Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Varmepumpe – Hvad er det?

Varmepumpe – Hvad er det?

solceller bedste i test

En varmepumpe er et elektrisk apparat, som omsætter energi til varme, så du slipper for et koldt hjem. Dog kan den også bruges til at afkøle dit hjem, hvis varmen er et problem. Dette sker ved en proces af fordampning, kompression og kondensation. 

Begrebet varmepumpe lyder umiddelbart ikke så kringlet. Der findes dog mange typer inden for begrebet, som blandt andet dækker over:

  • Jordvarme
  • Luft til vand
  • Luft til luft

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?


Inden du køber energivenlig opvarmning, skal du danne dig et overblik af de forskellige typer. Jordvarme er en effektiv måde at bruge energi fra solen til at opvarme huset med. Den opsamler jordens farve, og opvarmer til hus og vand gennem en jordvarmepumpe.

En luft til vand-varmepumpe bruger en kompressor, som komprimerer luften og overfører varmeenergien til et vandbaseret system. Den ikke lige så effektiv som jordvarme, men er billigere og egner sig især til mindre grunde.

En luft til luft-varmepumpe er en af de mest almindelige på markedet. Den arbejder effektivt, hvor den trækker varmen ud af luften udenfor, og bruger det til opvarmningen. Den egner sig især til mindre huse som kolonihaver eller sommerhuset.


Se også:


Bedst i test 2023

Her har vi samlet de bedste bud på energivenlig opvarmning, både til dig der vælger jordvarme, luft til vand og luft til luft:

Jordvarme

  • Daikin EGSAX10-DA9W

Luft til vand:

  • Viessmann Vitocal 251

Luft til luft:

  • Panasonic CU-VZ9SKE


Hvad koster en varmepumpe?

Du sparer både penge og får en miljøvenlig varmeløsning, når du skifter til energivenlig opvarmning. Det vil faktisk reducere dine energiregninger med op til 70%. Besparelsen afhænger af, hvor stort et areal du skal have opvarmet, samt hvilken type, du vælger.

For at beregne prisen skal du vide, hvad du betaler for el pr. kWh. Det kan derfor betale sig at have et godt elselskab, som leverer god og billig energi. Her kan du læse mere om billigste elselskab


Se hvad der bruger strøm i hjemmet

Vaskemaskine og tørretumbler 20%
Køle- og fryseapparater 16%
TV 15%
Madlavning 13%
Belysning 12%
Opvarmning 3%
Diverse 1%

Mooly tester

Er du interesseret i andet end strøm, solceller, elpriser eller alt fra denne artikel, er du altid velkommen til at kontakte os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk. Vi holder os altid informeret om, hvordan markedet udvikler sig.

Angivelse af kilder og tests: