Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Hvor meget strøm bruger en tørretumbler? Spar på elforbrug

Hvor meget strøm bruger en tørretumbler? Spar på elforbrug

Hvor meget strøm bruger en tørretumbler?

Elpriserne stiger i disse dage, og det kræver derfor også en ekstra indsats fra dig, hvis du ønsker at spare penge, og her kommer spørgsmålet om, hvor meget strøm bruger en tørretumbler ind i billedet. Det er ofte tumbleren, som er den store strømsluger i hjemmet.


Hvor meget strøm bruger en tørretumbler?

En tørretumbler bruger med et nyere aftræk bruger omkring 2,35 kwh pr gang. Her har Energistyrelsen lavet en udregning på forbruget, hvor de tager udgangspunkt i 2,5 kroners elpris, hvilket derfor giver en pris på omkring 6 kroner pr. gang. i elforbrug.

Hvis du er på jagt efter de rigtig gode sparetips, kan du også læse mere om det billigste og bedste elselskab i Danmark. Derfor er der flere ting, du kan være opmærksom på. Det gælder både et billigt elselskab, men også din indsats i brugen af watt i hjemmet.


Forstå energimærkningen på din tørretumbler elforbrug

Hvis du rigtig skal spare penge, kan det være en god ide at overveje energimærkningen på din tumbler, og hvis det er en gammel model, eventuelt skifte den ud. Eller opdaterer vi også om elpriser time for time hos Mooly – så du ved hvornår du skal vaske og tørre.

Hvad betyder energimærkerne – du finder herunder hvor mange kwh de forskellige energimærker indebærer – spar penge, når du har styr på dit tørretumbler elforbrug. Det kan variere en del, og derfor kan det være en investering værd, når du køber en ny maskine, som spare på strømmen og watt.


Energimærkning i kilo watt i timen

Energimærke kWh pr. 100 opvaskecyklusser
A 50-60 kwh
B 60-70 kwh
C 70-80 kwh
D 80-90 kwh
E 90-100 kwh
F 100-110 kwh

Mooly tester

Er du nysgerrig på flere områder og infomation, er du altid velkommen til at kontakte os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk. Vi holder os altid informeret om, hvordan markedet udvikler sig.


Se også


Angivelse af kilder og tests: