I denne vejledning til oksecuvette i airfryer guider vi dig til, hvordan du nemt og hurtigt laver et lækkert stykke kød. Tilberedningstiden er kort, hvilket gør denne opskrift velegnet til aftener, hvor den skal stå på lækker middag, men hvor du ikke har alverdens tid på hånden.
Spar op til 80%
Silikoneform til airfryer
20 kr
100 kr
Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør
Søg efter “Chiotto airfryer”
Er du også vild med god mad, der ikke tager alverdens tid? Så prøv med en oksecuvette i airfryer. Dette er nemlig en nem, hurtig og lækker løsning og perfekt til travle hverdagsaftener såvel som middagsselskaber, hvor du hellere vil bruge tiden med dine gæster end i køkkenet.
Sådan gør du
- Varm din airfryer op ved at lade den være tændt på 200 grader i 5 minutter
- Lav et par overfladiske snit i kødets fedt
- Gnid fedtet med olivenolie og drys med salt og peber
- Steg din oksecuvette i airfryer ved 200 grader i 15 minutter
- Skru derefter ned til 160 grader og lad cuvetten stege i yderligere 15-20 minutter
- Lad stegen hvile og skær herefter ud i tynde skiver
En hurtig opskrift på oksecuvette i airfryer
Oksecuvette er et af de mest almindelige stykker kød at se på danskernes middagsborde – til hverdag såvel som særlige begivenheder. Nogen synes, at det er et kedeligt stykke kød, men det behøver det faktisk slet ikke at være.
Hvis du er til det, kan du spice din oksecuvette i airfryer yderligere op ved at drysse med krydderier udover salt og peber. Det kan for eksempel være tørret rosmarin, eller hvad du lige har derhjemme på køkkenhylden.
Tilberedningstiden kan selvfølgelig variere alt efter størrelsen op din steg. Denne opskrift på cuvettesteg i airfryer tager udgangspunkt i et stykke kød på 1200 g. Hvis din steg er henholdsvis større eller mindre, kan du op- eller nedjustere tilberedningstiden, så den matcher.
Hvis du kan lide dit kød i en rosa farve, kan du gå efter en kernetemperatur på minimum 50 grader. Hvis du er til mere gennemstegt kød, skal din steg være varmere.
Sådan skæres en oksecuvette
Det er ganske nemt at skære en cuvettesteg, når først man har fundet den rette metode. Den skæres på samme måde som en culottesteg, der minder om en cuvette, men som sidder lidt længere oppe ad dyrets baglår end cuvetten.
Start ved spidsen af din oksecuvette i airfryer og skær tynde skiver ind til midten. Herefter vender du stegen og gentag samme manøvre på modsatte led.
Oksecuvette i airfryer og andre lækre opskrifter
Hos Mooly guider vi dig til en lang række lækre retter i airfryer. Du kan derfor supplere din oksecuvette i airfryer med alt fra hasselback kartofler i airfryer og rodfrugter i airfryer til saltmandler i airfryer.
På spørgsmålet “hvad kan man lave i en airfryer?”, er svaret, at man kan lave stort set det hele nemt, hurtigt og lækkert. Det er naturligvis en af årsagerne til, at airfryeren og opskrifter som oksecuvette i airfryer er blevet så populær inden for de seneste år.
Hos Mooly kan du desuden lære om andre emner, herunder eksempelvis leasing. Læs mere om leasing af bil privat her.