Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Hvor meget strøm bruger en computer? Både dvale og normal?

Hvor meget strøm bruger en computer? Både dvale og normal?

hvor meget strøm bruger en computer

Hvis du vil spare penge, kan det være en god ide at overveje hvor meget strøm bruger en computer i dvale og udenfor dvale? Hvilket kan spare dig en del kroner i dit elforbrug og på regningen. Vi giver dig tips og tricks med på vejen, så du kan spare lidt i hårde tider.


Hvor meget strøm bruger en computer i dvale?

En normal computer bruger mellem 30-200 kwh – alt efter typen af computer. Dette er IKKE i dvale. Det afhænger altså efter om det er en bærbar, stationær, Gamer PC eller større lignende produkter. Vi har herunder udpenslet kort hvilke objekter, der bruger hvad.

  • Bærbar: 30 watt i elforbrug
  • Stationær computer inkl. skærm: 120 watt i elforbrug
  • Stor Gamer PC inkl. skærm: 200 watt i elforbrug

Et eksempel er derfor, at hvis du bruger en bærbar i 2 timer om dagen i et år har du brugt 22 kwh. Derfor er der penge at hente, hvis du skruer ned for dit forbrug bag skærmen, da det faktisk giver noget i sidste ende. Ellers kan du skifte til det billigste elselskab på markedet.

I dvale bruger din computer oftest mindre end 1 kwh. Det vil dog altid være bedst at slukke.


Hvorfor bruger en Gamer computer mere strøm?

Grunden til at det kan være dyrere, hvor meget strøm bruger en computer i dvale, på en Gamer PC er fordi komponenterne er bygget op med en større ydeevne, så spillene kan køre ordentligt. Derudover har de ofte et grafikkort, som trækker noget strøm.

Vil du vide, hvornår det er smartest at spille computer, så hold øje med elpriser time for time, det er som hovedregel smartest at bruge strøm udenfor de travle tider mellem 16-20, hvor alle de fleste hustande er hjemme.

En gamer computer koster op mod 300 kwh om året, hvis den bruges ca. 4 timer i døgnet – hvilket kan blive en dyr fornøjelse. Men har det altid været så dyrt, og hvordan har det set ud de seneste år – det har vi indsat en graf på herunder.


Mooly tester

Er du sulten på flere artikler eller info om el, strøm og priser overordnet herpå – er du altid velkommen til at kontakte os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk. Vi holder os altid informeret om, hvordan markedet udvikler sig.


Mere info om el


Angivelse af kilder og tests: