Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Generelt » Skal toilettet tilsluttes til faldstammen?

Skal toilettet tilsluttes til faldstammen?

Toilet tilslutning til faldstamme

Har man gang i den helt store renovering af badeværelset, hvor hele baduljen er revet ned og rummet er skrabet ind til den inderste gerne af væggene, for nu skal der altså laves nyt badeværelse med det hele. Ja, så kan man få brug for en guide til, hvordan man tilslutter toilettet til faldstammen, når dette punkt nås.

Det er utroligt vigtigt, at toilet tilslutning til faldstamme bliver gjort rigtigt, da der ellers vil komme alt det, der normalt skylles ud i toilettet ud steder, hvor det ikke hører til. Eksempelvis på gulvet, inder gulvet, ind i væggen, eller i værste tilfælde, ned til underboen eller ned i kælderen. Og det er jo ikke noget, man ønsker – hverken for sig selv eller nogen andre.

Det behøver dog ikke at være svært eller kompliceret, eller ligefrem en større opgave, at få tilsluttet toilettet faldstammen. Derfor er der heller ingen grund til at gå i panik over dette.

Hvordan tilsluttes toilettet faldstammen?

Der findes grundlæggende tre typer af toiletter, og derfor kan der også være forskel på, hvordan disse monteres. De forskellige toilettyper kan altså også kræve forskellige klosettilslutninger alt efter, hvad det er for en toilettype, der er tale om, når man taler om toilet tilslutning til faldstammen.

Der er nemlig også forskel på, om afløbsrøret ud til faldstammen er vandret eller lodret, da et fritstående toilet typisk vil skulle have et lodret afløbsrør ned til faldstammen, fordi toilettets vandlås er formet efter et fald ned, når der skylles ud i toilettet. Derfor går det ikke, at afløbsrøret ligger vandret, enten under gulvet eller kommer vandret ud af væggen.

Har man et vandret afløbsrør ind i væggen ind til faldstammen, så ville et væghængt toilet nok være den bedste mulighed, da det eller vil kræve, at det hele laves om inde i væggen eller under gulvet.

Det er derfor også vigtigt, at man inden påbegyndelse af renovering af badeværelset har undersøgt, hvad for et toilet, der er brug for – herunder hvordan afløbet er lavet: om det er vandret, lodret eller hvordan faldstammen sidder, når der skal tilsluttes et toilet hertil.

faldstamme tilslutning

Vigtige overvejelser ved tilslutning af toilet til faldstamme

Som ovennævnt, så er det enormt vigtigt, at man overvejer, hvad det er man vil med sit badeværelset, for der er forskel på, om man skal montere et væghængt toilet eller et fritstående på gulvet, og dertil montering og tilslutning til faldstammen.

Du kan enten vælge store bilforhandlere med en stor portefølje af biler, men også udse dig en lille lokal forhandler, da de kan yde en personlig service og se ind i præcis dine behov og tage sig tid til dig og dit valg af din drømmebil. 

Det kan have sine fordele at gå til den lokale bilforhandler, da de ofte også er mere rimelige i prisen for import af din bil, og du kan derfor spare lidt penge her. 

Har du brug for hjælp af en VVS’er eller entreprenør, kan du få hjælp hos Hovedstadens Enterprise.

Vi ønsker dig held og lykke med din næste bil!

Leder du efter andre anbefalinger eller testes så kan du finde meget mere her på mydinners side. Læs blandet andet om bedste i test af airfyer.