Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Strømforbrug familie – bliv klogere på din elregning

Strømforbrug familie – bliv klogere på din elregning

familie strømforbrug

Det gennemsnitlige strømforbrug familie svinger meget alt efter antal mennesker, forbrugsvaner, boligens størrelse og forskellige andre parametre. Læs med her for et overblik over det gennemsnitlige forbrug af strøm, hvad der påvirker din elregning, samt hvad du skal være opmærksom på i din husstand.

Hvad er et normalt strømforbrug familie?

Der findes ikke entydigt svar på det rigtige strømforbrug familie, dog kan man altid tage udgangspunkt i gennemsnittet, ønsker man at få et indblik i, hvorvidt man ligger inde for normalen.

En gennemsnitlig familie bestående af to voksne og to børn bruger omkring 4.500 kWh om året. Dette tal kommer dog med stor sandsynlighed til at stige i takt med at flere og flere køber ladestandere til elbiler samt varmepumper.

Til sammenligning bruger den gennemsnitlige dansker cirka 1.600 kWh om året.


Hvilke parametre gør en forskel?

Der er flere parametre som må tænkes ind i udregningen af familie strømforbrug, herunder:

  • Antal familiemedlemmer
  • Boligens størrelse
  • Forbrugsvaner
  • … andre ting

Jo større bolig, jo større forbrug af el. Dette skyldes, at det både er dyrere at varme huset op, samt der skal tændes mere lys, måske være gulvvarme flere steder og så videre.

Herudover spiller antal familiemedlemmer naturligvis også en rolle, da hvert menneske forbruger, hvilket har indvirkning på det samlede forbrug af strøm. hLæsogså mere om det billigste elselskab.


Se også:


Hvordan måles strømforbrug familie?

Når det kommer til strømforbrug familie, menes der som regel den gennemsnitlige kWh en husstand bruger om året. Der er kommet øget fokus på ting som disse grundet de store prisstigninger, hvorfor det kan være en fordel at danne sig et overblik over din families forbrug. Måske er der penge at spare?

Er du interesseret i elpriser time for time, kan du også finde info herpå.


Overordnede elpriser

Er det prisen der interesserer dig, kan du få et overblik hos os. Der er forskel på prisen af dit familie strømforbrug alt efter, hvilket elselskab du har, samt om du betaler fast eller variabel pris. Du kan derfor med fordel undersøge din eksisterende aftale, så du er sikker på, at få el til en fordelagtig pris.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 21.11.23. Kilde: elpris.dk.


Hvad bruger strøm i din husstand?

Der er mange ting i ens hjem som bryuger strøm, måske endda helt uden at man tænker over det. Din familie strømforbrug er derfor også afhængigt af, hvilke typer af elektronik I bruger, samt meget andet.

Det er også her, du skal se hen, hvis du ønsker at spare penge. Måske forbruget kan skrues ned nogle steder?

Vaskemaskine og tørretumbler 20%
Køle- og fryseapparater 16%
TV 15%
Madlavning 13%
Belysning 12%
Opvarmning 3%
Diverse 1%

Mooly tester

Er du interesseret i andet end strøm, solceller, elpriser eller alt fra denne artikel, er du altid velkommen til at kontakte os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk. Vi holder os altid informeret om, hvordan markedet udvikler sig.

Angivelse af kilder og tests: