Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Hvor tung skal en kugledyne være? – Find ud af hvilken vægt

Hvor tung skal en kugledyne være? – Find ud af hvilken vægt

hvor tung skal en kugledyne være

Er du i tvivl om, hvilken vægt du skal købe en kugledyne i, så peger anbefalinger på, at den bør veje 10 % af din kropsvægt. Som regel kan vejer den mellem 2-10 kg. Hvis du eksempelvis vejer 70 kg., så bør dynen veje omkring 7 kg. En kugledyne tynger gavnligt kroppen og beroliger kroppens muskler og led, så du sover bedre og har nemmere ved at falde til ro, når du skal sove. Find gode tilbud og priser her på siden.

Vi guider dig i gennem fordele og ulemper ved denne type dyne, så du bedst muligt kan træffe et valg, om det er noget for dig. De findes til både voksne og til børn, junior eller baby – og vægten afhænger selvfølgelig af alderen og hvilken vægt personen, som dynen skal bruges til, har.


Hvilken vægt til vokse?

For at skabe et overskueligt overblik over, hvilken vægt en kugledyne skal have til forskellige kropsvægte, har vi lavet en liste over de anbefalede mål nedenfor:

  • 5 kg: 50-69 kg
  • 7 kg: 70-89 kg
  • 9 kg: 90-109 kg
  • 11 kg: 110-120 kg

Hvorfor vælge en kugledyne?

Der er mange gode grunde til, at vælge at udskifte den normale fiber- eller dundyne med en kugledyne. Dynen er i sine mange små firkantede lommer fyldt ud med små glasgranulater, som er “tunge”, og giver et mindre pres på din krop (muskler og led) mens du sover. Hvor en almindelig dyne typisk vejer mellem 0,4 og 1,5 kg – alt efter om det er en sommer- eller vinterdyne, så vejer en dyne med kugler som sagt en del mere.

En tungere dyne har vist sig at hjælpe især personer, der lider af angst, autisme, stress, ADHD og søvnbesvær. Vægten hjælper dig til at sove bedre og falde lettere i søvn, også selvom du ikke er præget af førnævnte tilstande. Hvor tung skal en kugledyne være for at hjælpe, kommer an på din kropsvægt.

Den giver en følelse af sikkerhed og ro, som en normal dyne ikke på samme måde giver. En tung kugledyne giver en omfavnende fornemmelse om kroppen, der kan sidestilles med et dejligt kram. Denne følelse udløser serotonin i kroppen, der også er bedre kendt som lykkehormoner. Derudover nedsættes produktionen af cortisol, som er stresshormoner, hvilket medvirker til en bedre søvnkvalitet og ro i hverdagen.

hvilken vægt kugledyne

Find flere guides til produkter i dit hjem

Få styr på dine ting i hjemmet ved at læse vores guides, så du hurtigt kan finde frem til dine yndlingsprodukter. Du kan derfor her på siden også læse om andet end hvor tung skal en kugledyne være. Vi har samlet guides og overblik på anmeldelser til produkter som, airfryer, puder, røremaskiner, bordopvaskemaskiner, kaffemaskiner og meget andet.

Hvis du desuden er på udkig efter tilbud, rabatter eller andre prisnedslag, så er dette også en mulighed. Vi har samlet en masse sider, der hjælper dig med at finde rabatkoder til diverse produkter.

Her finder du nogle rabatkoder:Angivelse af kilder og tests:

Om forfatteren