Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Kartoffelsalat opskrift – Nem og lækker ret i 2023

Kartoffelsalat opskrift – Nem og lækker ret i 2023

kold kartoffelsalat

Der findes intet så dejligt dansk, som en kold kartoffelsalat opskrift til en varm sommerdag. Dem lækre, ret, der nemt kan bikses samen af alt hvad du har i køleskabet, går perfekt som tilbehør til grillstegt kød eller pølser. Det bedste af det hele er, at retten tager nem, lækker og dressingen til din kartoffel salat kan laves på ingen tid. Velbekomme!

kartoffelsalat

Kartoffelsalat opskrift – klassisk, nem og lækker

Helle
En nem og simpel sommerret, der passer perfekt til frokost eller aften. En kartoffelsalat er helt eminent, når den er hjemmelavet (og det tager ingen tid).
5 fra 1 stemme
Forb. tid 12 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 32 minutter
Ret aftensmad, Frokost, Grønt
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 100 kcal

Equipment

 • 1 stor skål

Ingredienser
  

 • 1 kg kartofler
 • 2 dl. creme fraiche
 • 1 spsk. mayonnaise
 • 2 tsk. sennep
 • 2 tsk. sukker
 • 2 spsk. citron
 • 1 bundt purløg
 • 1 tsk. salt/peber

Sådan gør du
 

 • Kog kartoflerne i 10-12 minutter og sæt dem herefter på køl (kan med fordel koges dagen før)
  kartoffelsalat
 • Bland creme fraice, mayonnaise og sennep sammen til en cremet dressing
  kartoffelsalat
 • Smag til med sukker, citron, salt og peber
  kartoffelsalat
 • Skær de afkølede kartofler i tern eller skiver
  kartoffelsalat
 • Vend dem i den frisklavede dressing
  kartoffelsalat
 • Afslut med purløg og evt. andre urter efter behov på toppen af din kartoffelsalat
  kartoffelsalat

Video

Noter

Du kan med fordel også tilføje dine favoritgrøntsager til retten for mere smag i din kartoffelsalat. Dette er blot en basis opskrift, som du kan tilføje ekstra smage til.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 100kcal
Keyword Aftensmad, kartoffel, kartoffelsalat, opskrift, salat
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hjemmelavet med alt godt fra køleskabet

Ovenfor får du guiden på en nem, lækker og hurtig kartoffelsalat opskrift, der primært består af kartfoler og en velsmagende dressing. Hemmeligheden er dog den, at du kan bruge næsten alt, du har i dit køleskab, hvis du ønsker at pifte din hjemmelavede salat op med en række flere elementer.

Det er altid lækkert med frugt og grønt i sæson. Om sommeren, hvor denne lækre opskrift særligt vil brillere på aftensmadsbordet kan du derfor med fordel bruge alle de andre lækre grøntsager i sæson. Prøv eksempelvis at tilføj friskbælgede ærter eller nye asparges – begge dele gør sig uimodståeligt godt op i mod det fede og salat fra dressing og kartofler.

Opskriften er desuden optimal, hvis du vil undgå madspil. Har du en portion friske, kogte kartofler i køleskabet, som du ikke har fået spist, kan den populære grøntsag nemlig nemt og hurtigt piftes op på ny i denne populære sommerret. Retten kan også være en nem og hurtig måde at klare madlavningen til to dage. Spis kogte, friske kartofler den ene dag og brug de resterende dagen efter i denne lækre, kolde salat.

Opbevaring af den hjemmelavede salat

Der findes et hav af forskellige, færdiglavede salater med kartofler på markedet. Tag bare et kig i dit lokale supermarked og du vil blive overrasket over udvalget. Det kan være fristende blot at svinge en af disse over kassebåndet, men der er nu intet som slår den hjemmelavede af slagsen. Det gør sig både gældende på smag, men også fordi du præcis ved, hvad retten indeholder.

Er du vild med denne kartoffelsalat opskrift? Så kan du med fordel lave dobbeltportion af de lækre ret. Den kan nemlig snildt holde i køleskabet i 1-2 dage uden at tage skade. På den måde kan du sikre dig nem og lækker mad – to dage i streg. Du kan eventuelt vente med at vende kartoflerne i dressing til serveringstidspunktet, så alle elementer bibeholder den gode smag helt indtil de bliver serveret.

I relation til den føromtalte dressing kan denne og snildt laves, som du kan lide den. Er du eksempelvis ikke vild med mayonnaise eller forsøger du at skære ned på kalorierne, kan du sagtens undlade den. Du kan også komplementere

Læs om flere opskrifter med grøntsager og kød her

Angivelse af kilder og tests:

 • Se også denne opskrift fra A Spicy Perspective her.
 • Foodie Crush har også lavet denne guide til den bedste salat.

Om forfatteren

1 kommentar til “Kartoffelsalat opskrift – Nem og lækker ret i 2023”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *