Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Stegepande test 2023 – Bedste pande til induktion på tilbud

Stegepande test 2023 – Bedste pande til induktion på tilbud

bedste stegepande

Er du på jagt efter den bedste pande, og har gennemgået den ene stegepande test 2023 efter den anden, men endnu ikke ved, hvilken, du skal vælge, så læs med her. Bliv klogere på, hvilken pande, som kan opfylde dine behov, når du skal i køkkenet. Find den bedste stegepande til induktion, gas og meget mere her.

Bedste stegepande test 2023

 • bedste stegepande

  #1 Anbefaling af bedste stegepande

  ONYX Cookware – forskellige varianter

  ✅ Prøv i 100 dage med fuld tilfredshedsgaranti

 • Greenpan Barcelona

  #2 Bedste kvalitet

  Greenpan Barcelona – 28 cm

  ✅ Bedste kvalitet og holdbarhed

 • bedste stegepande

  #3 Bedste non-stick belægning

  Scanpan stegepande

  ✅ Bedste non-stick belægning

 • #4 Bedste stegepande induktion

  Eva Trio stegepande

  ✅ Bedste induktion stegepande

Pander og gryder kan være lidt af en udgift, hvis du står og skal flytte hjemmefra og dermed skal have helt nyt udstyr til at fylde køkkenet op med. Det kan også være, at du er veletableret allerede, men skal bruge en ny model, der skal passe til induktion eller andet.

Uanset hvilken situation du står i, kan du blive klogere på, hvilke du skal vælge ved at læse denne guide til de eller den bedste stegepande i 2023. Vores bedst i test guide giver dig inspiration og viden til næste investering til køkkenet.

ONYX Cookware – Den bedste stegepande

Prøv i 100 dage med fuld tilfredshedsgaranti

bedste stegepande

Vælg mellem flere varianter og størrelser

✅ 4,7 stjerner med +2100 anmeldelser
✅ Prøv produktet i 100 dage med fuld returret

Specifikationer

 • Man kan bruge metalredskaber på stegepanderne
 • Virker med alle typer af komfur
 • Op til 260 grader i ovnen
 • Kan kommes i opvaskemaskinen

Greenpan Barcelona – Den bedste stegepande med keramisk non-stick

Specifikationer

 • God kvalitet – Holder hele livet
 • Ekstra tyk aluminiumsbund
 • Non-stick belægning uden skadelige stoffer
 • Virker med keramik, gas, induktion, halogen og elektrisk som varmekilder.
 • Op til 220 grader i ovnen
 • Anbefales at vaske i hånden, man tåler også opvaskemaskinen

Scanpan CTX – #3 Bedste stegepande med non-stick til familier

Specifikationer

 • Stegepande lavet i stål med aluminiumskerne
 • Ekstra god nonstick-belægning
 • Ovn op til 260 grader
 • Dansk produceret pande

ONYX Sauterpande – #4 Bedste stegepande med en høj kant

stegepande test
✅ 4,7 stjerner på Trustpilot med +1800 anmeldelser
✅ Prøv produktet i 100 dage med fuld returret

Specifikationer

 • Bedste non-stick på markedet
 • Ovnfast op til 260 grader
 • Tåler opvaskemaskine
 • Prøv 100 dage med fuld returret

Bedste pande i test på tilbud

Ligegyldigt hvilket tidspunkt på året du er på udkig efter pander og køkkentilbehør på, skal du nok finde et godt og billigt tilbud, som passer dig og din økonomi. Der kan jo heldigvis findes en god besparelse på de fleste tidspunkter af året, når der er udsalg eller nedsatte priser. 

Det er ikke længere kun til black friday eller til januarudsalg, at varer sættes ned. De fleste både fysiske foretninger samt netbutikker har unikke tilbud i løbet af året, og dermed kan du altså sagtens holde øje løbende og erhverve dig den bedste stegepande. 

Om du finder en pande, der er bedst i test eller ej, er det aller vigtigste blot, at den passer til dine behov og evner i køkkenet.


Forskellige behov

Er du på udkig efter den bedste stegepande, er det værd at overveje, hvilke behov den skal dække. Laver du primært mad til dig selv, eller har du en stor familie? Størrelsen på panden kan have stor betydning for din oplevelse, når du tilbereder dine måltider.

Der er både fordele og ulemper ved at anvende en stor eller lille pande. 

Vælger du en stor pande, også selvom du kun laver aftensmad eller frokost til dig selv, kan du opdele panden i zoner og dermed tilberede flere dele ad gangen. Dog varmer en mindre stegepande hurtigere op, så det er det oplagt valg med en lille pande, hvis du skal have en hurtig bid mad, inden du skal på farten.

Der kan også opstå forskellige behov til panden, alt efter hvilket måltid, du skal tilberede. Læser du videre i denne guide, vil vi komme nærmere ind på forskellige typer af pander, og hvad de hver især er gode til. Både i forhold til størrelse, form og materiale.Stegepande til induktion

Først og fremmest er det en god ting at vide, at et induktionskomfur faktisk opvarmer en stegepande ved hjælp af magnetisme. Pander med induktion består altså af specialkonstrueret bundplade af magnet, som man lige skal være opmærksom på. Disse modeller kan sagtens vise sig at være de bedste i test i følge vores anmeldelse.

Hvis du er lidt usikker på, om du skal bruge en pande til induktion eller ej, så sætter vi dig hurtigt ind i, hvad forskellen er mellem de to typer. Hvis du holder en magnet mod pandens bund, vil du meget hurtigt finde ud af, hvorvidt du har med en induktionspande at gøre eller ej. 

Hvis der er nogen form for tiltrækningskraft mellem bunden på din stegepande og magneten, så kan du sagtens anvende den på induktionskogeplader. Hvis der ingen tiltrækningskraft er, kan panden blot anvendes til et helt traditionelt kogemodul. 


Hvilken stegepande skal man vælge

Der findes et væld af forskellige mærker, størrelser og kvaliteter på køkkengrej, herunder også på pander. Og alt afhængig af, hvad du skal bruge din bedst i test pande til, er det en god ide at undersøge, hvilken model, der opfylder dine behov. 

Skal det være en større model med en diameter på 28 eller 30 cm, eller blot en mindre pande på 18, 20 eller 22 cm, som du hurtigt kan smække et spejlæg eller en omelet sammen på? Find ud af det i denne test. 

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, om dine kogeplader er på induktion eller ej, når du skal udvælge din næste stegepande. Dette har nemlig en afgørende betydning for, om panden overhovedet kan varmes op. Vær derfor kritisk i din udvælgelse, så du rammer rigtigt første gang. 

Ud over de klassiske modeller, der mest varierer i diameter og materiale, findes der også helt andre typer såsom en wokpande eller en sauterpande. Den pande du vælger afhænger desuden af din madlavningsstil.

Derudover er det også godt at tage højde for om din bedste stegepande skulle kunne bruges i ovnen. For der findes nemlig en masse forskellige slags modeller som kan tåle helt op til 250 grader cirka. Plus ved en ovnfast pande kan den bruges til flere former for madlavning. Bl.a. tilberedning af kød og til opvarmning af madretter samt til bagning.

Få den bedste søvn efter et godt måltid med en kugledyne.

Bedst i test stegepande tilbud

Bedste stegepande til madlavningen 

Vi klæder dig på til at foretage det rigtige køb af stegepande med denne test, hvor du kan læse vores anmeldelse over de bedste modeller i 2023, og hvilken type du dermed skal bruge, når du skal lave mad. 

Det er nemlig ikke blot at købe sig en hvilken som helst pande. Der findes mange forskellige slags, som hver især har sine fordele. Så hvad end du skal lave en god, asiatisk wokret, crepes, stege en omelet eller en god bøf, findes der pander, som er ideelle til jobbet. 

Se listen over forskellige og bedste funktioner, som stegepander besidder, og som kan anvendes til forskellige formål:

 • Grille
 • Sautere
 • Wok
 • Pandekage- eller æbleskivepande 

Det er altså forskelligt, hvilken pande du skal have, alt efter hvad du skal lave, og hvilken type af mad der er behov for at kokkerere. Du kan desuden se en guide over de bedste grill-pander, som du kan se på det internationale marked.


Panderne kan noget hver især

Det er klart, at de forskellige modeller kan noget hver især. Skal du eksempelvis vende en crepe, er det smart, at anvende en god model, som har lave sider, så du nemt kan få en spatel ind under din crepe og få den vendt. Det kræver et køb, så du selv kan test det af.

Du kan også nemt tilberede andre retter på en sådan stegepande, som kræver jævn og forsigtig varme. Det kunne være en omelet eller et spejlæg og bacon.

Skal du derimod lave en ret, hvor der indgår en masse grøntsager, kød og andre råvarer, som skal sauteres, vil vi anbefale, at du køber en sauterpande såsom den, vi har nævnt i vores bedst i test anmeldelse 2023 ovenfor. 

Hvad end dine grunde er for at investere i nyt køkkengrej, kan det være en fordel samt spare dig for store summer penge, hvis du finder det bedste stegepande tilbud.


Materialevalg til stegepande

Når du skal udvælge en model fra denne bedst i test guide, som du skal erhverve dig og tilføje til din køkkensamling, er det ikke blot en god idé at udvælge den rette type, men også vigtigt at du vælger én, der består af de rette materialer – især, hvis den skal virke til induktion. 

Der findes modeller, som er lavet af keramisk non-stick, belagt med teflon, almindelig stål eller af støbejern. Hvilken, der er den bedste, er op til dig. 


Teflon og anden form for non-stick belægning

Teflon og anden form for non-stick belægning gør madlavningen langt mere overskuelig og nem at gå til. Vælger du derfor en stegepande fra denne 2023 bedst i test guide, som besidder den mørke belægning, vil du opleve, at din mad ikke sætter sig fast i bunden, og samtidig er den nem at rengøre med vand og sæbe. 

Fedtstoffet og madrester sætter sig ikke fast i bunden eller på siderne af panden, og dermed slipper du for at stå og skrubbe og skure, når opvasken skal klares. Dette gælder både, når det omhandler modeller til induktion og til traditionelle kogemoduler. 


Støbejernspande i test

Skal du have fat i en god eller sågar den bedste støbejernspande i test, skal du vide, hvilke fordele der er ved en sådan model. En model i støbejern er nemlig ideel til at kokkerere simreretter i, fordi den holder utrolig meget på varmen. 

Panden varmer langsomt op, men når den først er varm, så forbliver den det også længe. Derfor kan du med fordel benytte dig af en sådan slags, når du skal tilberede supper, simreretter og andre former for gryderetter, som gerne skal tilberede over lang tid og opnå en god og intens smag. 

Har du nogensinde undret dig over, om din støbejernspande kan bruges til induktion? Svaret er meget enkelt. Da jern er magnetisk, kan din støbejernspande sagtens bruges til induktion.


Vedligeholdelse og pleje af din stegepande

Afhængig af, hvilken type, du har, bør du pleje dem forskelligt. Nogle skal blot vaskes op efter brug, så madrester og fedt fjernes, og så de er klar til brug igen. Andre kræver en smule mere, men ikke ret meget. Læs i vores anmeldelse og bedst i test 2023, hvordan du skal vedligeholde din model.

Er det en støbejernspande, du er i besiddelse af, bør du faktisk slet ikke rengøre den med sæbe, og derudover tåler den ikke opvaskemaskine. En sådan slags kan nemt rengøres med en opvaskebørste og varmt vand. 

Du kan desuden læse lidt tips og tricks, til hvordan du rengør en brændt pande, og hvilke metoder der virker i køkkenet.


Smør lidt rengøringsolie på panden og tør af

Derudover er det en god ide at smøre lidt almindelig rengøringsolie på panden og tøre efter med noget papir. På denne måde kan man vedligeholde din stegepande på bedste vis og fastholde dens beskyttende lag. Test det nemt af derhjemme. 

Har du en god stegepande i rustfrit stål, kræver det ikke så meget. Du kan sågar sagtens sætte den i opvaskemaskinen, hvis du selv vil slippe for besværet ved at skulle rengøre den. Men det er den klare anbefaling fra mange at rengøre i hånden løbende, når du rengør. Det gør at den holder langt bedre.

En Onyx Stegepande er blandt andet en enormt god pande til de fleste dagligdags madlavninger. Du kan bruge den til alt fra små pandekager, til høj varme og grill. Men du har med sikkerhed også brug for mere i dit køkken til at fuldende din madlavning, hvorfor du kan se nærmere på Onyx Gryder.


Hvad skal du ellers bruge i dit køkken?

Der er som sagt brug for andre elementer i køkkenet for at fuldende dine mad kundskaber og aktivitet i køkkenet. Det er alfa omega med skarpe knive, hvorfor et sæt japanske knive kunne gavne dine muligheder for de gode snit inden du skal bruge din stegepande.

Du kan med fordel anskaffe dig en Airfryer, som åbner op for et hav af muligheder inden for madlavning. Denne lille mini ovn af en slags kan hjælpe dig med at lave fedtfattig mad på meget kortere tid. Det giver plads til, at du kan bruge din tid på andet end at stå foran komfuret eller stegeblusset.

Udover en airfryer, kan du på mydinners her finde anbefalinger af alle forskellige typer af redskaber til køkkenet. Find køkkenudstyr bedst i test og anmeldelser i alt fra bedste bordgrill, kødhakker, hvilken røremaskine du skal vælge og en masse andet.


Stegepande oprindelse

Stegepanden stammer tilbage et sted i 1900-tallet og måske endda før det. Allerede dengang mennesket lærte at lave bål og ild har vi lavet forskellige ting som vi kunne bruge til madlavning.

Ideen var dengang at den bedste pande skulle bruges til de travle og sparsommelige husmødre. Meningen med panden var at den skulle stege mere og med mindre fedt på. Derudover skulle det også hjælpe med at maden ikke brændte så let på.

Men hvad er det grundlæggende, og origin for en stegepande i stål? Det kan du læse meget mere om på Google arts og Culture, som sætter dig ind i netop dette. Den går længere tilbage i de internationale hjem end du tror. Et køkkenredskab, der har udviklet sig, men i tro til sin oprindelse.Find din næste pande online

Foruden de mange produkter, der findes i de mange butikker, så kan du handle dette online. Det kan give mange fordele, at handle online. Vi tænker derfor at det giver god mening at fremhæve nogle af dem for dig, så du måske overveje at shoppe dette produkt online fremover.

 • Ofte hurtig levering – de fleste steder leverer med 1-2 dages varsel, så du hurtigt kan få fingrene i din pande
 • Levering til døren – du slipper for at skulle ned forbi en fysisk butik, stå i kø og bære den tilbage til din bolig.
 • Få et større overblik – det kan være svært nede i butikken at danne sig et overblik over priser, fordele og ulemper ved produkterne. Det gøres nemt og overskueligt online.
 • Find den bedste pris – når du handler online, kan du ofte finde guides som denne, der kan opsummere hvilket produkt der er billigst eller bedst.

Der er altså flere grunde til, at du bør overveje at kigge mod internettet næste gang du skal købe den bedste stegepande for dig. Du kan blandt andet starte herover med at danne dig et overblik over modellerne og deres priser. 

Når du fremover skal købe stegepander online, hvad end det er til induktion, gas eller noget tredje, kan du også læse test og anmeldelser fra andre, der har købt produktet. Du har også muligheden for, at sammenligne funktioner og finde specielle tilbud.


Gode råd til at holde liv i din stegepande

Når du så endelig har inviteret i et induktionkomfur og købt dig den bedste pande eller pander til dit komfur, er der nogle gode ting at huske, så din bedste stegepande til induktion ikke mister livet for tidligt.

Med dit induktionskomfur er det også vigtigt ikke at varme din bedste stegepande med non-stick for hurtig op, da det ikke er sundt for pandens levetid. Plus ved overopheden kan man i værste tilfælde miste den smarte non-stick funktion. Derudover kan det også fremkalde sundhedsskadelige stoffer. Så start hellere med at varme langsomt op og brug middelvarme i stedet, så undgår du nemlig også at din bedste stegepande til induktion bliver brun i bunden.

Først og fremmest er det vigtigt at rengøre sine stegepander, generelt alle sine gryder og pander før brug. For så slipper du for støv og snavs samt det der ellers lige måtte have sat sig fast. Derudover er det vigtig også at forholde sig til om din bedste stegepande er non-stick og belagt med PFAS, for hvis den er det, så er der ikke noget og være bekymret for, da stofferne er godt bundet i belægningen. Dog kan de godt frigives hvis belægningen på din bedste stegepande begynder at ryge eller overophedes.

Til den bedste stegepande til induktion er det strengt forbudt at bruge spidse eller skarpe genstande til din pande, da det kan ødelægge og ridse din elskede stegepande. Eksperterne råder derimod til at man bruger kunststof eller træ – dog med kunststof skal man dog lige være sikker på hvor meget varme køkkengrejet kan tåle.

Har du kommet til at lave for meget mad og tænker at du vil gemme resterne i din pande for at slippe for opvasken, så tro om igen. En test viser, at hvis du lader dit måltid blive liggende kan det nemlig ødelægge pandens belægning.

Endnu et godt råd til dig der ejer den bedste stegepande til induktion, så må du for guds skyld ikke give din smarte stegepande et kold-gys lige efter brug. For nogle forsker har fundet frem til, at det ikke er alle stegepander der tåler kold vand. Det kan nemlig gå hen og gøre dine pander skæve og dermed ikke an brugelig.

Se også gerne video herunder om, hvordan du bedst holder liv i din pande.

Brug din stegepande til mange formål

En bedst i test stegepande kan bruge til meget mere end bare at stege en bøf. Du kan nemlig bruge din pande til rigtig mange forskellige formål, herunder til at lave lækre saucer, wokmad, bage og alt muligt andet.

Har du en pande af god kvalitet, som ikke har plastikhåndtag, kan du med fordel komme din pande i ovnen og bruge den til både at bage, tilberede og bruge panden til at holde fødevarer varme.

Brug eksempelvis din dybe pande til at lave lækkert brød, hvor en flydende dej hældes på den varme pande, inden den kommer i ovnen. På den måde får du den sprødeste bund på dit brød. Og har du forinden stegt lidt hvidløg eller krydderurter af, giver panden dit brød en lækker smag. Dette er især en god ide til foccacia og lignende madbrød.


Brug dine penge fornuftigt

Efter at have læst denne stegepande test 2023, er du nu blevet klædt på til at gøre et godt køb. Det er værd at overveje, om du vil bruge mange penge på din pande, med tanke om at have den mange år fremover, eller om du hellere skal gå efter en billigere model, som måske ikke holder ligeså længe.

Der findes et hav af forskellige pander, og det kan derfor være svært at navigere i, hvad der der den bedste stegepande. Du kan med fordel overveje, om du kan finde et godt stegepande tilbud, før du går ud og køber.

På denne måde kan du måske få fingrene i en pande, der ellers ikke ville være råd til i dit budget.

Det er en god idé at være opmærksom på, at mange stjernekokke og influencers får penge for at reklamere for diverse køkkenting (det kunne f.eks. være en Jamie Oliver stegepande). Så kan det være svært at gennemskue, om panderne virkelig er hypen værd, eller om de er knapt så gode. Vær derfor altid kritisk overfor de ting du ser og læser.


Brug en rabatkode til din næste pande til induktion

Går du med planer om at investere i en ny, lækker stegepande, måske fra Onyx eller Eva Trio, så kan du jo med fordel se efter en rabatkode, som du kan bruge til at få lidt ekstra rabat, når der ikke er tilbud på netop den pande, du går og drømmer om.

Vi har her en rabatkode til Magasin, som du kan bruge, men du finder også her på vores side en masse gode deals til andre forhandlere. Eksempelvis en NiceHair rabatkode eller en Power rabatkode.


FAQ

Hvordan skal en stegepande vedligeholdes?

For at holde liv i en stegepande, og lade den holde mange år frem, kan du med fordel huske at gøre den ordenligt rent løbende. Med det menes der, at du ikke skal vaske den med sæbe eller hårde skurre redskaber, da det ødelægger belægningen på panden. Lad derudover ikke gryder stå oveni, så de ridser.

Hvad koster en god stegepande?

Du kan købe rigtig mange enormt billige pander, som ofte står til omkring 100 kr. i Ikea, lokal issenkræmmer eller lignende, men hvis du skal bruge en god stegepande skal du ofte op og give omkring 500-600 kr. Men hvor den til gengæld holder i mange år frem. Investeringen værd.

Hvilken stegepande er bedst på markedet 2023?

Når du skal se efter en stegepande så kig efter om den er i stål eller keramisk, da de holder til mere varme, og er mere robuste. Der er selvfølgelig nogle forbrugerfavoritter som Scanpan og Onyx som går igen flere steder. Men det har meget med behovet at gøre – om man ønsker slip-let, høj varme, grill funktion m.m.

Hvad er keramisk belægning ift. en stegepande?

I nogle pander finder du en keramisk belægning, hvilket ikke er giftigt, da det er et naturligt materiale. Denne type belægning gør ofte, at den kan tåle højere varme, hvilket giver dig mulighed for at grille eller hårdt stege madvarer.

Find også svar på spørgsmål som:

Læs også mere om tyngdedyner her.

Angivelse af kilder:

Om forfatteren