Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Pizzaovn bedste i test – Udendørs pizza ovn med gas og el

Pizzaovn bedste i test – Udendørs pizza ovn med gas og el

bedste pizzaovn

Find den bedste pizzaovn til udendørs brug i test. Vi har gjort det nemt at finde den rette pizza gasovn eller en som er drevet på el eller træ i 2023. Se produkter som både kan gå indendørs og udendørs.

Bedste pizzaovn 2023

I vores guides kan du finde mange brugbare oplysninger, som du med fordel kan have in mente, når du skal ud og investere i et nyt produkt, hvad end det er en pizzaovn, en airfryer eller andet.

Hos Mydinners elsker vi alt der har med mad at gøre, så derfor skal vi selvfølgelig også lave en guide til jer, så i kan købe den bedste i test pizzaovn, så i helt selv hjemmefra kan lave en lækker og sprød pizza. Så hvad skal du vælge? Gas, elektrisk eller brænde og træ.


Kom til sagen – Hvad er den bedste pizzaovn 2023?​

Vores førstevalg er – Ooni koda 12 pizzaovn. Med dette produkt får du en ovn som giver dig god kvalitet til en god pris. Det er en gasdrevet pizzaovn som har en minimalistisk stil og har gode anmeldelser i test for at være pengene værd. Den er nem at bruge og varmer hurtigt op, så den er klar til brug.


Ooni er et af de producenter, der udvikler de bedste modeller på markedet. Uanset hvilket behov du ønsker opfyldt, vil du kunne finde en model, der passer perfekt til dig og dit hjem. 

Brandet gør sig især indenfor kvaliteten og designet af deres produkter. De formår at udvikle en modeller der holder holder varme så godt, at du kan opnp madlavning på kun 2 minutter. Ud over at være effektiv til at holde på varme er modellerne også udviklet med stor brugervenlighed, der gør det nemt for dig at klare madlavningen. 

Med en model fra Ooni har det aldrig været nemmere at lave pizza.


Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste i test udendørs pizzaovn i 2023 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for en pizzaovn. Efter du har læst denne guide vil du kunne invitere din familie eller venner til en bid af italien.

Lad os komme i gang.

Vis mere Vis mindre

Wilfa Pizzaovn​ – Bedste i test

365 dages returret og hurtig levering.

Se også andre alternativer her.

KitchenOne

✅ 4,6 stjerner med +10.000 anmeldelser
✅ 365 dages returret
✅ SPAR 20% LIGE NU

Det skal du vide, før du køber en Wilfa Pizzaovn

Wilfa er perfekt, hvis du har brug for en pizzaovn, som er nem at bruge. Med en simpel, elektronisk tænd/sluk-knap kan du næppe gøre noget forkert, og din pizzaovn er 500°C varm og klar til sin første pizza efter kun ca. 20 minutter.

Wilfa 13 bruger gas og det er vigtigt at have en regulator, som skal købes seperat. 


For en jævn bagning er det vigtigt at rotere din pizza undervejs. Wilfa er lille og kompakt, benene kan foldes sammen og den fylder derfor ikke meget i opbevaring, og kan samtidigt hurtigt pakkes ud til de lune sommeraftner. Nem og elegant pizza ovn til udendørs brug i haven.

Materiale: Pulverlakeret kulstofstål

Vægt: 10 kg.

Fordele:

 • Varm på ca. 20 minutter​
 • Kompakt og foldbar
 • Bager sprød pizza på kun 60 sekunder
 • Cordierit-pizzasten medfølger

Ulemper

 • Regulator købes seperat​
Køb din Ooni Koda pizzaovn her​

Morsø Forno pizzaovn – Dyr, men det værd

bedste pizzaovn

Det skal du vide, før du køber en Morsø Forno pizza ovn

Denne model er perfekt til udendørs brug, udover at den er funktionel har den også et æstetisk og smukt design, som gør at den sagtens kan stå udenfor. De har mange forskellige modeller til udendørs brug og har vundet bedst i test til udendørs brug iblandt vores bedste anbefaling.

Materiale: Dobbeltcoated støbejern, keramiske sten

Vægt: 96 kg.

Fordele:

 • Sprøde pizzaer​
 • Designet med sikkerhed i tankerne
 • Kogebog med lækre opskrifter medfølger
 • Virker som en alm. udeovn også

Ulemper

 • Prisen
Køb din Morsø Forno pizzaovn her​

Witt Etna Rotante – Meget for pengene

bedste pizzaovn witt etna

Homeshop.dk

Sage Pizzaiolo (SPZ820)​

sage pizzaiolo pizzaovn

Det skal du vide, før du køber en Sage Pizzaiolo ovn​

Denne model er perfekt til indendørs brug på el og laver en sprød og lækker pizza på ikke mindre end 2 min. Den varmer op på ingen tid, så den er klar til brug nærmest med det samme derudover den stålfri med en masse tilbehør som passer til.


Materiale: Dobbeltcoated støbejern, keramiske sten

Fordele:

 • Sprøde pizzaer​
 • Pizzaovn til indendørs brug​
 • Pizza bag på 2 minutter
 • Varm ovn hurtigt

Ulemper

 • Prisen
Køb din Morsø Forno pizzaovn her​

Læs mere Sage Pizzaiolo her

Test: Hvordan du vælger den pizzaovn som passer bedst til dig​

I følgende afsnit vil der være forskellige udsagn, som du kan tage stilling til, inden dit pizzaovn køb. For udover at alle de ovennævnte produkter er bedste i test, er der nogle personlige overvejelser man bør gøre sig, inden man bestemmer sig på et specifikt produkt. Deriblandt gælder det også overvejelser, om din pizza ovn skal være til indendørs med el eller udendørs brug på gas.


1. Hvad skal din pizzaovn bruges til?

Selvom navnet pizzaovn siger sig selv, kan produktet også bruges i mange andre henseende. Det gælder andre slags fødevare, hvor man også kan lave både kød, fisk, bage, grille og meget andet. Så det er også værd at overveje i din test af at finde den bedste pizzaovn på markedet, hvad du egentlig vil bruge den til.

2. Hvilken slags ovn?

Hvis valget står mellem en ildfast stenovn eller en pizzaovn lavet på rustfrit stål, er der følgende ting at overveje. Der er overordnet to varianter at vælge imellem: Stenovn eller letvægtsovn

Men den charmerende stenovn får du en tung og rustik model helt op til 450 kilo. Vælger du i stedet en letvægtsovn vil du få en letter model på 30-50kg. Det er klart vægten, der er den største forskel mellem de to slags ovne, men der er også mange flere forskelle. 


For det første holder stenovnene varme i længere tid, hvorfor den er særligt attraktiv til udendørs brug, og hvis du ønsker at lave meet mad af gangen. Med en stenovn skal der ikke ligeså meget vedligeholdelse til for at opretholde den varme temperatur end med en letvægtsovn. 

Omvendt er letvægstovnen hurtigere til at varme op. Med en letvægtsovn vil din pizzaovn være klar efter ca. 30 minutter, hvorimod du med en stenovn først vil kunne lave maden efter et par timer. 

En af de væsentligste overvejelser, man bør gøre sig er, om man forventer, at ens pizzaovn skal flyttes undervejs. En stenovn er naturligvis et meget tung og besværligt komponent at flytte rundt på, og der skal professionel udstyr til formålet. Derimod kan en letvægtsovn flyttes nemt rundt, og man behøver ikke mere end 2 personer til det.


 • Farvevalg: 

Farvevalget er naturligvis en vigtig del af af overvejelsen, når du køber en pizzaovn. En letvægtsovn kan købes i en masse forskellige farver, hvorfor der altid er en model, der passer til dig. 

Men vidste du godt, at du rent faktisk kan male din stenovn? Hvis du i stedet køber denne udgave, har du mulgihed for selv at male og designe den på din helt egen måde. Derfor kan du få din stenovn til at matche perfekt til resten af havemøblerne og indretningen, og hvis du fortryder, så kan du heldigvis male farven over igen. 

 • Formen: 

Formen på din ovn kan have en stor betydning for din madlavning – der findes nemlig  flere forskellige former for stenovne. Du kan f.eks. Finde modeller, der er er høje kubler med høje låger eller mere flade modeller uden meget frihøjde. De to modeller minder meget om hinanden, men der er dog stadig nogle forskelle. 


Hvis du er på udkig efter en model, der kun kan lave pizza eller andre flade retter såsom fladbrød vil en model uden så meget frihøjde være et godt valg. Med denne model vil du opnå en sprød og knasende pizza og skorpe. 

Du kan dog sagtens opnå en sprød skorpe ved at fyre lidt ekstra op for varmen i den højere mode.

3. Hvilken slags brændstof?

Forskellige pizzaovn typer, kræver forskellige brændstof og alt efter hvad man er til, er der også nogle overvejelser at gøre her. Så inden man vælger den bedste i test, er det værd at overveje hvilken type brændstof man vil have med at gøre når man laver pizza eller andre fødevarer i sin pizzaovn.

Her findes nemlig både typer som bruger gas eller træ til at kunne brænde. Dog tyder det i test, at der er den store forskel i udfaldet på din pizza. Du opnår dermed det samme resultat ved begge. Yderligere findes der fleksible pizzaovne, hvor du kan bruge begge typer brændstof. En pizza gasovn eller med træ er begge dog gode til at lave de lækreste pizzaer.

4. Med eller uden skorsten til din pizza ovn?

Herunder kan man ved de fleste pizzaovne vælge om det skal være med eller uden skortsten. Skorstenen hjælper med at lede røgen væk, så hvis det er en indendørs pizzaovn er det vigtigt og det bedste at der er en skorsten.


5. Ovnstørrelse

Den gængse fejl folk begår, inden de køber deres bedst i test pizzaovn, er at de tror at ovnen skal kunne rumme så mange pizzaer som muligt. Dog går det særdeles stærkt med en pizzaovn og på den måde, behøver man ikke at have plads til alverdens pizzaer, når den er klar på få minutter.

Den bedste måde at beslutte for din pizzaovns størrelse bør afhænge af hvor store dine gryder, pander eller rister er. På den måde er du sikker på at der er plads til dine redskaber i madlavningen.

6. Isolering og design

Din pizza ovn skal have en solid isolering, hvilket er gængs for alle pizzaovne som er de bedste i test. Yderligere skal varmfordelingen være jævn, hvilket man plejer at kunne tyde på hvordan ovnen er designet og hvilke proportioner der er på pizzaovnen. Det gælder uanset om det er en pizza gasovn eller på træ.


7. Indendørs eller udendørs?

Det kan være sjovt med en pizzaovn udendørs på gas, dog kan det være en udfordring om vinteren når man skal begive sig udenfor i kulden. Med en pizzaovn indendørs, har du mulighed for at lave den bedste pizza og mad hele året rundt. Der findes mange modeller som kan tåle at stå udendørs året rundt – prøv det af.

8. Kvalitet og pris

Det er nødvendigvis ikke altid sammenhæng mellem kvalitet og pris, dog er det værd at købe en kvalitets pizzaovn indendørs eller udendørs. Ved selv at undersøge producenten og hvordan de har klaret sig i forskellige test, er du sikker på at du bruger penge på den bedste af slagsen. Derudover kan det være en god ide at tjekke op på materialer og hvad din pizzaovn gasovn er lavet af.


Afslutningsvis skal det siges, at vi hos Mydinners ser en pizzaovn gas test som værende en af de bedste gave muligheder til haven i 2023. Ikke nok med at de fås på både el og gas, så er det også løbende muligt at finde sig et godt tilbud på de forskellige brands. En pizza gasovn til indendørs kan være et fint lille alternativ til at have sin pizza ovn stående udendørs. 

Læs meget mere om gode produkter i vores produktguides, herunder hvordan du finder den bedste airfryer, de bedste deals og meget mere.

Hvordan bruger man en pizzaovn? 

Hvis du f.eks. har investeret i en stenovn og er i tvivl om, hvordan du dog skal komme i gang med at benytte den, så læs med her. 

Når ovnen er samlet og klar til brug er det vigtigt, at du starter med at små bål ad gangen, inden du fyrer op for alt for eget kraft og varme. Dette skyldes, at den skal af med den sidste mængde produktionen, der måtte sidde på stenene. Det kræver tålmodighed og er en vigtig forudsætning for, at du får de bedste resultater ud af din ovn. 


Start din lørdag morgen ud med at tænde op for bål i din pizza gasovn, og lad den stå og varme henover dagen. Gentag denne proces flere gange – læs mere nedenfor. 

Desuden er en udendørs model også hyggelig at have tænt henover dagen – det dufter både skønt og giver en hyggelige italineks vibe. 

Hvorfor er modning af ovnen vigtig?  

Når produktet bliver produceret, vil det foregår med en stor mængde vand. Selvom ovnen kan virke meget tør, når du modtager den, kan den altså sagtens indeholde en stor mængde fugt. Ved langsomt at modne ovnen ved at bruge ovenstående metode, vil du dermed sikrer, at dampen fra vanden ikke ødelægger kuplen. Ud over at det ikke just set pænt ud, hvis kuplen går i stykker, vil ovnen samtidig miste meget af sin effekt. 


Modning af din ovn er et flere dages projekt

Modning af udstyret kan være en proces, der tager flere dage. 

Første dag bør du nøjes med at opvarme din pizza gasovn (eller træ) på 150 grader i 6 timer. Du bør 

Anden dag skal du lade din ovn være tændt på 175 grader i 6 timer. 

Tredje dag skal du lade din ovn være tændt på 200 grader i 6 timer. 

Fjerde dag skal du lade din ovn være tændt på 240 grader i 6 timer. 

Femte dag skal du lade din ovn være tændt på 275 grader i 6 timer. 

Efter fem dages tålmodighed vil du dermed have modnet din pizzaovn så godt, at den er helt klar til brug.

saundarya content

Dette skal du viden inden opstart med en indendørs pizza ovn

En af de nye og spændende trends vi ser for 2023, er at danskerne er begynd at lave endnu mere Pizza på hjemmefronten ved brug af en enten indendørs eller udendørs variant. Disse produkter, som fås på både gas eller elektriske på el, er ofte super kompakte, og kan nemt gemmes væk så disse pizzaovne ikke står og tager plads.

Mydinners har eksekveret denne gennemgang af nogle af de største bedst i test af pizza gasovn eller ovn på træ eller el, og har kigget op en lang række udbydere så som modellerne fra Cozze samt Morsø.

Forskellen blandt disse udbydere kommer særligt til syne, når der indimellem er et godt tilbud at gøre indenfor produktgruppen. Her taler vi ikke bare et par hundrede kroner, men vi har set besparelser på flere tusinde, hvilket gør det relevant at tjekke priserne godt igennem inden køb for at finde den billigste.


En indendørs eller udendørs pizza ovn, kan ofte varmes op på ganske få minutter, hvilket er en stor fordel i takt med at man ikke har det store behov for at planlægge sin pizzadej og køkkenprojekt flere timer i forvejen. Desuden, så er der flere af de kendte mærker som eks. Cozze, der er åben i siden, hvilket gør at du og eventuelle børn derhjemme kan have sjov med at følge med i hvordan pizzaen udvikler sig.

Test af de bedste pizzaovne august 2023​

Uanset hvilken variant du mener er den bedste, ud fra jeres individuelle ønsker og størrelseskrav, så vurdere vi i denne test at den bedste pizzaovn el eller ej, ikke er den samme indendørs eller udendørs hvis ovnen eksempelvis skal stå i haven.

Det ses eksempelvis hos modellerne med både gas og de elektriske på el fra Morsø, at der er forskellige overflade krav og beholder funktionalitet som er bedst at have såfremt din pizza ovn skal stå ude i vind og regn. Du kan derfor med fordel hoppe til den relevante sektion, som er opdelt i denne guide alt efter om det er et ude haveprojekt eller et produkt som skal stå indenfor.

På en varm sommerdag er det altid lækkert at kunne bruge sine udendørs arealer til at bage lækker pizza, grille og lege vandkamp med ungerne. Find den bedste gel blaster, så du kan holde gang i den gode vandkamp til sommer.


Billigste modeller fra Morsø og Cozze på tilbud​

Alt efter hvor vigtig pris er for dit køb, så bør du som minimum skimte markedet for aktuelle tilbud på din nye bedste pizzaovn inden ovnen bestilles. Til dette formål sørger Mydinners for løbende for, at opdatere denne artikel, så du finder de billigste priser direkte fra netop de kendte brands så som Cozze samt Morsø.

Det betyder, at du slipper for at klikke dig igennem de forskellige websites, byggemarkeder og andre online forhandlere – da vi forsøger at sammenligne på kryds og tværs for du finder en billig pizza ovn til prisen netop nu.

Ønsker du istedet, at prøve pizzaer på nogle af Århus´s bedste restaturanter – læs mere i vores guide om den bedste frokost Aarhus. Hvis nu det virker lettere uoverskueligt med at købe en pizza gasovn eller pizzaovn el drevet.

Du kan også varme dine rester af pizza op i din airfryer, så du kan få samme gode oplevelse igen dagen efter.


Angivelse af kilder og tests:

Information indhentet blandt andet fra denne amerikanske guide, se her

For inspiration til pizzaopskrifter og metoden bag at lave den helt rigtige pizzadej er følgende artikel brugt som kilde.

Om forfatteren

1 kommentar til “Pizzaovn bedste i test – Udendørs pizza ovn med gas og el”

 1. Havde længe gået og tænkt på en pizzaovn, men uden at vide hvilken det skulle være, med så mange på markedet. Mooly her skrev en god artikel om dem, og endte med en Wilfa pizzaovn – jeg er så glad for den

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *