minut).
- Fyld dit glas med isterninger, inden du sier drinken over.
- Pynt med en skive citrusfrugt, eller servér som den er.
Video
Noter
Nutrition
Smag vores Whiskey Sour opskrift
Denne gode drink kan faktisk betegnes som en cocktail, da den klassiske cocktail indeholder spiritus, her whiskey (gerne bourbon), citrus (her gerne citron, men lime kan også bruges), samt sukker (her sukkersirup). Det gør egentlig ikke den store forskel, om du laver din Whiskey Sour opskrift med eller uden æg, når det kommer til definitionen, men vi anbefaler det for oplevelsens skyld.
Kunne du tænke dig at prøve andre gode drinks med whiskey, kan du med fordel prøve vores opskrift på Old Fashioned drink eller en Manhattan drink.
Kilder
- Læs om Whiskey Sour drink hos liquor.com.
- Hvad betyder det, at det er bourbon whiskey? Læs mere her.