Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Stegepande test 2023 – Bedste pande til induktion på tilbud

Stegepande test 2023 – Bedste pande til induktion på tilbud

Indholdsfortegnelse Vis

Er du på jagt efter den bedste pande, og har gennemgået den ene stegepande test 2023 efter den anden, men endnu ikke ved, hvilken, du skal vælge, så læs med her. Bliv klogere på, hvilken pande, som kan opfylde dine behov, når du skal i køkkenet. Find den bedste stegepande til induktion, gas og meget mere her.

Er du på jagt efter den bedste pande, og har gennemgået den ene stegepande test 2023 efter den anden, men endnu ikke ved, hvilken, du skal vælge, så læs med her. Bliv klogere på, hvilken pande, som kan opfylde dine behov, når du skal i køkkenet. Find den bedste stegepande til induktion, gas og meget mere her.

Pander og gryder kan være lidt af en udgift, hvis du står og skal flytte hjemmefra og dermed skal have helt nyt udstyr til at fylde køkkenet op med. Det kan også være, at du er veletableret allerede, men skal bruge en ny model, der skal passe til induktion eller andet.

Uanset hvilken situation du står i, kan du blive klogere på, hvilke du skal vælge ved at læse denne guide til de eller den bedste stegepande i 2023. Vores bedst i test guide giver dig inspiration og viden til næste investering til køkkenet.

Produkt:

ONYX STEGEPANDE 24CM – Med tilbehør

Bedømmelse:
5/5
 • Med tilbehør
 • Ovnfast op til 260°C
 • Value for money
Produkt:

ONYX SAUTERPANDE 26CM

Bedømmelse:
5/5
 • Tåler opvaskemaskine
 • Virker på alle komfurer
 • Ovnfast op til 260°C
Produkt:

ONYX STEGEPANDE 26CM

Bedømmelse:
4,7/5
 • God til 2 personer
 • Brug metalredskaber
 • Tåler opvaskemaskine
Produkt:

Greenpan Barcelona – 28 cm

Bedømmelse:
4,7/5
 • God og stabil pande
 • Non stick
 • Metal håndtag
Produkt:

Scanpan stegepande

Bedømmelse:
4,7/5
 • Bedste premium
 • Metal håndtag
 • Tåler høj varme
Produkt:

Eva Trio stegepande

Bedømmelse:
4,6/5
 • God non stick
 • Steger godt
 • Tåler opvaskemaskine

De 6 bedste stegepander i test 2024:

ONYX Cookware – Den bedste stegepande

Prøv i 100 dage med fuld tilfredshedsgaranti

Vælg mellem flere varianter og størrelser

✅ 4,7 stjerner med +2100 anmeldelser
✅ Prøv produktet i 100 dage med fuld returret

Specifikationer

 • Man kan bruge metalredskaber på stegepanderne
 • Virker med alle typer af komfur
 • Op til 260 grader i ovnen
 • Kan kommes i opvaskemaskinen

Greenpan Barcelona – Den bedste stegepande med keramisk non-stick

Bedste priser på Greenpan Barcelona

Specifikationer

 • God kvalitet – Holder hele livet
 • Ekstra tyk aluminiumsbund
 • Non-stick belægning uden skadelige stoffer
 • Virker med keramik, gas, induktion, halogen og elektrisk som varmekilder.
 • Op til 220 grader i ovnen
 • Anbefales at vaske i hånden, man tåler også opvaskemaskinen

Scanpan CTX – #3 Bedste stegepande med non-stick til familier

Bedste priser på Scanpan CTX

Specifikationer

 • Stegepande lavet i stål med aluminiumskerne
 • Ekstra god nonstick-belægning
 • Ovn op til 260 grader
 • Dansk produceret pande

ONYX Sauterpande – #4 Bedste stegepande med en høj kant

stegepande test
✅ 4,7 stjerner på Trustpilot med +1800 anmeldelser
✅ Prøv produktet i 100 dage med fuld returret

Specifikationer

 • Bedste non-stick på markedet
 • Ovnfast op til 260 grader
 • Tåler opvaskemaskine
 • Prøv 100 dage med fuld returret

Bedste pande i test på tilbud

Ligegyldigt hvilket tidspunkt på året du er på udkig efter pander og køkkentilbehør på, skal du nok finde et godt og billigt tilbud, som passer dig og din økonomi. Der kan jo heldigvis findes en god besparelse på de fleste tidspunkter af året, når der er udsalg eller nedsatte priser. 

Det er ikke længere kun til black friday eller til januarudsalg, at varer sættes ned. De fleste både fysiske foretninger samt netbutikker har unikke tilbud i løbet af året, og dermed kan du altså sagtens holde øje løbende og erhverve dig den bedste stegepande. 

Om du finder en pande, der er bedst i test eller ej, er det aller vigtigste blot, at den passer til dine behov og evner i køkkenet.


Pandesæt – Tilbud på grydesæt og stegepander

Det kan for det meste godt betale sig at købe pakkeløsninger, da de ofte er forbundet med tilbud. At købe et pandesæt eller grydesæt er især en god idé, hvis du skal have udskiftet dine gamle køkkenredskaber, hvis du skal købe en gave eller hvis du skal til at flytte hjemmefra og ikke har noget i forvejen. 

De bedste store stegepander

Ved at købe et sæt kan du også være sikker på at have de gryder og pander, som du kan få burg for i din madlavning for at opnå den bedste anvendelighed og de bedste resultater. Det kan være irriterende at sætte gang i en stor pande, hvis du blot skal stege et enkelt spejlæg, og derfor kan det være fordelagtigt også at eje en mindre pande. 


Gryder som sæt

Det samme gælder gryder, hvor der også findes flere forskellige modeller, som hver især egner sig godt til forskelligt brug. Der er eksempelvis stor forskel på en kasserolle og en suppegryde, da de har vidt forskellige størrelser og passer godt til hver deres formål. 

Det gode ved disse grydesæt og pandesæt er netop at man kan få flere forskellige modeller til en billig pris på tilbud sammenlignet med, hvis du gik ud og købte dem enkeltvis over tid til fuld pris. Se de bedste sæt i 2023 i denne guide. 


Fordele ved et pande- og grydesæt

Udover at du får flere forskellige modeller og størrelser at vælge imellem til at arbejde med i dit køkken, så er der også andre gode fordele ved at købe dine pander og gryder samlet fremfor enkeltvis.


Høj kvalitet

Når du købet et pandesæt fra et godt mærke, så er du sikker på at alle dine pander er af god kvalitet og passer sammen. Det kan have sin charme at have en samling af forskellige pander og gryder over tiden, men hvis du vil være sikker på at få den bedste anvendelighed og madlavningsresultat, så kan det være en fordel at købe et samlet sæt på tilbud fra et anerkendt mærke såsom Onyx Cookware eller Eva Trio. 

Hvis du køber et grydesæt kan det være en stor fordel at lågene til gryderne passer sammen, så du kan bruge låget på flere af dine gryder og pander.


Hvad indeholer et pandesæt

Et sæt indeholder for det meste tre forskellige modeller, som kan have forskellige størrelser og funktioner. Det kan eksempelvis være en normal stegepande, en wokpande og en sauterpande. Det kan også være ‘almindelige’ pander i tre forskellige størrelser, hvilket også kan være rigtig godt at have i sin samling.

En pande med en lille diameter kan være super god til spejlæg, amerikanske pandekager eller små måltider, hvor en stor pande kan være nødvendig hvis der skal laves mad til flere personer eller hvis du skal lave en ret der skal vendes sammen under tilberedningen.


Forskellige behov

Er du på udkig efter den bedste stegepande, er det værd at overveje, hvilke behov den skal dække. Laver du primært mad til dig selv, eller har du en stor familie? Størrelsen på panden kan have stor betydning for din oplevelse, når du tilbereder dine måltider.

Der er både fordele og ulemper ved at anvende en stor eller lille pande. 

Vælger du en stor pande, også selvom du kun laver aftensmad eller frokost til dig selv, kan du opdele panden i zoner og dermed tilberede flere dele ad gangen. Dog varmer en mindre stegepande hurtigere op, så det er det oplagt valg med en lille pande, hvis du skal have en hurtig bid mad, inden du skal på farten.

Der kan også opstå forskellige behov til panden, alt efter hvilket måltid, du skal tilberede. Læser du videre i denne guide, vil vi komme nærmere ind på forskellige typer af pander, og hvad de hver især er gode til. Både i forhold til størrelse, form og materiale.Stegepande til induktion

Først og fremmest er det en god ting at vide, at et induktionskomfur faktisk opvarmer en stegepande ved hjælp af magnetisme. Pander med induktion består altså af specialkonstrueret bundplade af magnet, som man lige skal være opmærksom på. Disse modeller kan sagtens vise sig at være de bedste i test i følge vores anmeldelse.

Hvis du er lidt usikker på, om du skal bruge en pande til induktion eller ej, så sætter vi dig hurtigt ind i, hvad forskellen er mellem de to typer. Hvis du holder en magnet mod pandens bund, vil du meget hurtigt finde ud af, hvorvidt du har med en induktionspande at gøre eller ej. 

Hvis der er nogen form for tiltrækningskraft mellem bunden på din stegepande og magneten, så kan du sagtens anvende den på induktionskogeplader. Hvis der ingen tiltrækningskraft er, kan panden blot anvendes til et helt traditionelt kogemodul. 


Hvilken stegepande skal man vælge

Der findes et væld af forskellige mærker, størrelser og kvaliteter på køkkengrej, herunder også på pander. Og alt afhængig af, hvad du skal bruge din bedst i test pande til, er det en god ide at undersøge, hvilken model, der opfylder dine behov. 

Skal det være en større model med en diameter på 28 eller 30 cm, eller blot en mindre pande på 18, 20 eller 22 cm, som du hurtigt kan smække et spejlæg eller en omelet sammen på? Find ud af det i denne test. 

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, om dine kogeplader er på induktion eller ej, når du skal udvælge din næste stegepande. Dette har nemlig en afgørende betydning for, om panden overhovedet kan varmes op. Vær derfor kritisk i din udvælgelse, så du rammer rigtigt første gang. 

Ud over de klassiske modeller, der mest varierer i diameter og materiale, findes der også helt andre typer såsom en wokpande eller en sauterpande. Den pande du vælger afhænger desuden af din madlavningsstil.

Derudover er det også godt at tage højde for om din bedste stegepande skulle kunne bruges i ovnen. For der findes nemlig en masse forskellige slags modeller som kan tåle helt op til 250 grader cirka. Plus ved en ovnfast pande kan den bruges til flere former for madlavning. Bl.a. tilberedning af kød og til opvarmning af madretter samt til bagning.

Bedst i test stegepande tilbud

Bedste stegepande til madlavningen 

Vi klæder dig på til at foretage det rigtige køb af stegepande med denne test, hvor du kan læse vores anmeldelse over de bedste modeller i 2023, og hvilken type du dermed skal bruge, når du skal lave mad. 

Det er nemlig ikke blot at købe sig en hvilken som helst pande. Der findes mange forskellige slags, som hver især har sine fordele. Så hvad end du skal lave en god, asiatisk wokret, crepes, stege en omelet eller en god bøf, findes der pander, som er ideelle til jobbet. 

Se listen over forskellige og bedste funktioner, som stegepander besidder, og som kan anvendes til forskellige formål:

 • Grille
 • Sautere
 • Wok
 • Pandekage- eller æbleskivepande 

Det er altså forskelligt, hvilken pande du skal have, alt efter hvad du skal lave, og hvilken type af mad der er behov for at kokkerere. Du kan desuden se en guide over de bedste grill-pander, som du kan se på det internationale marked.


Panderne kan noget hver især

Det er klart, at de forskellige modeller kan noget hver især. Skal du eksempelvis vende en crepe, er det smart, at anvende en god model, som har lave sider, så du nemt kan få en spatel ind under din crepe og få den vendt. Det kræver et køb, så du selv kan test det af.

Du kan også nemt tilberede andre retter på en sådan stegepande, som kræver jævn og forsigtig varme. Det kunne være en omelet eller et spejlæg og bacon.

Skal du derimod lave en ret, hvor der indgår en masse grøntsager, kød og andre råvarer, som skal sauteres, vil vi anbefale, at du køber en sauterpande såsom den, vi har nævnt i vores bedst i test anmeldelse 2023 ovenfor. 

Hvad end dine grunde er for at investere i nyt køkkengrej, kan det være en fordel samt spare dig for store summer penge, hvis du finder det bedste stegepande tilbud.


Stegepande tilbud – billige pander til en god pris

Når der skal findes et stegepande tilbud, hvad end det er køkkenredskaber, møbler eller tøj, er det altid en fordel at indhente nogle gode priser, så du sikrer dig at købe en vare til den bedst mulige pris. På denne måde kan du spare dig selv for en masse penge løbende, hvis du er god til at gå på tilbudsjagt.


Et godt pande tilbud kan findes mange forskellige steder såsom i Føtex. De fleste forretninger sætter med jævne mellemrum priserne ned på pander, så det er en god ide at holde øje. Er du på udkig efter et helt særligt stegepande tilbud på én bestemt pande i et helt særligt mærke, kan du helt sikkert finde den til en nedsat pris.

Hvad end du er på udkig efter en grill-, wok-, stor, flad eller lille pande er udvalget stort. Der findes et hav af forskellige typer af pander og derfor kan du med fordel tjekke forskellige modeller ud og se, hvad de hver især fungerer godt til. 


Pande tilbud med smarte funktioner

Ved køb af stegepande tilbud kan du vurdere, om du har behov for en pande med non stick belægning. Denne er særligt god til at lave mad, der ikke brænder fast i bunden undervejs, og desuden er en sådan pande nem at rengøre, da madrester let kan vaskes væk.

Det kan også være, at du ønsker et stegepande tilbud på et produkt i støbejern. Disse er fordelagtige, hvis du kreerer retter, der efter stegning skal en tur i ovnen og eksempelvis gratineres. Men tjek godt efter, så du ikke får sat en pande i ovnen, som ikke kan tåle det.

Vær desuden opmærksom på, om det er modeller, der kun fungerer til induktion, eller om det er til gas- eller traditionlle kogeplader. 

Et hav af gode webshops

Der findes et hav af gode hjemmesider, der har rigtig fornutige stegepande tilbud, hvor du kan finde netop din næste pande til madlavningen hjemmes hos dig. Så hvad end du er på udkig efter et særligt brand, en bestemt type eller størrelse af pande, vil der være et godt tilbud at hente. 

Hvis du gerne vil have fat i et rigtig godt stegepande tilbud på en kvalitetsmodel, kan du med fordel vælge én fra enten Jamie Oliver eller Le Creuset. Herved er du sikret et funktionsdygtigt køkkenredskab, der kan anvendes til stegning af alt fra kød, grøntsager og madbrød til spejlæg og mange andre lækre fristelser. 

Det er altså ikke blot til Black Friday, at du kan finde det helt rette pande tilbud og være sikret nogle gode priser. Hele året kører Føtex, andre forretninger og hjemmesider kampagner og nedsættelser på særlige varer, hvor du med sikkerhed kan få fingrene i den eller de pander, som du ønsker dig allermest.


Non stick pande – Stegepande til madlavning

Hvordan vælger du den rigtige stegepande og hvordan ved du, som den passer til den type komfur, som du har i dit køkken? Vi guider dig gennem valget af en non stick pande, så du kan finde ud af, hvilke du skal investere i til din køkkensamling. 

Man kan vælge sine pander ud fra forskellige kriterier, så du er sikker på at vælge en pande, der kan opfylde alle dine behov og forventninger. Det er kriterier som varmefordeling, holdbarhed, brugervenligheden og non stick belægningen. 


Kriterier for en slip let pande

Som sagt er der forskellige ting, som man kan være opmærksom på, når man skal vælge en ny stegepande til sin madlavning. Vi vil nu gennemgå disse kriterier, så du forhåbentligt bedre kan danne dig et overblik over, det du bør være opmærksom på, inden du køber en splinterny og måske dyr non stick stegepande.


Varmefordelingen

For at opnå en jævn tilberedning af sin mad er det væsentligt, hvorledes varmen fordeler sig på panden. En slip let pande til induktion er særligt god til varmefordeling og da der ikke sætter sig brændte madrester og fedtstoffer fast til stegepanden, vil maden dermed også opnå en mere jævnt fordelt varme og tilberedning. Prøv vores opskrift på Cote de Boeuf og få en jævn tilberedning.


Non stick pande effekten

En slip let stegepande kan være en drøm at arbejde med når den er sprit ny, da maden bare glider nemt af overfladen og ikke brænder fast. Denne effekt kan dog falme over tid og brug, da den kan blive medtaget og slidt. 

Det kan derfor være en god idé at undersøge andre forbrugeres anmeldelser og tests af de specifikke pander, som du overvejer at købe, for at få et overblik over, hvor længe holdbarheden varer ved. 

Andre faktorer som kan blive påvirket af slid og længerevarende brug kan være om den bliver skæv af kuldechok. Der er lavet forskellige tests af pander, hvor de efter opvarmning er lagt i koldt vand, for at se om de bliver påvirket af temperaturforskellene. 
Læs denne anmeldelse af forskellige non stick pander, som er testet.


Brugervenlighed

Når det kommer til, hvor venlig den er for brugeren at anvende, så kan det være sådan noget som håndtaget eller vægten på panden. Mange har nok oplevet at brænde nallerne på håndtaget på en pande eller gryde, hvilket kan være frustrerende, da de burde være lavet til at blive brugt under varme. 

Det kan du derfor også forhøre dig omkring hos andre forbrugere gennem deres anmeldelser, så du undgår at skulle have fat i et viskestykke eller grydelapper for at betjene din nye stegepande. 

Vægten på panden kan også være en hæmsko for brugervenligheden. Hvis den er altså for tung i forhold til at bære den i håndtaget kan det også være en grund til at man ofte tilvælger de lettere pander til sin madlavning.


Stor pande til stegning – store, praktiske stegepander

Det kan være praktisk at have en stor pande, hvis du ofte laver større portioner ad gangen, eller hvis I er mange til spisning, og panden så kan rumme mad til alle. De allerstørste stegepander kan rumme mad til en hel familie afhængig af, hvilken ret, der laves. 

Er du alene, eller er I blot et par stykker, der skal spise middag sammen, kan det sagtens være smart at bruge en stor pande alligevel. For det første er der god plads på stegepanden, så du nemt kan røre og vende maden sammen på panden. 


Del panden op i sektioner

Desuden kan du dele panden op i forskellige sektioner, så du eksempelvis kan stege bacon på noget af din stegepanden, mens du steger løg eller champignoner et andet sted. På denne måde kan du tilberede flere dele af din ret på samme tid uden at have gang i flere gryder og køkkenredskaber på én gang. 

Dette kan desuden lette rengøringen, når du har spist, da der ikke vil være lige så meget opvask. Ulempen ved en stor pande kan dog være, at den ikke varmer helt lige sp hurtigt op som en lille. Dog er de fleste kogeplader ret effektive i dag, hvorfor du hurtigt skal få gang i stegningen af din mad.


Hvad kan man lave med en stegepande?

Hvad end du har lyst til at lave simple retter såsom et spejlæg, et stykke stegt torskerogn eller blot en bøf, kan du anvende en traditionel stor pande evt med non stick belægning for at gøre det hele nemmere. 

Skal du brune et større stykke kød eller samle en pastaret med grøntsager og sauce, kan det også være en fordel at anvende en større stegepande, så du nemt kan vende kødet eller røre din ret sammen, uden det flyder over siderne. 

Der findes også større udgaver af pander, som er særligt egnede til at lave wokretter i. Wokpander kan fås i både støbejern, som er en stor pande, der er ret tung. Dog kan der også findes wokpander i lettere materiale, som er nemmere at håndtere ved eksempelvis opvask. 


Stor pande i høj kvalitet

Går du op i at købe en stor pande i god kvalitet, kan du med fordel vælge én fra et mærke som Jamie Oliver med tefal eller Le Cruset med non stick. En god kvalitetspande kan være nøglen til at lave god mad, der ikke brænder fast i bunden. 

Overvej eventuelt, hvad du skal bruge en stor pande til, inden du investerer i en, så du får fingrene i den helt rette til netop de madretter, du skal igang med at kreere i dit køkken. En stegepande kan udgøres af mange modeller, mærker og prisniveauer. Her er et bredt udvalg og uden tvivl et produkt, der passer til dig.


Gryde eller stor pande

Der er mange gode fordele ved at vælge at tilberede sin mad i en stor pande fremfor i en gryde – selvfølgelig alt afhængig af, hvad det er for noget mad, du skal lave. Med en større stegepande, har du et godt redskab til madlavningen, da bundens diameter skaber plads til, at du hurtigt kan stege og vende de råvarer, du vil tilberede – det kan være en fiskefilet, æggekage eller et fladbrød.

Det bedste resultat, når det kommer til at tilberede god mad, ses ofte i valget af bedst i test gryde eller pande, da det har en betydning for måden, hvorpå og hvorledes den enkelte ret eller råvarer skal enten steges eller koges på. 

Vælger du derfor en stor pande, måske med induktion, fremfor en gryde, vil du med garanti få et mere sprødt smagsindtryk, da stegt mad normalt tilføres det sprøde element, som gør det lækkert og indbydende at sætte tænderne i. 

Du bør dog altid vurdere størrelsen på din pande ud fra det mad, du skal tilberede. Det behøver ikke nødvendigvis at være en stor stegepande til induktion, som er det bedste valg. Men en sådan slags giver en bred overflade, og du kan hurtigt opvarme din mad. 

Er du interesseret i en Onyx stegepande? Så læs med her.


Pande med låg

Du kan dog godt opnå lidt samme effekt som en gryde, hvis du eksempelvis tilbereder dine retter i en større model til sauter med låg. Du kan i hvert sagtens anvende en sådan model til at lave simreretter og supper. Dog er det ikke nødvendigt, at det skal være en stor pande.

Fordelen ved en stegepande, som er større i diameteren, er især at det bliver nemmere at vende maden, fordi overfladen og bredden giver plads til at bevæge et køkkenredskab i maden, så det kan blive vendt godt sammen. 

En anden god grund til at vælge en stor pande med låg er, at den, hvis materialet tillader det, kan tåle at komme i ovnen. På denne måde kan du først stege din ret og efterfølgende gratinere den i ovnen, hvis du har lyst til det.

På denne måde gør det madlavningen nemmere på bedste vis, fordi du ikke bhøver at anvende så mange forskellige redskaber, men blot kan fortsætte med at bruge de samme køkkenting. 


Stor stegepande med høje kanter

Anskaffer du dig en bedst i test stegepande med høje kanter, har du en mulitfunktionel pande, som kan anvendes til en helt masse stegningsmetoder. Du kan nemlig både lynstege en lille frikadelle til din frokostmad eller lave simreretter, som kan tilberedes under låg. 

Hvad end du skal bruge en stor stegepande til at lave af retter, så tjek altid, om den fungerer til induktion eller ej, så du ikke får købt et produkt, som du alligevel ikke kan bruge. Det er også en god ide at sikre sig, om produktet kan tåle at komme i opvaksemaskinen eller ej, inden du investerer i et nyt køkkenredskab.


Stegepande fra Onyx

En stor pande fra onyx er en god investering, da en model fra dette mærke er af god kvalitet og en af de bedste i test. Vælger du en sådan type, har du et køkkenredskab med høj kapacitet, og du kan derfor både lave større og mindre portioner mad ad gangen. 

Det kan derfor godt betale sig at købe en stor bedst i test pande frem for en lille, da denne giver flere muligheder for tilberedning og mængde.

Onyx tilbyder modeller, som er produceret af innovative materialer og i et tidsløst og moderne design. Kvaliteten sikrer en lang holdbarhed, så du kan beholde din bedst i test model i langtid og tilberede alverdens former for mad. 


Hvilken stegepande er sundest? Vælg den rette pande

Står du og skal købe en ny pande, kan der være flere faktorer, der spiller ind såsom, hvilken stegepande er sundest? Hvor stor skal den være? Og hvad skal den bruges til? Det skal jo selvfølgelig være en model, som passer til dig og dine behov.

Hvad end du går mest op i, er det vigtigt, at du får investeret i den rette version fra starten. Det er så ærgerligt, hvis man får foretaget et fejlkøb, fordi man ikke fik undersøgt markedet ordentlig forinden.


Find en sund stegepande

Måske tænker du, hvad er definitionen af en sund pande, og hvilken stegepande er sundeste? Det kan være svært at vurdere, men der er i hvert fald nogle gode tommelfingerregler at følge, hvis du vil have en model, der ikke udskiller giftige stoffer. 

Det kan være en rigtig god idé at vælge en type, der er lavet af rustfrit stål. Det er nemlig minimalt, hvad en sådan model afgiver af uønskede stoffer og kemi. Da en sådan slags fremstår ren i sit udtryk og ikke er belagt med non-stick belægning. 

Teflon og andre former for belægning, der sikrer, at mad ikke brænder fast i bunden og på kanterne samt gør rengøringen nemmere, kan have dén ulempe, at hvis den ikke er intakt, kan det udskille giftige kemiske stoffer. Dermed kan en model, som udelukkende består af stål, være den type stegepande, der er sundest.

Du kan også investere i en model af støbejern, som ej heller udskiller giftig kemi i særlig høj grad. Med en sådan slags kan du undgå PFAS.


Hvilken model er sundest?

Alt afhængig af, hvilken type mad du gerne vil lave med dit nye køkkenredskab, bør du tage højde for, hvilken model og form, der fungerer bedst til netop dét. Men dermed ikke sagt, at du ikke selv har den fulde indflydelse og kan vælge lige den stegepande, du har allermest lyst til at købe.

Valget er frit, men hvis det vigtigste for dig er, hvilken stegepande, der er sundest, så vil anbefalingen være, at du vælger en model af udelukkende rustfrit stål. Du kan sagtens finde modeller, der er gode til crepes, wok, simreretter en en god allround stegepande. 

Går du mere op i, at den mad du skal tilberede, skal være det sundeste, kan du vælge at lave nogle retter med en masse grøntsager. Til dette kan du sagtens finde en god stegepande, som kan indeholde rigelige mængder af sund mad.

Er du stadig i tvivl om, hvilken stegepande er sundest? Det håber vi ikke. Forhåbentlig har denne guide givet dig lidt at tænke over, så du har fået inspiration til dit næste køb, så du finder den helt rette model, der passer til dig og dine behov, når du skal i køkkenet og kokkerere mad til dig, dine gæster både til hver dag og særlige anledninger.


Materialevalg til stegepande

Når du skal udvælge en model fra denne bedst i test guide, som du skal erhverve dig og tilføje til din køkkensamling, er det ikke blot en god idé at udvælge den rette type, men også vigtigt at du vælger én, der består af de rette materialer – især, hvis den skal virke til induktion. 

Der findes modeller, som er lavet af keramisk non-stick, belagt med teflon, almindelig stål eller af støbejern. Hvilken, der er den bedste, er op til dig. 


Teflon og anden form for non-stick belægning

Teflon og anden form for non-stick belægning gør madlavningen langt mere overskuelig og nem at gå til. Vælger du derfor en stegepande fra denne 2023 bedst i test guide, som besidder den mørke belægning, vil du opleve, at din mad ikke sætter sig fast i bunden, og samtidig er den nem at rengøre med vand og sæbe. 

Fedtstoffet og madrester sætter sig ikke fast i bunden eller på siderne af panden, og dermed slipper du for at stå og skrubbe og skure, når opvasken skal klares. Dette gælder både, når det omhandler modeller til induktion og til traditionelle kogemoduler. 


Støbejernspande i test

Skal du have fat i en god eller sågar den bedste støbejernspande i test, skal du vide, hvilke fordele der er ved en sådan model. En model i støbejern er nemlig ideel til at kokkerere simreretter i, fordi den holder utrolig meget på varmen. 

Panden varmer langsomt op, men når den først er varm, så forbliver den det også længe. Derfor kan du med fordel benytte dig af en sådan slags, når du skal tilberede supper, simreretter og andre former for gryderetter, som gerne skal tilberede over lang tid og opnå en god og intens smag. 

Har du nogensinde undret dig over, om din støbejernspande kan bruges til induktion? Svaret er meget enkelt. Da jern er magnetisk, kan din støbejernspande sagtens bruges til induktion.


Stegepande induktion – Pander til induktionskomfur

Lav bedre mad og opnå den perfekte stegeskorpe med stegepande induktion. Når redskaberne er i god kvalitet, er det med til at gøre madlavningen og velsmagen lige dét bedre. Læs derfor med for at finde ud af hvordan, du finder de bedste pander til induktion. 

Når man skal vælge en ny pande, kan der være forskellige faktorer at vælge ud fra. Det kan være, at man har et bestemt formål med sin nye pande, eller også er man på udkig efter en pande, der kan bruges til det hele. Vi guider dig igennem de forskellige muligheder, der findes på markedet, så du kan vælge den bedste pande til dine behov.


Bedste induktion stegepande – Onyx stegepande 26 cm

Med denne stegepande skal du ikke gå på kompromis med noget, den indebærer alt det du har brug for i en stegepande. Den er udviklet i et tidløs design og ved non-stick belægningen gør det din rengøring til leg og du vil fremadrettet elske at lave det bedste måltid med den. 

Med en Onyx stegepande får du en pande der kan bruges på alle former for komfurer, det gælder også gas og induktion. Derudover kan den også tåle at komme i opvaskemaskinen plus du kan bruge metalredskaber uden at være bange for at beskade non-stick overfalden. Og så kan man også bruge panden i en ovnfast ovn med helt op til 260 grader. 

Panden er til dig som der ønsker en høj kvalitet uden at skulle betale ekstra for mellemleddet. 


Hvordan virker Onyx stegepanden?

Onyx induktion stegepande er fremstillet i tre lag også kaldet tri-ply eller belagt køkkengrej. Første lag er et magnetisk rustfrit stål som gør at du kan bruge denne stegepande til alle former for komfurer. Næste lag i panden er aluminium der giver tilpas varmefordeling. Det sidste lag består af rustfrit stål. 

Når du køber panden, kan du vælge mellem om det skal være deres japanske non-stick-PTFE eller keramisk non-stick-belægning. Forskellen på de to er at den ene har ekstrem holdbarhed og den anden behøves der ikke og bruges fedtstof inden du propper noget på panden, da maden ikke klæber sig fast til, du kan blot putte dit spejlæg på panden og se panden lave magi.


Brug din Onyx stegepande til meget mere

En Onyx stegepande kan bruges til mange former for madlavning. Du kan blandt andet tilberede den bedste pizza på din pande. Som du nok har læst længere op så kan din stegepande komme i ovnen. På den måde sparer du også tid og penge plus du slipper for at have fedtstoffer i bunden af din pizza.


Anmeldelser af Onyx stegepande

Overordnet set er folk tilfredse med deres køb af en stegepande hos Onyx. Da prisen er prisvenlig og hvis du køber den på tilbud er der ekstra penge at spare. Mange af dem som har testet stegepanden med keramisk non-stick-belægning, er kun positiv overrasket da de f.eks. Ikke har behøvet at putte olie på panden når de lavede pandekager. De kunne sagtnes lave dem uden at de brændte på. 

Derudover er der også en god garanti som gør at man bliver dækket ind hvis der skulle ske noget med stegepanden. Selvom Onyx måske ikke ligger i den helt billige ende, så er dens høje kvalitet ikke til at tage fejl af.


Hvad er induktion?

Først og fremmest vil vi gennemgå de basale ting ved induktionskomfurer. Det kan være at du har en induktionskogeplade i dit køkken eller måske overvejer at udskifte dit gamle komfur og derfor gerne vil vide, hvordan det virker og hvilke fordele, der kan være ved induktionskomfurer.


Hvordan virker stegepande induktion?

Det er ingen hemmelighed at induktionskomfurer er den mere moderne løsning af varmekilder til dit køkken. Forskellen sammenlignet med et mere traditionelt komfur er, at induktionskogeplader opvarmes gennem elektrisk strøm fra en spole under glasset på kogepladen. 

Varmen fordeles bedre og mere jævnt i stegepanden, hvilket gør at varmen udnyttes bedre og giver mindre varmetab sammenlignet med andre typer kogeplader. Når man slukker for kogepladen, stopper varmen med det samme, hvilket er mere energibesparende. 

Man opnår en hurtigere og mere præcis varmeregulering med induktionskogeplader sammenlignet med andre typer. Det kan derfor give en mere reguleret tilberedning af sin mad, hvilket kan give et bedre resultat af din madlavning og stegning. Læs eksempelvis vores opskrift på krebinetter, som kan laves på pander til induktion.


Rengøringen er nemmere

Hvis man har prøvet et gaskomfur, så ved man at det kan være en smule besværligt at gøre rent efter sin madlavning. Der er flere afkroge og elementer, man skal rengøre og fjerne for at kunne komme til. 

Her er induktionskogeplader en hel del lettere og hurtigere at holde rene. Kogepladerne køles hurtigere ned og der er blot en helt lige overflade, man kan tørre af med en våd klud og rengøringsspray, så den igen skinner.


Hvilke pander kan man bruge?

Det er værd at overveje, når man skal købe køkkengrej til et induktionskomfur, at det ikke er alle stegepander, der virker på kogepladerne. De skal nemlig være særligt egnet til induktion. 

Nogle pander kan bruges til alle typer komfurer, det er eksempelvis onyx pander eller Eva Trio stegpander, der kan anvendes til flere komfurer. Disse er også med non-stick belægning, hvilket gør rengøringen endnu nemmere, da maden og fedtstofferne ikke brænder fast og derfor nemt kan rengøres. 

Selvom det kan lyde besværligt at man skal finde en stegepande induktion så kan man nemt finde dem på hjemmesider, da det er en kategori for sig. 
Læs mere om, hvordan man kan finde ud af om en pande er egnet til induktionskogeplader.


Vedligeholdelse og pleje af din stegepande

Afhængig af, hvilken type, du har, bør du pleje dem forskelligt. Nogle skal blot vaskes op efter brug, så madrester og fedt fjernes, og så de er klar til brug igen. Andre kræver en smule mere, men ikke ret meget. Læs i vores anmeldelse og bedst i test 2023, hvordan du skal vedligeholde din model.

Er det en støbejernspande, du er i besiddelse af, bør du faktisk slet ikke rengøre den med sæbe, og derudover tåler den ikke opvaskemaskine. En sådan slags kan nemt rengøres med en opvaskebørste og varmt vand. 

Du kan desuden læse lidt tips og tricks, til hvordan du rengør en brændt pande, og hvilke metoder der virker i køkkenet.


Smør lidt rengøringsolie på panden og tør af

Derudover er det en god ide at smøre lidt almindelig rengøringsolie på panden og tøre efter med noget papir. På denne måde kan man vedligeholde din stegepande på bedste vis og fastholde dens beskyttende lag. Test det nemt af derhjemme. 

Har du en god stegepande i rustfrit stål, kræver det ikke så meget. Du kan sågar sagtens sætte den i opvaskemaskinen, hvis du selv vil slippe for besværet ved at skulle rengøre den. Men det er den klare anbefaling fra mange at rengøre i hånden løbende, når du rengør. Det gør at den holder langt bedre.

En Onyx Stegepande er blandt andet en enormt god pande til de fleste dagligdags madlavninger. Du kan bruge den til alt fra små pandekager, til høj varme og grill. Men du har med sikkerhed også brug for mere i dit køkken til at fuldende din madlavning, hvorfor du kan se nærmere på Onyx Gryder.


Hvad skal du ellers bruge i dit køkken?

Der er som sagt brug for andre elementer i køkkenet for at fuldende dine mad kundskaber og aktivitet i køkkenet. Det er alfa omega med skarpe knive, hvorfor et sæt japanske knive kunne gavne dine muligheder for de gode snit inden du skal bruge din stegepande.

Du kan med fordel anskaffe dig en Airfryer, som åbner op for et hav af muligheder inden for madlavning. Denne lille mini ovn af en slags kan hjælpe dig med at lave fedtfattig mad på meget kortere tid. Det giver plads til, at du kan bruge din tid på andet end at stå foran komfuret eller stegeblusset.

Udover en airfryer, kan du på mydinners her finde anbefalinger af alle forskellige typer af redskaber til køkkenet. Find køkkenudstyr bedst i test og anmeldelser i alt fra bedste bordgrill.


Stegepande oprindelse

Stegepanden stammer tilbage et sted i 1900-tallet og måske endda før det. Allerede dengang mennesket lærte at lave bål og ild har vi lavet forskellige ting som vi kunne bruge til madlavning.

Ideen var dengang at den bedste pande skulle bruges til de travle og sparsommelige husmødre. Meningen med panden var at den skulle stege mere og med mindre fedt på. Derudover skulle det også hjælpe med at maden ikke brændte så let på.

Men hvad er det grundlæggende, og origin for en stegepande i stål? Det kan du læse meget mere om på Google arts og Culture, som sætter dig ind i netop dette. Den går længere tilbage i de internationale hjem end du tror. Et køkkenredskab, der har udviklet sig, men i tro til sin oprindelse.Find din næste pande online

Foruden de mange produkter, der findes i de mange butikker, så kan du handle dette online. Det kan give mange fordele, at handle online. Vi tænker derfor at det giver god mening at fremhæve nogle af dem for dig, så du måske overveje at shoppe dette produkt online fremover.

 • Ofte hurtig levering – de fleste steder leverer med 1-2 dages varsel, så du hurtigt kan få fingrene i din pande
 • Levering til døren – du slipper for at skulle ned forbi en fysisk butik, stå i kø og bære den tilbage til din bolig.
 • Få et større overblik – det kan være svært nede i butikken at danne sig et overblik over priser, fordele og ulemper ved produkterne. Det gøres nemt og overskueligt online.
 • Find den bedste pris – når du handler online, kan du ofte finde guides som denne, der kan opsummere hvilket produkt der er billigst eller bedst.

Der er altså flere grunde til, at du bør overveje at kigge mod internettet næste gang du skal købe den bedste stegepande for dig. Du kan blandt andet starte herover med at danne dig et overblik over modellerne og deres priser. 

Når du fremover skal købe stegepander online, hvad end det er til induktion, gas eller noget tredje, kan du også læse test og anmeldelser fra andre, der har købt produktet. Du har også muligheden for, at sammenligne funktioner og finde specielle tilbud.


Gode råd til at holde liv i din stegepande

Når du så endelig har inviteret i et induktionkomfur og købt dig den bedste pande eller pander til dit komfur, er der nogle gode ting at huske, så din bedste stegepande til induktion ikke mister livet for tidligt.

Med dit induktionskomfur er det også vigtigt ikke at varme din bedste stegepande med non-stick for hurtig op, da det ikke er sundt for pandens levetid. Plus ved overopheden kan man i værste tilfælde miste den smarte non-stick funktion. Derudover kan det også fremkalde sundhedsskadelige stoffer. Så start hellere med at varme langsomt op og brug middelvarme i stedet, så undgår du nemlig også at din bedste stegepande til induktion bliver brun i bunden.

Først og fremmest er det vigtigt at rengøre sine stegepander, generelt alle sine gryder og pander før brug. For så slipper du for støv og snavs samt det der ellers lige måtte have sat sig fast. Derudover er det vigtig også at forholde sig til om din bedste stegepande er non-stick og belagt med PFAS, for hvis den er det, så er der ikke noget og være bekymret for, da stofferne er godt bundet i belægningen. Dog kan de godt frigives hvis belægningen på din bedste stegepande begynder at ryge eller overophedes.

Til den bedste stegepande til induktion er det strengt forbudt at bruge spidse eller skarpe genstande til din pande, da det kan ødelægge og ridse din elskede stegepande. Eksperterne råder derimod til at man bruger kunststof eller træ – dog med kunststof skal man dog lige være sikker på hvor meget varme køkkengrejet kan tåle.

Har du kommet til at lave for meget mad og tænker at du vil gemme resterne i din pande for at slippe for opvasken, så tro om igen. En test viser, at hvis du lader dit måltid blive liggende kan det nemlig ødelægge pandens belægning.

Endnu et godt råd til dig der ejer den bedste stegepande til induktion, så må du for guds skyld ikke give din smarte stegepande et kold-gys lige efter brug. For nogle forsker har fundet frem til, at det ikke er alle stegepander der tåler kold vand. Det kan nemlig gå hen og gøre dine pander skæve og dermed ikke an brugelig.

Se også gerne video herunder om, hvordan du bedst holder liv i din pande.

Brug din stegepande til mange formål

En bedst i test stegepande kan bruge til meget mere end bare at stege en bøf. Du kan nemlig bruge din pande til rigtig mange forskellige formål, herunder til at lave lækre saucer, wokmad, bage og alt muligt andet.

Har du en pande af god kvalitet, som ikke har plastikhåndtag, kan du med fordel komme din pande i ovnen og bruge den til både at bage, tilberede og bruge panden til at holde fødevarer varme.

Brug eksempelvis din dybe pande til at lave lækkert brød, hvor en flydende dej hældes på den varme pande, inden den kommer i ovnen. På den måde får du den sprødeste bund på dit brød. Og har du forinden stegt lidt hvidløg eller krydderurter af, giver panden dit brød en lækker smag. Dette er især en god ide til foccacia og lignende madbrød.


Brug dine penge fornuftigt

Efter at have læst denne stegepande test 2023, er du nu blevet klædt på til at gøre et godt køb. Det er værd at overveje, om du vil bruge mange penge på din pande, med tanke om at have den mange år fremover, eller om du hellere skal gå efter en billigere model, som måske ikke holder ligeså længe.

Der findes et hav af forskellige pander, og det kan derfor være svært at navigere i, hvad der der den bedste stegepande. Du kan med fordel overveje, om du kan finde et godt stegepande tilbud, før du går ud og køber.

På denne måde kan du måske få fingrene i en pande, der ellers ikke ville være råd til i dit budget.

Det er en god idé at være opmærksom på, at mange stjernekokke og influencers får penge for at reklamere for diverse køkkenting (det kunne f.eks. være en Jamie Oliver stegepande). Så kan det være svært at gennemskue, om panderne virkelig er hypen værd, eller om de er knapt så gode. Vær derfor altid kritisk overfor de ting du ser og læser.


Brug en rabatkode til din næste pande til induktion

Går du med planer om at investere i en ny, lækker stegepande, måske fra Onyx eller Eva Trio, så kan du jo med fordel se efter en rabatkode, som du kan bruge til at få lidt ekstra rabat, når der ikke er tilbud på netop den pande, du går og drømmer om.

Vi har her en rabatkode til Magasin, som du kan bruge, men du finder også her på vores side en masse gode deals til andre forhandlere. Eksempelvis en NiceHair rabatkode eller en Power rabatkode.


FAQ

Hvordan skal en stegepande vedligeholdes?

For at holde liv i en stegepande, og lade den holde mange år frem, kan du med fordel huske at gøre den ordenligt rent løbende. Med det menes der, at du ikke skal vaske den med sæbe eller hårde skurre redskaber, da det ødelægger belægningen på panden. Lad derudover ikke gryder stå oveni, så de ridser.

Hvad koster en god stegepande?

Du kan købe rigtig mange enormt billige pander, som ofte står til omkring 100 kr. i Ikea, lokal issenkræmmer eller lignende, men hvis du skal bruge en god stegepande skal du ofte op og give omkring 500-600 kr. Men hvor den til gengæld holder i mange år frem. Investeringen værd.

Hvilken stegepande er bedst på markedet 2023?

Når du skal se efter en stegepande så kig efter om den er i stål eller keramisk, da de holder til mere varme, og er mere robuste. Der er selvfølgelig nogle forbrugerfavoritter som Scanpan og Onyx som går igen flere steder. Men det har meget med behovet at gøre – om man ønsker slip-let, høj varme, grill funktion m.m.

Hvad er keramisk belægning ift. en stegepande?

I nogle pander finder du en keramisk belægning, hvilket ikke er giftigt, da det er et naturligt materiale. Denne type belægning gør ofte, at den kan tåle højere varme, hvilket giver dig mulighed for at grille eller hårdt stege madvarer.

Angivelse af kilder: