Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Tyngdedyne til børn og voksne – Test af de 10 bedste i 2023

Tyngdedyne til børn og voksne – Test af de 10 bedste i 2023

En tyngdedyne kan hurtigt blive din nye bedste ven, da den både kan hjælpe med at få en bedre søvn om natten, reducere angst og stress, og generelt skabe gode ramme for en bedre hverdag. Der er således mange gode fordele ved en tung dyne, og dette gælder både for børn og voksne, så hvorfor ikke prøve det ad?

Vi tager dig i gennem fordele og ulemper ved denne type dyne, så du bedst muligt kan træffe et valg, om det er noget for dig eller én du holder af. Man kan få dyner med tyngde i til både voksne og børn, junior eller baby – alt afhængigt af alder, vægt og størrelse.

Seneste opdatering: 26. SEPTEMBER 2023
Vi bruger meget tid på at opdatere vores guide om tyngdedyner, så den altid er opdateret med de nyeste tilbud. Vores seneste ændring har været: Hugged kids, Reecover – Tyngdetæppe og Goodnights – Vaskbar tyngdedyne. Vi har nøje gennemgået de nyeste ekspertanmeldelser, for at give dig den mest opdateret information.


De 10 bedste tyngdedyner i test i 2023


Se med i vores anbefalinger, hvor vi fremhæver specifikationer og fordele ved det enkelte produkt. Der findes mange på markedet, hvor vi blot har taget et udsnit af dem, som vi mener, du har behov for at kende. Det er forskelligt, hvad man har behov for i en dyne og derfor skal du først afgøre, hvad du mener er vigtigt for dig eller dit barn.


HUGGED – Kugledyne bedst i test

Prøv med 30 dages tilfredshedsgaranti

bedste kugledyne
✅ 5.0 med +220 anmeldelser
✅ Prøv med 30 dages tilfredshedsgaranti

Specifikationer

 • Vægt: 5-11 kg
 • Mål: 150 x 210 cm

Fordele

 • Lavet af 100% OEKO-TEX bomuld
 • Fyld af glasgranulater
 • Dansk design og kvalitet
 • God til børn og voksne

Hvorfor vælge en HUGGED tyngdedyne?

Med en HUGGED tyngdedyne får du et kvalitetsprodukt, som både er godt til børn og voksne – og som er bedst i test. Den fås i forskellige størrelser, så du kan passe den til barn, baby eller voksen. Deres dyner er produceret i 100% OEKO-TEX certificeret bomuldslag, hvori glasgranulater er lagt i lommer fordelt over hele dynen. Desuden er materialet, den bløde bomuld, super rart at røre og sove med, og kvaliteten er naturligvis i top.

HUGGED dyner med tyngde er gode for både børn og voksne, hvilket betyder, at du både kan købe kugledyner til dit barn, såvel som til dig selv. Hvis I laver sammensovning, vil det således også være godt for barnet. Dog skal man her være opmærksom på, at vægten kan være for meget for børn, især mindre eller babyer. Dette produkt tåler maskinevask, som gør det nemt at rengøre.


Størrelser til børn:

 • 100 x 140 cm

Størrelsesguide for voksne:

 • 5 kg: 50-69 kg
 • 7 kg: 70-89 kg
 • 9 kg: 90-109 kg
 • 11 kg: 110-120 kg

Scandinavian Tyngdedyne – Højeste tilfredshedsgaranti

Test med 30 dages søvngaranti

ScandinavianRest tyndgedyne

ScandinavianRest

✅ 5.0 på 642 anmeldelser
✅ Prøv og test med 30 dages søvngaranti

Bedste priser på ScandinavianRest

Specifikationer

 • Vægt: 5-9 kg
 • Længder: 200 cm og 220 cm

Fordele ved denne model af en tung dyne

 • Dansk design
 • Fyld af glasgranulater
 • Antistatisk og allergivenlig
 • Betræk kan tilkøbes

Hvorfor vælge en Scandinavian Rest tyngdedyne?

Der er mange gode grunde til at vælge en tyndgedyne, men hvad er fordelen ved at vælge en fra Scandinavian Rest? Jo, med en dyne herfra får du et lækkert dansk design, hvor lommerne med glasgranulater er perfekt udfyldte og designet, så der kommer et godt fordelt tryk ud over hele kroppen ved anvendelse. Derudover kommer det med et betræk, der er både allergivenligt og antistatisk, så du ikke vågner med strithår eller røde øjne.

Du kan med fordel vælge dette produkt, hvis du vil gå efter en tyngdedyne, der har mange gode brugeranmeldelser, for det må man sige, at den har. Dynen roses især for den gode vægtfordeling, det gode design, det bløde stof og ikke mindst den gode oplevelse, generelt set. Der for er der også mange gode fordele ved at vælge netop en tyndgedyne fra Scandinavian Rest.


Størrelser til børn:

 • 2 kg: 15-19 kg
 • 3 kg: 20-24 kg
 • 5 kg: 25+ kg

Størrelsesguide for voksne:

 • 5 kg: 50-69 kg (fås både i 200 cm og 220 cm længde)
 • 7 kg: 70-89 kg (fås både i 200 cm og 220 cm længde)
 • 9 kg: 90-109 kg (fås både i 200 cm og 220 cm længde)

ScandinavianRest


Wonder Living – Bambus tyngdedyne

Prøv med 100 dages returret

Wonder Living bambus tyngdedyne

Wonder Living

✅ 5.0 på 12 anmeldelser
Prøv med 100 dages returret

Specifikationer for denne tunge dyne

 • Vægt: 2-11 kg
 • Mål: 70×100 cm, 100×140 cm & 140×200-220 cm

Fordele

 • Miljøvenlige glasperler
 • 100% satinvævet bambus lyocell
 • Fås i både voksen- og børnestørrelse
 • OEKO-TEX® STANDARD 100 certificeret

Hvorfor vælge en Wonder Living tyngdedyne?

Ud og de mange gode grunde til at vælge en tyngdedyne, som vi har været inde på en del i denne guide, så er der naturligvis også den helt klare fordel ved denne dyne, at den er lavet i bambus lyocell. Dette betyder ikke bare, at det er et utroligt lækkert og blødt materiale, men også et temperaturregulerende, svedarbsorberende, lugthæmmende og åndbart materiale, som desuden er antibakterielt, så man hverken får allergiske reaktioner, overfølsomhed eller urenhud.

Vi kunne blive ved og ved med at omtale de utroligt mange gode grunde til at vælge netop denne tung dyne, men vi vil alligevel lade dig selv beslutte, om dette er det rigtige valg – så lav selv en test. Vi er dog især begejstrede for det bæredygtige materiale, der har så mange fordele, at den kommer i et væld af størrelser, både til de store og de små, samt den gode pris, som man kan få hele molevitten til.

Du finder også lækre produkter fra dette bedst i test brand, såsom bambus sengetøj, bambus strømper og meget andet.


Bedste priser på tyngdedyne

Størrelser til børn:

Baby:

 • 2 kg: 70×100 cm
 • 3 kg: 70×100 cm
 • 5 kg: 70×100 cm

Barn:

 • 2 kg: 100×140 cm
 • 3 kg: 100×140 cm
 • 5 kg: 100×140 cm

Størrelsesguide for voksne:

 • 6 kg: fås både i 200 cm og 220 cm længde
 • 7 kg: fås både i 200 cm og 220 cm længde
 • 9 kg: fås både i 200 cm og 220 cm længde
 • 11 kg: fås både i 200 cm og 220 cm længde

Wonder Living

Jysk – Tyngdedyne

Her får du altså en kvalitets tyngdedyne i den lave prisklasse. Dynen består af 100% bomuld og vejer 7 kg. Hvis du vil forkøle din søvn med en tyngdedyne, er dynen fra Jysk et rigtig godt bud.

Ella – Tyngdedyne

Bedste pris på Ella tyngdedyne

Hvis du drømmer om at sove med en af de bedste tyngdedyner på markedet, så er Ella tyngdedyne lige noget for dig. Med dens 7 lag hjælper den dig med at finde ro, og få en bedre nattesøvn. Det er også muligt at tilkøbe et specielt betræk, som er udviklet til dynen.

Duermo – Tyngdedyne

Tyngdedynen fra Duermo er i den billige prisklasse. Det er dynen som hjælper voksne og børn med stress og angst. Dynens inder består af små glaskugler som er på størrelse med et sandkorn. Man anbefaler at dynen skal veje 10% af ens egen kropsvægt. Denne tyngdedyne fåes i 2 kg, 4 kg, 7 kg, 8 kg & 9 kg.

HeavyZleep 3000 – Tyngdedyne

HeavyZleep

Denne tyngdedyne er 100% naturlig, med dens indhold af 85% andefjer og 15% andedun. Her får du altså en dyne der sikre en jævn fordeling af fyldet hele natten. Denne dyne er ikke så tyng, med den max vægt på ca. 3 kg.

Goodnights – Vaskbar tyngdedyne

Goodnights

Denne tyngdedyne fra Goodnights er virkelig et vidunder. Med den blanding af bambus og små glaskugler, sikre den dig en god vægt og en stabil fordeling i løbet af natten. Dynen kan desuden også vaskes ved 30 grader.

Reecover – Tyngdetæppe

Reecover

Her får du et tyngdetæppe et særklasse. Tæppet er til børn og voksne med dets vægt på henholdsvis 2 og 4 kg. Det er et rigtig godt tæppe som er lavet af bomuld og det kan maskinvaskes. Tæppet er super komfortabelt og er med til at reducere stress på børn, grunden dets vægt, samt har det en beroligende effekt på nervesystemet.


Hugged kids – Tyngdedyne til børn

Vi skal selvfølgelig have en tyngdedyne til børn i vores guide, her er vores bud på den bedste. Tyngdedynen fra Hugged er fyldt med små glaskugler som gør at dit barn får en tryg nat, hver nat.


Hvorfor en tyngdedyne?

Hvorfor egentlig investere i en tyngdedyne? Hvad er det, der gør en tung dyne så speciel, og hvorfor kan det være en fordel for nogle mere end andre? Der er mange spørgsmål, men også lige så mange svar. Det korte af det lange er, at en dyne med tyngde kan være ganske beroligende, fordi tyngden giver dig en fornemmelse af et kram, som kan give ekstra tryghed til nervøse voksne og børn.

Årsagen til brug af en tyngdedyne, kan skyldes mange forskellige grunde. Der kan også forekomme forskellige årsager om det henholdsvis er børn eller voksne der har brug for at sove med en dyne der er tungere end normalt.

Som du kan læse nedenfor, er der tegn på at en tyngdedyne er god mod stress og angst. Dette skyldes at en tungere dyne kan være med til at skabe en tryghed omkring ens krop, hvis man døjer med stress eller angst. For børn kan en tyngdedyne have lidt samme funktion, de kan være med til at skabe færre forstyrrelser i løbet af natten, da den er med til at sørge for at barnet sover mere roligt.


God mod især stress og angst

Desuden viser undersøgelser og test, at kram kan være med til at reducere både stress og angst, som en tyngdedyne naturligvis også kan, da den simulerer netop den samme virkning på kroppen. Derudover, kan en dyne med tyngde også give dig en bedre søvn, både fordi den skabe denne tryghed, men også fordi den ligger sig godt og varm om kroppen, så man kan sove helt uforstyrret.

Der er således mange gode grunde til, at du skal vælge at udskifte den normale fiber- eller dundyne med en tung dyne fyldt med kugler.

Læs også vores artikler om kugledyne til børn, hvis du vil vide mere om brug med børn, eller vores artikel om kugledyner mere generelt. Find også svar på spørgsmål som: hvor længe må man ligge med en kugledyne?


Men hvem bruger en tyngdedyne?

Denne type dyne gælder for alle aldre og størrelser. Nogle kan have brug for den i forbindelse med sygdom eller anden problematik, hvor den hjælper dig bedst muligt med at slappe af, men hvor andre blot elsker at sove under et lidt tungere materiale, da det kan virke beroligende. Det kan derudover give ro i nattesøvnen, som tidligere nævnt, hvilket kan gavne mængden af søvn som du kunne have brug for.

Det er derfor også både godt til voksne såvel som børn, da alle kan gavnes af denne smarte gadget. Med en tyngdedyne kan alle højne kvaliteten af deres søvn. Denne type tyngdedyne reducerer niveauet af kortisol i kroppen, hvilket er givende for dig der ønsker at mindske stress. Det er derfor også både godt for stress ramte eller folk med symptomer på stress i hverdagen.

Det højner også niveauet af serotonin som er et af lykkestofferne i hormonerne i kroppen. Det gør din hverdag bedre, mere energi til kroppen og meget andet, som gør hverdagen mere inspirerende end som så. Når disse ting stiger i kroppen, vil du desuden også slappe mere af.


Tyngdedyne bedst i test

Når du skal købe et nyt produkt, hvor der findes et hav af forskellige mærker, modeller og variationer på markedet, kan det være en stor hjælp at ty til forskellige tests og anmeldelser. De kan gøre dig klogere på, hvilke fordele og ulemper der er, ved de forskellige produkter, samt hvad andre forbrugere synes om produktet eller har af erfaringer med det.

Vi har derfor lavet en lang række guides til bedst i test produkter, som spænder over alt fra tyngdedyner, airfryers, robotstøvsugere og meget mere. Vi udvælger de mest populære og omtalte produkter, og lister derefter produkterne op, så vi kan skabe et overblik over sammenligninger, forskelle, fordele og ulemper samt forskellige priser og prisklasser.


Forskellige præferencer

Der kan eksempelvis være forskellige behov og præferencer ved forskellige produkter, der kan være afgørende for, om de vil opleves tilfredsstillende. Hvis du f.eks. køber en for let eller for tung dyne, kan det have indvirkning på den effekt du oplever. Det er derfor altid en god idé at undersøge produkterne grundigt og sætte dig ind i, hvilke anvisinger og anbefalinger der er, så du er sikker på at købe det helt rette produkt for dig og dine behov.

Hvis du køber en for tung tyngdedyne 11 kg og du ikke vejer nok, vil det have den modsatte effekt, da den ikke er behagelig at sove med. Det er især vigtigt til børn, at den ikke bliver for tung men samtidig skal den være tung nok til at have den optimale effekt.


Anbefalinger ud fra personen som skal bruge dynen

Vi anbefaler derfor, at du tjekker anbefalingerne for, hvor tung dynen skal være ud fra den person, der skal bruge den. Længde og bredde er også noget du skal være opmærksom på, da det ikke er rart at sove med en dyne, der ikke passer til dine kropsmål. En dyne såvel som en tyngdedyne skal kunne dække din krop og omslutte dig, så du ikke fryser eller føler dig blottet, hvis den ikke kan nå hele vejen ned til dine fødder eller omkring dig i bredden.

Tyngdedyne dame sover med ben ude

Vælg den rette længde og bredde

Standardstørrelsen for dyner i Danmark er 140 x 200 cm, så hvis du passer til disse mål er det denne størrelse dyne, du skal gå efter. Den passer til de fleste uanset om der er tyngde i eller ej.

Hvis du er høj, kan det være at du skal gå efter en dyne med samme bredde men med lidt mere længde på. Her kan du kigge efter en tyngdedyne 140 x 220 cm.

Hvis det er dit barn, der skal have glæde af en tyngdedyne bedst i test, så er det vigtigt, at den ikke er for stor eller tung. Vi anbefaler at vælge en dyne i målene 100 x 140 cm til junior og børn.


Wonder Living – Mere end bare tyngdedyner

Vidste du at hos Wonder Living tilbyder de mange flere produkter end bare tyngdedyne børn, voksne, samt af bambus. De har nemlig også bredt sortiment af bambus sengetøj, som er testet til at være et af de 3 bedste bambus mærker i 2023. Wonder Living sengetøj fåes i alverdens farver og størrelser, alt afhængig af hvad du skal bruge til din Wonder Living tyngdedyne, om det er til dig selv, en nær eller et barn.

Sengetøjet fra Wonder Living fåes følgende størrelser, som passer til din tyngdedyne voksne:

 • 140×200 cm
 • 140×220 cm
 • 200×200 cm
 • 200×220 cm
 • 240×220 cm

Kan man ligge for længe med en tyngdedyne?

Som udgangspunkt er der ikke nogen grænse for hvor længe man må ligge med en tyngdedyne, der kan ikke forekomme nogen skader ved at ligge med en sådan dyne i lang tid.
En tyngdedyne må som en tommelfingerregel benyttes så længe den er behagelig at ligge med. Den kan sagtens bruges hele natten, hvis du fx sover 8 eller måske 10 timer om natten.

Hvis du oplever ubehag ved brugen af dyne med tyngde som barn eller voksen, anbefales du til at holde en pause, eller undersøge nærmere hvad årsagen til dette ubehag kan være. Ubehaget kan eventuelt forekomme ved, at det er er for tung en dyne der er blevet valgt i første omgang. Ved valg af tyngdedyne tages der udgangspunkt i din kropsvægt. Hvis man følger ovenstående henvisning omkring vægten på ens vægtdyne, bør man ikke opleve problemer.


Baggrunden bag en tyngdedyne

En tyngdedyne er lidt anderledes, når man kigger på det specifikke materiale og dens opbyggelse. Dynen har til formål at gavne dig, og gøre så du kan opnå den maksimale søvnbehag, og få det meste ud af din nattesøvn. 

Med en dyne med tyngde er det muligt at sove tungt, idet den er opbygget af materialer der skaber en tung fornemmelse når man har dynen over sig inden sovetid. Ved at opleve presset fra dynen, kan det skabe velbehag for flere, og forbedre diverse udfordringer der kan finde sted i forbindelse med ens søvnrutine.

Tyngdedyne seng med kaffe

Et hav af muligheder

Ønsker du at finde rette dyne for dig? Der eksisterer en masse forskellige modeller, der alle kan være til dig og din søvns fordel. 

Tyngdedyne voksne bedst i test, kan gøre det nemmere for dig at samle informationer, og viden om hvilke dyner der findes, og hvilken der passer bedst til dine behov.

Herunder findes der et af de populære mærker, Wonder Living, som har skabt en dyne lavet af behageligt materiale. På denne måde bliver der skabt en god og afslappende fornemmelse når du ligger dig i din seng. Hvis du har meget søvnbesvær, og har flere opvågninger om natten, så kan en tyngdedyne være løsningen for dig. 

Der findes både et væld af muligheder, hvis du søger en tyngdedyne til dig selv, eller hvis det eventuel er en dyne til dit barn. Det er vigtigt at nævne, at der er nogle forskellige faktorer man skal være opmærksom på når man skal beslutte hvilken dyne det skal være. Disse faktorer handler blandt andet om størrelse i form af bredde og længde. Derudover vægt af personen der skal bruge tyngdedynen, og dertil vægt af selve dynen. Det er vigtigt at følge de vejledende råd, som du blandt andet kan læse her hos os, men også hos forhandlerne.


Vask og tør din dyne

Der findes intet bedre end at ligge i sin seng om aftenen, med tanken om en helt nyvasket dyne. Generelt er det en god ting, at vaske sine dyner og puder. Det samme gælder for en tyngdedyne, både når det er til børn og voksne. 

Du kan vælge at vaske din dyne i hånden, men hvis du ønsker at mindske og fjerne eventuelle opståede bakterier er det en god ide at vaske din vægtdyne i vaskemaskinen. Inden vaskning er det altid en fordel at kigge på de givne vaskeanmærkninger, for at se hvad produktet kan tåle under vaske-og tørringsprocessen. 

Når dynen er blevet vasket er det muligt for mange modeller, også dem der er bedst i test, at blive tørret i en tørretumbler. Dog, hvis man har ekstra god tid, er det også en mulighed at lade sin dyne lufttørre. Dette kan gøres ud af vinduet, i haven, på altanen eller et andet tænkeligt sted, hvor det er muligt.

Ved lufttørring af tyngdedyner, om det så er fra Wonder Living eller et andet mærke, skal man være påpasselig når solen er fremme. Den kan nemlig skabe uønskede og afbleget pletter. 


Find flere guides til produkter i dit hjem

Skal du have styr på hjemmet, kan det være en fordel at læse med i vores forskellige guide til både støvsugere og andre gode produkter, man bruger i hjemmet. Vi har samlet guides og overblik på anmeldelser til produkter som, massagepistol, airfryer, puder, røremaskiner, bordopvaskemaskiner, kaffemaskiner og meget andet.


Tyngdedyne bambus – Guide til den blødeste dyne med vægt

En tyngdedyne i bambus har mange fordele. Ikke nok med, at tyngdedynen har afstressende og afslappende egenskaber på kroppen, så er bambusmaterialet også noget af det blødeste, mest åndbare og antibakterielle materiale, der findes på markedet. Derfor kan du med fordel ligge dig til at sove med en dyne, der har begge egenskaber.

De bedste tyngdedyner af bambusmateriale i test

Vil du vide mere om de mange gode egenskaber, som netop dette produkt har, så læs med videre, hvor vi giver dig svarende på nogle af de mest stillede spørgsmål, giver dig relevant information, og desuden tager dig med igennem vores guide til netop de bedste produkter på markedet.

Lyder du selv af angst, stress, ADHD eller lignende psykiske diagnoser, eller har du særligt sensitiv hud, som gerne slår ud, er du svedig om natten eller noget helt tredje, så er dette produkt måske netop noget for dig, da det har positiv effekt på personer med netop disse problematikker. Læs meget mere i den følgende guide.


Hvorfor vælge en tyngdedyne i bambus?

Der er mange gode grunde til at vælge en bambus tyngdedyne fremfor andre tyngdedyner og andre materialer. Én ting er, at du får den gode væk, som netup kugledyner og vægtdyner kan give dig, som skaber en god tryghed og ro, når du skal sove, men også stoffet er lavet et i godt, blødt og slidstærkt materiale, som lader dig sove helt fantastisk om natten.

Er du typen der hurtigt slår ud, så er denne Wonder Living tyngdedyne bambus det helt rigtige valg for dig. Du får nemlig her en tyngdedyne med antibakterielle egenskaber, som er helt naturligt for bambusmaterialet, der desuden også kan regulere din kropstemperatur, så du hverken fryser eller sveder om natten. Skulle du alligevel komme til at sved på en varm sommernat, så arbsorberer og transporterer dynen det lynhurtigt væk, så du kan forblive tør og komfortabel hele søvnen igennem.


Hvad kan en tyngdedyne?

Som nævnt, kan tyngdedyner en helt masse gode ting, som kan have en fordel for alle og enhver – store som små. På grund af vægten i dynen, så føles en bambus tyngdedyne som et varmt og blødt kram, som hjælper mange mennesker med at forbedre deres søvn. Dette skyldes, at den høje vægt ligger et pres på kroppen, som udskiller forskellige hormoner, herunder oxytocin, der også kaldes for kærlighedshormonet, som giver os ro og lykke.

Derudover giver det bløde materiale ved en tyngdedyne i bambus også en ekstra blød oplevelse af søvnen, som kan være med til at forbedre søvnkvaliteten. Hertil har bambus en masse gode egenskaber, såsom antibakterielle, svedarbsorberende, svedtransporterende, temperaturregulerende og mange andre funktioner, der også er med til at forbedre søvnkvaliteten.


Tyngde dyne tilbud 2023 – kampagnekode og meget mere

Med et tyngde dyne tilbud 2023 har du mulighed for at opgradere din normale dyne til det bedre, og endda til en overkommelig pris. Se med her for rabat og kampagnekoder. Vejen mod et godt helbred starter ved god søvn, så gør dig selv den tjeneste at investere i de rette produkter for dig.


Hvor finder jeg et tyngdedyne tilbud?

De fantastiske tyngdedyner findes mange steder, og du kan derfor gå på jagt efter tyngde dyne tilbud på flere forskellige hjemmesider.

Vi er især glade for Bambuni og Drømmeland, der har mange lækre produkter på tilbud. Begge steder sælger madrasser, senge, hovedpuder og meget mere til gode priser, og du er altid sikret en dejlig blød kvalitet.

Det er som udgangspunkt en god idé at tjekke den ønskede butiks hjemmeside for aktuelle rabat og kampagnekode, og ellers kan du også følge butikkens sociale medier som Instagram og Facebook, hvor der ofte bliver lavet opslag, når der er besparelser at finde.

Se også Drømmeland rabatkode.


Hvorfor er søvn vigtigt?

Alt forskning viser, at søvn er endnu vigtigere end hidtil troet. Faktisk danner din søvn grobund for store dele af din mentale og fysiske trivsel, og derfor er den også ekstremt vigtigt at prioritere.

Dårlig søvnkvalitet kan skyldes mange forskellige ting, og især stress og uro i kroppen kan være faktorer, der holder dig vågen det meste af natten.

Med et tyngde dyne tilbud 2023 får du mulighed for at afprøve en anden dyne end du måske er vant til. Denne dyne er kendt for at give ro og have en afstressende effekt, samt mange andre positive effekter.

tyngde dyne kampagnekode

Hvor meget kan jeg spare med et tyngde dyne tilbud?

Det er forskelligt fra kampagnekode og produkt, hvor meget du kan spare med et tyngde dyne tilbud. Hold dig opdateret hos den ønskede forhandler, så kan du være heldig at få fingrene i din drømme dyne til en god pris.

Måske du er så heldig at finde 3 for 2 produkters pris eller geniale procenter.


Tyngdedyne bedst i test 2023

Læs med her, for at danne dig et overblik over anbefalinger, og hvor vi dykker ned i de enkelte produkters særlige kvaliteter. Der findes mange forskellige produkter på markedet, så dette er kun et udsnit af modeller (tyngdedyne børn, tyngdedyne junior, og tyngdedyne baby).

Har dit barn særlige behov, vil vi anbefale at tage en snak med professionelle, så du kan finde den bedste løsning for dit barn. Uro kan skyldes mange ting, og hvor en tyngdedyne baby kan have gavnlig effekt på nogle børn, kan andre have brug for anden hjælp.


Hvorfor vælge en tyngdedyne junior?

Hvorfor er det en god idé at anskaffe en tyngdedyne børn?

Kort sagt kan en tyngdedyne baby hjælpe dit barn med at finde ro i kroppen, og på denne måde opnå bedre søvn. Ved at udskifte en normal fiber- eller dundyne med en tyngdedyne, lægges der et blødt og jævnt pres (afhænger af vægt) på barnets krop, hvilket kan have en beroligende effekt på led og muskler.

Denne følelse gør, at barnet føler sig tryg og godt tilpas. Der er også fundet positiv effekt på mennesker med generel søvnbesvær, ADHD, angst med mere.

Hvad er en tyngdedyne?

En tyngdedyne børn består af små firkantede lommer fyldt ud med små glasperler eller glasgranulat, som får dynen til at tilpasse sig kroppen.

Både baby, børn, og tyngdedyne junior har som oftest samme funktion og opbygning, dog kan stoffet variere, og selve vægten kan også justeres alt efter valg af dyne.

Du kan med stor fordel vælge en tyngdedyne bedst i test 2023.


Vores udvalgte kilder og eksperter

Herunder finder du en liste over nogle af de mange kilder og eksperter, som vi stoler på og ser efter, når vi skal have ekspertudtalelser og god viden om diverse produkter. Derfor kan du også tryg bruge disse kilder, hvis du skal finde information om produkter, du gerne vil købe. Disse kilder og eksperter dækker over en lang række af testmagasiner, fora, eksperter og mere fra både Danmark og udlandet.

Læs herunder om begrundelsen for vores valg af kilder og eksperter i forbindelse med vores anmeldese og guide af tyngdedyner.

The New York Times

Én af de kilder, vi ofte ser til, når vi skal have ekspertviden er The New York Times. Dette er en avis, som dagligt skriver om nyheder, produkter, anmeldelser og meget mere, læst af mere end 700.000 fysiske læsere, samt næsten 8 millioner digitale abonnerede læsere. Avisen blev grundlagt i 1851 i New York, hvorfra den siden har udviklet sig til at være et verdensdækkende medie med stor autoritet og ethos, og dækker i dag også over flere forskellige medier, såsom podcasten The Daily.

Vi har i dette tilfælde valgt denne kilde, fordi de har skrevet en god artikel og anmeldelse af 8 tyngdedyner, som både er skrevet på baggrund af grundlæggende og forskningsbaseret viden, men som også går i dybde med yderligere research inden for emnet, der både er spændende og vigtig.

Healthline

Healthline er blandt andet end af vores fortrukne kilder, når det er vi skal udvide vores ekspertviden. De har en bred viden inden for sundhed, om det er allergier, ADHD eller Migræne, så kan vi altid indhente viden fra dem. I dette tilfælde har vi gjort brug af deres database, til at få indsigt i hvor vidt om tyngdedyner virker eller ej. De har netop god faglig baseret viden til at udtale sig om dette emne.


FAQ

Hvorfor sover nogle med tyngdedyner?
Der kan forekomme forskellige årsager til hvorfor folk vælger at sove med en dyne der er tungere end normalt. Årsagen til at tyngdedyner er gode til børn, er typisk hvis de har svært ved at finde ro om natten, og let vågner. Denne type dyne er med til at skabe tryghed for barnet.

Hvordan ved jeg hvor meget en voksen tyngdedyne må veje?
Der vil typisk fremstå en vejledning. Men en tyngdyne voksne skal forventes at må veje ud fra følgende kg:

 • 5 kg: 50-69 kg
 • 7 kg: 70-89 kg
 • 9 kg: 90-109 kg

Hvor længe må man ligge med din tyngdedyne?
Der er ikke et begrænset omfang af hvor længe man må benytte denne type dyne til børn og voksne. Tyngdyne voksne kan sagtens sove med dynen på en hel nat. Dog anbefales man at holde en pause, hvis man begynder at opleve ubehag.

Hvem bruger tyngdedyner?
Denne slags dyne kan bruges i alle aldre og størrelse. Der er ikke et begrænset omgang af hvem de kan bruges af. Brugen af denne type dyne til voksne kan blandt andet være forårsaget en sygdom eller anden problematik. En tyngdedyne kan være beroligende og skabe tryghed, både overfor børn og voksne.


Angivelse af kilder og tests:

Om forfatteren