Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Manhattan drink – intens og aromatisk cocktail for voksne

Manhattan drink – intens og aromatisk cocktail for voksne

Manhattan drink

Ser man på et cocktailkort, vil man med stor sandsynlighed finde en Manhattan drink, men du kan også sagtens lave den selv, hvis du følger nedenstående opskrift. Denne cocktail indeholder to forskellige slags spiritus og en bitter, og kræver ikke meget teknik, derfor bør du give den et forsøg.

Det er en velkendt klassiker og faktisk en populær drink i hele verden. Der må være noget om snakken, så når du giver dig i kast med denne drink, som godt kan have en lidt mørk farve, vil du sikkert blive overrasket over den forfriskende smag, den indeholder.

manhattan drink

Manhattan drink

Helle
En sødlig og bitter drink, der er perfekt til de mere voksne smagsløg.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret cocktail, cocktails, manhattan
Køkken Amerikansk
Antal 1
Kalorier 167 kcal

Ingredienser
  

 • 6 cl Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon Whiskey
 • 3 cl Rød Vermouth
 • 0.25 cl Angostura Aromatic Bitter
 • 1 stk bær
 • 1 isterninger

Sådan gør du
 

 • Find et stort glas frem og fyld det med isterninger
  manhattan drink
 • Hæld ingredienserne i, i vilkårlig rækkefølge
 • Rør grundigt rundt i glasset til den er blandet til den ønskede fortyndelse
 • Si den over i serveringsglasset og pynt med et cocktailbær
  manhattan drink

Video

Noter

En eksklusiv men klassisk drink med dybe og bitre smage, der er perfekt til en mørk og hyggelig aften. Den kan serveres med amarene kirsebær eller appelsinskal som pynt og for at give det sidste touch.

Nutrition

Calories: 167kcal
Keyword Cocktails, Drinks, manhattan drink
Tried this recipe?Let us know how it was!

Aromatisk drink

En Manhattan drink er en sirligt rørt cocktail, som ikke shakes. Den har en let bitterhed, der gør den super god som before dinner drink, men kan altså også sagtens nydes, når først middagen er indtaget.

Cocktailen er klassisk og traditionel og vil som oftest blive serveret i et glas på stilk. Dog er det heller ikke uset at den kommer i et low ball glas med en enkelt større isterning. En Manhattan drink er enkel i sit udtryk, men kan have en skive citron, lime, appelsinskal eller et lille cocktailbær på toppen.

Er du til læskende alkoholiske drikke fyldt med frugt og friskhed, er det nok ikke lige denne, du skal kaste dig ud i. Men det kan altid være et forsøg værd at afprøve en ny cocktail.

Hvorfor hedder det en Manhattan drink?

Lige denne klassiker er af ældre dato og formentligt allerede opfundet i 1800-tallet. Den har sin oprindelse fra New York – deraf navnet. Dog har den sidenhen vundet impact over hele verden, da de fleste nok kender til denne traditionelle bitterhed.

I nogle opskrifter tilføjes der enten Cointreau eller lidt lime for at pifte den en smule op. Men er man til de bitre noter, er den god til at skylle en middag ned med og få frisket mundtøjet op.

Sødlig og bitter

Er du vild med de sødlige og bitre smage, der emmer af aroma? Så er en Manhattan drink noget du helt sikkert skal prøve af, hvis du ikke i forvejen har smagt den før. Den serveres traditionelt i et afkølet martini glas, men den kan også sagtens serveres i et lavt glas med isterninger, hvis du foretrækker det, eller ikke lige har et martini-glas til rådighed.

Den whiskey der bruges i drinken kan også byttes ud med andre, hvis den ikke er på lager, eller hvis der er en anden specifik variant du foretrækker. Vores opskrift er altså op til fortolkning, og bør kun fungere som en guide til mængder og ingredienser, som kan tilpasses.

Kan den serveres alkoholfri?

Stort set alle drinks kan på den ene eller den anden måde laves om til at være uden tilsat alkohol. Spiritussen kan i mange drinks blot udelades og så smager drinken alligevel super godt. Det er dog lidt svært med lige netop en manhattan drink opskrift.

Den består nemlig stort set kun af spiritus, da ingredienserne i drinken primært er whiskey og vermouth tilsat en aromatisk bitter. Den kan derfor være lidt mere vanskelig at lave om til en alkoholfri drink.

Whiskey eller Bourbon?

Det kan måske være lidt forvirrende at finde rundt i de forskellige navne for spiritusser. Du er måske lidt usikker på, hvad forskellen er på whiskey og bourbon, og det er faktisk med god grund. En Bourbon er altid en whiskey men det er ikke altid en bourbon.

Bourbon er amerikansk whiskey, og blandingen af korn, som er det den er destilleret af, skal indeholde mindst 51 % majs. Du kan frit vælge at bruge den ene eller den anden i din Manhattan drink.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder:

Om forfatteren

1 kommentar til “Manhattan drink – intens og aromatisk cocktail for voksne”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *