Kartofler er ofte en hovedingrediens i det danske køkken, og kan tilpasses til de fleste måltider. Den sprøde og knasende fornemmelse af helt perfekt kokkererede kartofler, sætter prikken over i’et til en hyggelig sommermiddag. Med denne opskrift kan du lave de perfekte ovnkartofler med spark i smagen ved hjælp af lækre krydderier.
Opskrift på kartofler i ovn
Equipment
- 1 skærebræt
- 1 kniv
- 1 bageplade
- 1 stk bagepapir
- 1 teske
Ingredienser
- 450 g Kartofler
- 2 spsk Timian
- 2 spsk Oregano
- 2 tsk Salt
- 2 tsk Peber
- 2 spsk Olivenolie
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft, eller 220 med over-/undervarme.
- Vask og skyld kartoflerne grundigt, så alt det resterende jord bliver fjernet. Tør herefter kartoflerne grundigt.
- Du kan vælge enten at skære et snit i kartoflerne, bage dem hele eller halvere dem.
- Læg derefter kartoflerne på en bageplade, med bagepapir. Hæld dertil olivenolie over kartoflerne, samt drys med salt og peber. Du kan også krydre dine kartofler med henholdvis timian eller oregano, alt efter behov.
- Put bagepladen, med kartoflerne på, ind i ovnen og bag dem i ca. 40 minutter.
- Når du tænker at kartoflerne er færdige, er det en god idé at bruge en gaffel eller kødnål til at mærke om kartoflerne er varme i midten. Hvis de er færdige, og varme i midten, så tag dem ud og server som tilbehør.Velbekomme!
Video
Noter
Nutrition
Lav de lækre kartofler som tilbehør til mange forskellige retter. Opskriften er super nem, og derfor kræver det ikke det helt store af dig. Du skal blot skære kartoflerne ud i den form, du ønsker, krydre dem godt med salt, peber og krydderier og smide dem en tur i ovnen.
Du har kunstnerisk frihed til at komme lige de krydderier på, du bedst kunne tænker dig på kartofler i ovn. Dette kunne også sagtens være rosmarin, chili eller paprika. Prøv dig frem og find din nye favorit.
Kunne en måltidskasse være noget for dig? Læs vores test her
Prøv noget nyt, og lav din egen urtesmør!
Ønsker du at lave et nyt, spændende og nemt alternativ til olivenolie? Med denne lækre opskrift kan du lave din egen hjemmelavet urtesmør og smøre kartoflerne ind, inden de kommer i ovnen.
Hjemmelavet urtesmør
Equipment
- 1 Skål
- 1 ske
- 1 kniv
- 1 skærebræt
Ingredienser
- 200 g Blødt smør
- 50 g Persille
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
- 1/2 stk Citron saften heraf
- Citronskal
Sådan gør du
- Start med at tage smøret ud i god tid, så det kan nå at blive blødt
- Hak herefter dine ønskede friske urter, eller andre ingredienser, som skal være med til at give dine kartofler en masse smag. I dette tilfælde kan du eksempelvis bruge persille eller hvidløg. For at opnå det bedste resultat, anbefales det at bruge en hvisløgspresser til hvidløgene. Hvis du ønsker et syrligt twist, kan du også bruge revet citronskal eller citronsaft.
- Put alle ingredienserne ned i skålen til det bløde smør.
- Riv citronskal, og halver derefter citronen og pres saften ned i skålen til det bløde smør.
- Bland ingredienserne sammen med det bløde smør. Mængden afhænger af, hvor mange kartofler der skal laves, samt hvor meget smør der ønskes til tilbedredningen.
- Smør til sidst kartoflerne ind i din hjemmelavet urtesmør, og put dem herefter i ovnen på 200 grader varmluft, eller 220 i en almindelig ovn.
- Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen og brug som tilbehør. Velbekomme!
Video
Noter
Nutrition
Kartofler i ovn, som tilbehør
Står du og mangler inspiration til hvad du kan bruge ovnkartofler til? Så får du her 3 muligheder, så du kan skabe den perfekte sammensatte ret, hjemme i køkkenet.
Find også vores andre opskrifter på kartofler:
Kilder
- Lær mere om, hvorfor kartofler er gode og sunde her.
- Find også en engelsksproget opskrift hos Cookies and Kate.