Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Kartofler i airfryer – Bagte, bagekartoffel og kartoffelbåde

Kartofler i airfryer – Bagte, bagekartoffel og kartoffelbåde

Det smarte køkkenredskab airfryer, er blevet et populært redskab i danskernes køkken – og det forstår vi godt. Du kan nemlig lave de lækreste opskrifter og kartofler i airfryer med eksempelvis bagte kartofler, bagekartoffel, kartoffelbåde og andre grøntsager. Den smarte maskine er nemlig meget nem at benytte og laver maden på rekordtid. Se tilbud på airfryer.​

Seneste opdatering: 27. SEPTEMBER 2023
Vi bruger altid rigtig meget tid på at opdatere vores forskellige opskrifter. I denne omgang har vi opdateret vores opskrift om kartofler i airfryer, så du altid kan være sikker på at, bruge en opskrift der er 100 procent opdateret. Se med her, for en god opskrift om kartofler i airfryeren.

Bedste airfryers til kartofler 2023

 • Onyx airfryer

  #1 Anbefaling af airfryer til kartofler

  Onyx Cookware Airfryer – 5L

 • onyx airfryer dual

  #2 Bedste med to skuffer

  Onyx Cookware Airfryer – Dual

kartofler i airfryer opskrift

Kartofler i airfryer opskrift

Helle
Lav lækre kartofler i airfryer som lækkert tilbehør, til når I skal have gæster.
3.80 fra 5 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 150 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 4 stk bagekartofler
 • salt og andre krydderier

Sådan gør du
 

 • Først tager du dine bagte kartofler og skærer 1 * 1 cm skiver, som er dine pommes frites, dem lader du ligge på et lille viskestykke på siden, så du kan trække noget af væsken ud af dem. Du kan også lægge dem i et iskoldt vandbad i en time.
  4 stk bagekartofler
  kartofler i airfryer
 • Nu lægger du dem i din airfryer på 100 grader i 15 min, for først at bage dem mere roligt af.
  kartofler i airfryer
 • Dernæst giver du dem 25 min på 180 grader, hvor de får den sprødhed, vi alle elsker. Hvis du ikke er bange for brug af olie til dine pommes frites eller stænger af bagte kartofler i airfryer kan du inden disse 25 min tilføje blot en skefuld olie og vende dem i det, inden de tilberedes i anden omgang.
  kartofler i airfryer
 • Nu tager du dine stænger ud af kurven fra din air fryer lægger dem i en skål og drysser hurtigt med rigeligt salt. Det skal helst være, når de er helt varme og sprøde, så sætter salten sig langt bedre.
  salt og andre krydderier
  kartofler i airfryer

Video

Noter

Hvis du ønsker et lækkert lille twist på dine bagtekartofler i airfryer, kan du tilføje grill krydderi eller anden rød krydderi såsom paprika og cayenne peber – det giver lidt smag til fritterne og lidt spice. Prøv også at lave bagekartoffel i din maskine.

Nutrition

Calories: 150kcal
Keyword Kartofler
Tried this recipe?Let us know how it was!

Elsker du at bage din kartoffel og nyde den med en smørklat og groft salt? Når du benytter denne maskine til bagte kartofler er der mange måder at varianter, du kan lave. Du kan f.eks. Lave en klassisk bagt udgave, men du kan også udforske med forskellige lækre opskrifter.

Vil du blive klogere på elselskababer og dere priser, så du kan planlægge, hvornår det er billigst at bruge din airfryer? Læs mere om Aura elpriser eller NRGi elpriser.

Bagte kartofler i airfryer

Prøv f.eks. At lave en anderledes form for bagt kartoffel ved at først at komme dine bagte kartofler i airfryer i 40 minutter på 180 grader. Når kartoflerne er bagt færdigt, skal du tage dem ud af dine køkkenmaskinen og tilberede dem med alle de ingredienser, du elsker.

Et lækkert tip er at stege bacontegn på en pande, imens din bagekartoffel blive klar i din køkkenmaskine. Lad dine kartofler køle af og skær dem derefter over i to halve. Udhul din bagekartoffel med en ske og kom indmaden i en stor skål. Tilsæt nu creme fraiche, bacon, løs og andre af dine yndslingsingridienser i skålen og mos det hele godt sammen.

Efterfølgende kan du tilføje lækkert revet ost i mosen for at tillægge lækker smag. Smag til med salt og pebber. Fyld dernæst dine bagte kartofler med den nye mos og læg dem tilbage i kurven. Bag dem i 10 minutter på 180 grader. Efter 10 minutter er de klar til servering.

Ved at følge denne opskrift vil du få de lækreste bagte kartofler på en hel ny måde. De er altid en god ide at udforske nogle anderledes opskrifter og udnytte, at du nu ejer en airfryer, der gør det endnu nemmere.

Få lækreste bagte kartofler med en airfryer. Du kan lave de lækreste retter, læs med her. 

bagte kartofler

Klassisk bagekartofel opskrift

Er den på udkig efter en opskrift på en ganske almindelig bagekartoffel i din nye køkkenmaskine? Det er selvfølgelig også muligt at lave bagekartoffel på klassisk vis i en fryer, hvor du ikke behøver at gøre noget fancy ud af madlavningen. 

Det eneste du skal gøre for at lave de perfekte bagte kartofler er blot at købe de lækreste bagekartofler hos nærmeste forhandler. Dernæst skal du altid sørge for at vaske og rense din kartoffel, så den er fuldstændig fri for eventuelt jord eller andet. 

Lav huller i kartoflen med en gaffel, så den believer godt opvarmet indeni. Put dine bagte kartofler i airfryer ved 205 grader i 30-40 minutter. Et godt tip at at smørre en smule olivenolie udover til kartoffel, således at den blive ekstra sprød. Server derefter.

Se vores guide til de bedste airfryers her. Du kan også finde gode tilbud med rabatkoder til About You, Zooplus eller Adidas.

Fedtfattige pommes frites i din airfryer

Hvis du ikke er til bagte kartofler i airfryer, så findes der også en masse anden inspiration og opskrifter, som du kan benytte dig af i din madlavning. Den første vi vil fremhæve er selvfølgelig de velkendte pommes frittes, som du med stor fordel kan lave i din air fryer i stedet for fritøsen eller ovnen.

Den største fordel er, at du undgår en masse fedtstoffer, så dine pommes frites og kartofler denne køkkenmaskine bliver mere sunde uden at de mister sin sprødhed. Dernæst er fordelen også tiden. Det tager væsentligt kortere tid at lave dine kartofler i airfryer fremfor ovnen. 

Hvis du ønsker et lækkert lille twist, kan du tilføje grill krydderi eller anden rød krydderi såsom paprika og cayenne peber – det giver lidt smag til fritterne og lidt spice.

Se også blomkål i airfryer


Pommes frites uden kartofler? Fristende?

Vi har også nogle gode anbefalinger til dig, hvis du ikke er til bagekartoffel, pommes eller stivelse af den slags, som opskrifterne på kartofler i airfryer tilbyder herover. Du kan altid lave andre typer af fries. 

Først og fremmest vil vi klart anbefale, at du prøver kræfter med de famøse bønnefritter. De er både fedtfattige og lækre. Tag den mængde lange grønne bønner, du mener passer til dit selskab, og læg dem i din airfryer – du kan både lave dem med eller uden olie. 

Drys dem med sesamfrø, så du får en lækker smag og det ekstra lille pift. Det er en god ide at drysse lidt løg i blandt tilsidst, hvis du ønsker lidt ekstra smag til dine bønnefritter. De er gode til dig der måske heller ikke kan tåle eller ønsker at spise kartofler i airfryer.

Læs også vores fulde test af Philips hd9650/90 airfryer xxl avance, denne maskine er super lækker til prisen.

En anden lille favorit er græskar eller butternut sqaush, som du kan skære i lange tynde skiver, og tilberede som en lille pommes frites i din køkkenmaskine. Det kan du også gøre med eller uden olie. Lige ved denne græskar/butternut squash kan vi dog anbefale at du bruger en lille smule olie, da denne grøntsag suger en del.

Hvis du er til andet end kartofler i airfryer, kan du med fordel også selv hoppe til kreativitet, hvor du kan prøve gulerødder eller andre af de hårde typer af grøntsager, som kan bages til pommes frites. Gode substitutter til kartoflen.

Glæder du dig til jul, og vil du gerne allerede prøve kræfter med dette maskinen, så kan vi også varmt anbefale at du prøver brunede kartofler i maskinen – nemt og effektivt, uden du skal stå og bruge evige mængder tid, og våge over dem som en høg. Et godt sted at spare lidt tid i den helt store juleforberedelse.

Andet spændende tilbehør i din maskine

Er du ikke så meget til kartofler i din airfryer, uanset om det er pommes frites eller bagte kartofler? Så er der også andre muligheder for tilbehør, som du kan vælge at lave i din maskine. Og nogle af dem vil vi komme ind på herefter.

Du kan blandt andet nemt og hurtigt tilberede grøntsager – frosne som friske. Du hælder dem, præcis som ved dine kartofler i air fryer, ned i din kurv og sætter tilberedningen i gang. Det er dog et tip at give forskellige tilberedningstid til dine grøntsager, alt efter hvilke du arbejder med. 

Hvis det skal være et stort mix, kan det være en fordel at tilføje dem løbende i din kurv, så du starter med at tilføje de “tungeste” grøntsager først, som skal have længst tid, og dernæst de lette grøntsager efter lidt tilberedningstid.

Lækre tørrede frugter i din airfryer er også en mulighed. Du kan nemt tilberede nogle tørrede frugter, som både er gode som snacks men også som flot garniture i dine hjemmelavede drinks. Du har mulighed for at tørre både æbler og andrer frugter på kort tid. 

Du kan derudover også tilberede bacon i din airfryer, til din morgenmad. Så du kan få ro til at stå og stege dine scrambled egg. Du smider blot et par skiver i nede ovenpå et bagepapir. Hvis du har en dobbelt airfrier, kan du tilberede både bacon og bagte kartofler i din maskine.

Æbleskriver er også mulige at tilberede, når du nærmer dig juletid og får lyst til de små runde lækre og varme snacks. Du giver dem blot ca. 10 min ved 180 grader og lader dem hvile lige kort efterfølgende – ca. 1 minut. Drys med lidt flormelis og server. 

Tørrede løgringe – prøv og dobbelt paner et par groft skåret løgringe og læg dem i din airfryer til de har fået kulør. Det er et kanon godt tilbehør, hvis du ikke er til bagte kartofler eller bagekartoffel eller denne type tilbehør.

Læs om bambus sengetøj, eller find kuponer, så du kan spare penge online på, Shaping New Tomorrow rabatkode og KitchenOne rabatkode. Måske er du på udkig efter en ny og lækker tyngdedyne?


Sprøde kartoffelbåde i airfryer

Det er altid lækkert med sprøde kartoffelbåde som en snack med en lækker dip til eller som tilbehør til et lækkert måltid med sauce og kød eller burger. Det kan dog være lidt af en tidskrævende proces at lave kartoffelbåde i ovnen, hvis man gerne vil have dem helt sprøde udenpå og møre indeni. 

Når man tilbereder dem i sin køkkenmaskine vil det tage markant kortere tid, og du vil være sikret en helt perfekt tilberedning af dem. Den varme og cirkulerende luft er perfekt til netop at gøre kartofler sprøde udenpå og møre indeni, lidt som vist i opskrifter til bagekartoffel og generelt bagte kartofler i airfryer.

En fordel er også, at du ikke behøver at bruge olie til at få dem sprøde, det er derfor også en sundere måde at tilberede dem på end i en ovn. Kun fordele.


Sådan gør du: 

Først skal du rense kartoflerne og skære dem ud i både. Derefter kan du krydre dem med dine foretrukne krydderier, f.eks. salt, peber og rosmarin. Så er de klar til at komme ned i kurven og ind i airfryeren, hvor de skal tilberedes ved ca. 195 grader alt efter hvilken maskine du har. 

Nogle produkter har en forudindstillet funktion til pommes frites eller kartofler, den kan du med fordel vælge, da de bliver tilberedt helt perfekt ved den rette temperatur. For det bedste resultat, skal du ryste kurven halvvejs, så alle bådene får den rette tilberedning. 

Når tiden er gået, er dine sprøde kartofler klar til servering. Det vil typisk tage mellem 20 og 30 minutter. Server dem med dip eller sauce til.  

Prøv en dip lavet på creme fraiche eller mayo blandet med sriracha chilisauce for en spicy smag. Hvis du er mere til sauce kan du vælge at servere dem med bearnaise til, eller hvilken som helst anden sauce du foretrækker.

Lækre bagekartofler i airfryer samt kartoffelbåde i airfryers

Der er altså mange lækre opskrifter og sunde retter du kan lave i din nye køkkenmaskine. Kartoffelbåde i airfryer er bestemt et must, hvis ikke du går med de mere klassiske bagekartofler når du står i køkkenet. Vi hos Mydinners anbefaler altid, at når du laver mad privat at i prøver jer frem.

 • Disse køkkenmaskiner er nemme og hurtige i madlavningen
 • Din opskrift kan være enten 5 minutter eller 20 efter behov
 • Du kan potentielt spare strøm på at bruge en airfryer.

Læs også om elselskaber her på siden; fx kan du læse vores guides om elselskaber København, elselskaber Sjælland, elselskaber Jylland eller elselskaber Fyn.

FAQ – Kartofler i airfryer

Hvordan tilbereder jeg kartofler i en airfryer?
Der findes et væld af måde, hvorpå du kan tilberede dine kartofler i en airfryer. Dog vil udgangspunkt altid være, at de bliver sprøde. Derfor er kogte kartofler nok ikke den rette type kartofler at tilberede i en airfryer. Dog bliver kartoffelbåde gode og sprøde i en airfryer.

Hvad kan man tilberede i en airfryer?
Alt, hvad der skal steges, friteres, bages og eller grilles, kan komme i en airfryer. Det vil altså sige, at du kan tilberede næsten hvad som helst i din airfryer. Dette gælder både grøntsager, fisk, kød, kager og meget mere. Prøv dig frem og find dine yndlingsretter i airfryeren.

Kan man bage en kartoffel i en airfryer?
Ja, man kan godt lave bagte kartofler i en airfryer. Du vasker blot dine kartofler godt, ridser dem let i toppen, smørrer dem med lidt af din foretrukne olie, drysser lidt salt på og tilbereder dem ved 200 grader i 25 minutter. Dette kan gøres helt uden brug af stanniol.

Hvordan laver man hjemmelavede pomfritter?
Det er også muligt at lave hjemmelavede pomfritter i din airfryer. Skær dine kartofler, gerne bagekartofler, ud i 1×1 cm stænger, eller mindre, og bag dem først i 25 minutter for at tørre dem ud. Herefter kan du tilføje lidt olie og salt og bage dem videre i 10 minutter.

Angivelse af kilder og tests:

GH kommer her med sine anbefalinger her
BBC GoodFood har sine foretrukne maskiner her.
Homes & Gardens – se deres test af maskinerne.

[ratemypost]

Om forfatteren

1 kommentar til “Kartofler i airfryer – Bagte, bagekartoffel og kartoffelbåde”

 1. Mange gode forskellige måder at lave kartofler i airfryer her på siden – der er en masse god inspiration at hente

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *