Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvorfor brænder maden på i min pande?

Hvorfor brænder maden på i min pande?

hvorfor brænder maden på i min pande

Maden kan nemt brænde på i din pande, hvis du ikke bruger nok fedtstof, bruger for høj varme eller ikke har en slip let pande med non stick belægning. En gammel pande kan miste sin anvendelighed over tid, da overfladen godt kan blive slidt og derfor ikke tilberede maden uden at det brænder på. Læs med her for at få råd til, hvordan du undgår at brænde maden på i din pande.


Hvorfor brænder maden fast på min pande?

En pande skal ligesom alle andre køkkenredskaber rengøres efter brug. Når din pande er kølet af, skal den vaskes op, så madresterne, der er brændt fast kan komme af igen inden næste gang den skal bruges. Det plejer typisk at passe godt med at du sætter panden i blød efter du har tilberedt maden, spiser dit måltid og derefter rengør panden når den er kølet af og du har spist din mad.

Et fif kan også være at du ikke bruger sæbe på din pande, når du gør den rent. Alle former for sæbe ødelægger panderne og gør dem klistrede i bunden. Pander har ofte en olieret base i forvejen, som man ødelægger ved at bruge sæbe på dem. Denne olierede base er det, der gør at maden slipper nemmere og ikke brænder fast i panden. Læs vores stegepande test her.

Rengøring af panden

I stedet for sæbe kan du bruge andre metoder til at få den brændte mad fri fra panden. Du kan eventuelt bruge natron. Bland natron op med varmt vand og lad panden stå i blød med produktet i natten over. Når du vågner dagen efter, burde de brændte madrester være sluppet fri fra panden, så du nemt kan børste det af med opvaskebørsten.

hvorfor brænder maden fast i min pande?

I stedet for natron kan du også vælge at bruge eddike eller vaskepulver. Undgå blot at bruge opvaskesæbe, da det som sagt ødelægger belægningen på panden.

Hvis du har brændt maden fast på din pande og det ikke vil komme af efter du har haft den i blød i vand, så er der andre produkter du kan bruge. Du bør dog være opmærksom på, hvilket materiale din pande er lavet af, før du bruger det.

Nogen pander kan tåle opvaskemaskine, men vær opmærksom på at det uanset hvilken pande det er, vil have en kortere levetid, da det er en hård måde at vaske sine køkkenredskaber op på. Prøv derfor at holde maskinvasken til et minimum og kun ved særlige lejligheder.


Angivelse af kilder: