Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Guides » Mazda RX7 motor og til salg 2023 – få pris og overblik

Mazda RX7 motor og til salg 2023 – få pris og overblik

mazda rx 7

Hvis du skal eje en bil, som virkelig skiller sig ud, skal du have en bil med en wankelmotor. Her er en Mazda RX7 ikke den eneste, det er dog den fedeste. Vi giver dig et kort overblik over, hvad der er værd at vide om denne legendariske model ligesåvel som, hvad du kan gå efter, hvis du er på udkig efter noget lignende.

Her finder du altså Mazda RX7 motor og modeller til salg i 2023, find pris og overblik via Mobile her.

Vi ved, at der er en stærk, nærmest religionsfølelse omkring Mazda wankel motoriserede modeller, så forhåbentligt uden at træde nogle over tæerne, vil vi i følgende artikel uddybe nærmere om modellen og mere information om modellen.

Mazda RX7 blev lanceret i foråret 1978, hvor denne sportsvogn kom i konkurrence med med blandt andet Datsun 240Z/280X og Porsche 924 som en entry level sportsvogn med ydelse på “GTi + niveau” men med baghjulstræk. Mazda RX7 var som udgangspunkt en to sæders bil, men udkom blandt andet i Danmark som 2+2. 

Mazda RX7 og dens historie​

Da Mazda RX7’eren blev prissat i sin tid, var det i høj grad en offensiv prissætning, da den var næsten 100.000 kr. billigere end Porche 924. De var vældig populære og blev hevet ud af showrooms lige så hurtigt, som forhandlerne fik dem ind. De var derfor en kæmpe succes.

Det særlige ved Mazda RX7 er dens usædvanlige motor, men derudover er modellen af ret simpel konstruktion af bagtøj, styretøj, affjedring, bremser og hjulophæng. Der var også tromle bagpå i serie 1, som ikke ligefrem tilkalder et racer-setup. Modellen var udstyret med en to rotors wankelmotor og med en ydelse på 105hk, som svarede til en større samtidig stempel motor.

Wankelmotoren med dens 142 kg. har været utrolig let, og med hele bilens vægt på 1099kg. gav det en acceleration på 0-100 km/t på omkring ti sekunder. På den måde kunne Mazda RX7 matche Datsunen og porchen i deres præstationer, som har været i den væsentlige tungere vægtklasse.

Besøg https://www.massagebyhornsleth.dk/ hvis du har brug for massage i dag.

Hvordan er markedet?​

Mellem år 1978 og 1985 blev der produceret over 470.000 eksemplarer, og derfor var det ikke en sjælden bil at møde i 1980’erne. Dog er der desværre ikke særlig mange til salg på det europæiske marked den dag i dag. Den har især været solgt i USA, hvor benzinforbrug ikke har været en udfordring på samme måde som i Europa.

Mazda RX7 er dog en usædvanlig bil at finde i Danmark, og der er flere at finde i Tyskland, hvor der er gode eksemplarer at finde for velplejede og tekniske pletfrie modeller. Dog er det helt store udbud i USA, hvor der er at finde udmærkede eksemplarer. Her er det dog vigtigt at huske moms og told ved import, hvis man køber en Mazda RX7.

Er du også på udkig efter SUV leasing, så læs mere her.

Hos https://fengshuirooms.dk/ kan du få hjælp til indretning af dit hjem.


[ratemypost]