Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvor stor skal en stegepande være? – Find rette stegepander

Hvor stor skal en stegepande være? – Find rette stegepander

Hvor stor skal en stegepande være?

Spørgsmålet om hvor stor en stegepande skal være, er der i dag ikke et konkret svar på længere. Vi har af den årsag skrevet denne artikel, således at du ved hvad man skal være på udkig efter indenfor stegepanders størrelser.

Førhen var standard størrelsen på en pande 28 cm, hvilket var tilstrækkeligt for de fleste husstande. I dag produceres pander i en bred vifte af størrelser, der tilgodeser en overflod af behov og formål. Dette kan virke ret uoverskueligt for den almene husstand, så vi har derfor kogt det ned til de vigtigste.


Hvor stor skal en stegepande være?

En stegepande skal være 28 cm, hvilket er standard størrelsen. Med denne pande kan du klare de fleste opgaver både store og små. Hvis du er typen, som godt kunne tænke sige lidt flere muligheder og diversitet i køkkenredskaberne, så findes findes der heldigvis lidt flere størrelser at vælge mellem.

Se vores stegepande test her.


Hvor måler man en stegepande?

Hvis du ikke er helt sikker på hvilken størrelse stegepande du allerede ejer, og gerne vil vide finde ud af det, så læs først med her. Hvis du allerede ejer en stegepande, så er den højst sandsynligt 28 cm, med en bunddiameter på ca 20 cm plus/ minus. For at måle din pande korrekt, så gøres det ovenfra. Det vil altså sige, at diametermålet angivet fra kant til kant på stegepandens øvre flade er størrelsen.


Din stegepandes størrelse kan spare energi

Noget de færreste tænker over er at dit valg af stegepande faktisk kan medføre energibesparelser. Som du nok kan forestille dig så kræver det en del mere energi at opvarme en 30 cm stegepande end en lille pande på 12 cm. Hvis man har mulighed for at benytte en mindre stegepande så venter der heller ikke et ligeså stort arbejde i opvasken efter, for ikke også at nævne at man vil bruger mindre vand.

Læs også her hvornår en pande er slidt.

Hvor stor skal en stegepande være?

Hvilke størrelse stegepander skal jeg købe?

De tre vigtigste størrelse stegepander at eje i sit køkken er én lille, én stor og til sidst en sauterpande eller wokpande med høj kant. Med disse tre muligheder kan du både tilberede et småt måltid til dig selv uden den store opvask eller energiforbrug. Du kan tilberede et stort måltid til hele familien, og eller en ret med mere væde i panden med høj kant. 

Med disse 3 slags stegepander har du uendeligt mange muligheder og meget mere fleksibilitet. Hvis du virkelig gerne bare vil udvide dit køkken repertoire en smule mere, så kan det være nyttigt med eksempelvis flere mellemstørrelser eller en bradepande, som kan benyttes i flere situationer både komfur og grill såvel som ovn.


Angivelse af kilder: