Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvornår er en pande slidt? – Lær mere om din stegepande

Hvornår er en pande slidt? – Lær mere om din stegepande

Hvornår er en pande slidt?

Spørgsmålet om, hvornår en pande er slidt kan være svært at svare på, hvis man ikke ved, hvad man skal se efter. Vi har netop af denne grund skrevet denne artikel, så du kan finde svar på, hvad det er, du skal se efter, når du skal se om det er tid til en ny stegepande.

Det er altid vigtigt at have godt køkkenudstyr, der virker. Taler man om køkkenknive, kan man hurtigt komme galt afsted, hvis ikke de er blevet slebet og derfor er sløve. Man presser hårdere for at skøre igennem, og når den så smutter, har i ballanden. Det samme gælder din stegepande. Den kan også hurtigt blive sundhedsfarlig, hvis ikke du skifter den ud i ordenlig tid.


Hvornår er en pande slidt?

En pande er slidt, når belægningen i banden begynder at flosse. Dette sker med teflonpander, altså de såkaldte non-stick pander. Begynder belægningen nede i panden af flosse og falde af, er det tid til at købe en ny pande. Der kan nemlig være flourstoffer i belægningsresterne, som kan hobe op i kroppen og være skadelige.

Har du en pande af støbejern, kan den typisk holde væsentligt længere, da den ofte ikke har en belægning, som går lige så hurtigt i stykker. En tommelfingerregel er dog altid, at begynder belægningen nede i din pande at skalle af, så er det tid til en udskiftning.


Din pande holder i mange år

Du behøver bestemt ikke at være bekymret for, at du skulle gå hen og blive syg af at bruge din pande. Brugen af flour i pander er meget minimal, og derfor skal der også en hel del til. Dog vil vi altid fraråde at bruge en slidt pande.

En almindelig teflonpande af god kvalitet kan sagtens holde i 6-7 år, og har du en, der er endnu ældre, som endnu ikke er begyndt at flosse, så kan du også sagtens bruge den endnu.

Jo bedre kvalitet, din pande er, jo mere slid kan den tåle, og desto længere tid kan du bruge den. Derfor kan det godt betale sig at investere i nogle gode pander og gryder, når du skal flytte hjemmefra, have nyt køkkenudstyr og så videre.

Find en pande af bedste kvalitet

Nu hvor du kan svare på, hvornår er en pande slidt, så kan du også sagtens købe dig nogle gode produkter, vedligeholde dem og holde øje med dem.

Hvis du vil læse mere om nogle af de bedste produkter på markedet, kan du med fordel læse vores artikler om non-stick pander, Onyx stegepander, finde et godt pandesæt, eller udvide dit køkken med et lækkert køkkenknivesæt.