Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Stor pande til stegning – store, praktiske stegepander

Stor pande til stegning – store, praktiske stegepander

nonstick stegepande

Det kan være praktisk at have en stor pande, hvis du ofte laver større portioner ad gangen, eller hvis I er mange til spisning, og panden så kan rumme mad til alle. De allerstørste stegepander kan rumme mad til en hel familie afhængig af, hvilken ret, der laves. 

Er du alene, eller er I blot et par stykker, der skal spise middag sammen, kan det sagtens være smart at bruge en stor pande alligevel. For det første er der god plads på stegepanden, så du nemt kan røre og vende maden sammen på panden. 

De bedste store stegepander


Onyx hybrid non-stick stegepande 26cm – #1 Vores anbefaling

onyx stegepande 26cm vores anbefaling

ONYX cookware


Onyx hybrid non-stick stegepande 30 cm – #2 Bedste store stegepande

onyx stegepande 30cm bedste store stegepande

ONYX cookware


Onyx hybrid non-stick stegepande 28 cm – #3 All-around stegepande

onyx stegepande 26cm bedste all around stegepande

ONYX cookware


Del panden op i sektioner

Desuden kan du dele panden op i forskellige sektioner, så du eksempelvis kan stege bacon på noget af din stegepanden, mens du steger løg eller champignoner et andet sted. På denne måde kan du tilberede flere dele af din ret på samme tid uden at have gang i flere gryder og køkkenredskaber på én gang. 

Dette kan desuden lette rengøringen, når du har spist, da der ikke vil være lige så meget opvask. Ulempen ved en stor pande kan dog være, at den ikke varmer helt lige sp hurtigt op som en lille. Dog er de fleste kogeplader ret effektive i dag, hvorfor du hurtigt skal få gang i stegningen af din mad.


Hvad kan man lave med en stegepande?

Hvad end du har lyst til at lave simple retter såsom et spejlæg, et stykke stegt torskerogn eller blot en bøf, kan du anvende en traditionel stor pande evt med non stick belægning for at gøre det hele nemmere. 

Skal du brune et større stykke kød eller samle en pastaret med grøntsager og sauce, kan det også være en fordel at anvende en større stegepande, så du nemt kan vende kødet eller røre din ret sammen, uden det flyder over siderne. 

Der findes også større udgaver af pander, som er særligt egnede til at lave wokretter i. Wokpander kan fås i både støbejern, som er en stor pande, der er ret tung. Dog kan der også findes wokpander i lettere materiale, som er nemmere at håndtere ved eksempelvis opvask. 


Stor pande i høj kvalitet

Går du op i at købe en stor pande i god kvalitet, kan du med fordel vælge én fra et mærke som Jamie Oliver med tefal eller Le Cruset med non stick. En god kvalitetspande kan være nøglen til at lave god mad, der ikke brænder fast i bunden. 

Overvej eventuelt, hvad du skal bruge en stor pande til, inden du investerer i en, så du får fingrene i den helt rette til netop de madretter, du skal igang med at kreere i dit køkken. En stegepande kan udgøres af mange modeller, mærker og prisniveauer. Her er et bredt udvalg og uden tvivl et produkt, der passer til dig. Gryde eller stor pande

Der er mange gode fordele ved at vælge at tilberede sin mad i en stor pande fremfor i en gryde – selvfølgelig alt afhængig af, hvad det er for noget mad, du skal lave. Med en større stegepande, har du et godt redskab til madlavningen, da bundens diameter skaber plads til, at du hurtigt kan stege og vende de råvarer, du vil tilberede – det kan være en fiskefilet, æggekage eller et fladbrød.

Det bedste resultat, når det kommer til at tilberede god mad, ses ofte i valget af bedst i test gryde eller pande, da det har en betydning for måden, hvorpå og hvorledes den enkelte ret eller råvarer skal enten steges eller koges på. 

Vælger du derfor en stor pande, måske med induktion, fremfor en gryde, vil du med garanti få et mere sprødt smagsindtryk, da stegt mad normalt tilføres det sprøde element, som gør det lækkert og indbydende at sætte tænderne i. 

Du bør dog altid vurdere størrelsen på din pande ud fra det mad, du skal tilberede. Det behøver ikke nødvendigvis at være en stor stegepande til induktion, som er det bedste valg. Men en sådan slags giver en bred overflade, og du kan hurtigt opvarme din mad. 


Pande med låg

Du kan dog godt opnå lidt samme effekt som en gryde, hvis du eksempelvis tilbereder dine retter i en større model til sauter med låg. Du kan i hvert sagtens anvende en sådan model til at lave simreretter og supper. Dog er det ikke nødvendigt, at det skal være en stor pande.

Fordelen ved en stegepande, som er større i diameteren, er især at det bliver nemmere at vende maden, fordi overfladen og bredden giver plads til at bevæge et køkkenredskab i maden, så det kan blive vendt godt sammen. 

En anden god grund til at vælge en stor pande med låg er, at den, hvis materialet tillader det, kan tåle at komme i ovnen. På denne måde kan du først stege din ret og efterfølgende gratinere den i ovnen, hvis du har lyst til det.

På denne måde gør det madlavningen nemmere på bedste vis, fordi du ikke bhøver at anvende så mange forskellige redskaber, men blot kan fortsætte med at bruge de samme køkkenting. 


Stor stegepande med høje kanter

Anskaffer du dig en bedst i test stegepande med høje kanter, har du en mulitfunktionel pande, som kan anvendes til en helt masse stegningsmetoder. Du kan nemlig både lynstege en lille frikadelle til din frokostmad eller lave simreretter, som kan tilberedes under låg. 

Hvad end du skal bruge en stor stegepande til at lave af retter, så tjek altid, om den fungerer til induktion eller ej, så du ikke får købt et produkt, som du alligevel ikke kan bruge. Det er også en god ide at sikre sig, om produktet kan tåle at komme i opvaksemaskinen eller ej, inden du investerer i et nyt køkkenredskab.


Stegepande fra Onyx

En stor pande fra onyx er en god investering, da en model fra dette mærke er af god kvalitet og en af de bedste i test. Vælger du en sådan type, har du et køkkenredskab med høj kapacitet, og du kan derfor både lave større og mindre portioner mad ad gangen. 

Det kan derfor godt betale sig at købe en stor bedst i test pande frem for en lille, da denne giver flere muligheder for tilberedning og mængde.

Onyx tilbyder modeller, som er produceret af innovative materialer og i et tidsløst og moderne design. Kvaliteten sikrer en lang holdbarhed, så du kan beholde din bedst i test model i langtid og tilberede alverdens former for mad. Om forfatteren