Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Solceller – De bedste i test i 2023 – bliv klar til 2024

Solceller – De bedste i test i 2023 – bliv klar til 2024

solceller bedste i test

Lad os tage dig med rundt i viden omkring solceller, og herunder også hvilke der er bedst i test i 2023 – netop så du kan blive klar til 2024 og fremtidige bæredygtige år. Solcelleanlæg kan installeres forholdsvis nemt, når du lader professionelle om arbejdet. Du kan her på siden også blive klogere på hvad dine elpriser er time for time.

Hvad koster et solcelleanlæg?


Det første og bedste spørgsmål, som ofte kommer i forbindelse med solceller er hvad selve solcelleanlægget koster, og hvad hvilken pris det har at sætte det op. Disse priser varierer, men som udgangspunkt ligger et gennemsnit på omkring 2.300-3.000 kr. pr. kvm. for nyt tag med solceller.

Det kan for mange lyde som en høj pris, men husk at have in mente de elpriser du sparer, når du bruger bæredygtig strøm, som du selv indsamler. Du har med solceller høj energieffektivitet, som ofte beregnes til at ligge på 30-35%. Det vil sige at du udnytter denne procentdel af solens energi til elektricitet – se her også mere om det billigste elselskab.


Se også:


Hvad er solceller?

Solceller er en komponent som bidrager til at skabe bæredygtig energi og elektricitet. Disse komponenter er halvledere af lysstråling, så det udnyttes til strøm. Et solcelleanlæg er bestående af flere moduler af sammenkoblede solcellemoduler, som er plader der monteres på ofte et tag, eller på større landområder.

Disse moduler indsamler stråling fra solen, og omdanner det til elektricitet, som kan bruges i husstanden, på arbejdet, eller hvor du har dine moduler placeret. Dette kan bidrage til at reducere elregningen. Er du interesseret i elpriser time for time, kan du også finde info herpå.


Hvad er priserne helt overordnet

Alt efter det selskab, som du benytter til din strøm, eller om du har egne solceller eller solcelleanlæg, så kan priserne variere, men vi har prøvet kort at give dig et indblik i de forskellige selskabers priser, så du kan overveje dine muligheder for strøm og el.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Se hvad der bruger strøm i hjemmet

Vaskemaskine og tørretumbler 20%
Køle- og fryseapparater 16%
TV 15%
Madlavning 13%
Belysning 12%
Opvarmning 3%
Diverse 1%

Mooly tester

Er du interesseret i andet end strøm, solceller, elpriser eller alt fra denne artikel, er du altid velkommen til at kontakte os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk. Vi holder os altid informeret om, hvordan markedet udvikler sig.

Angivelse af kilder og tests: