Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvor længe må en røremaskine køre?

Hvor længe må en røremaskine køre?

hvor længe må en røremaskine køre

Når du skal ælte en dej med røremaskine anbefales det at den kun kører i alt fra 2-12 minutter, så du undgår at overælte din dej. Røremaskiner er nemlig langt mere effektive end den sædvanlige håndkraft. Dejen er æltet færdig, når den ikke klistrer til skålens sider men sidder fast i rørekrogen.


Hvor længe må en røremaskine køre?

Det er altid en god idé at læse brugsanvisningen, når man køber et nyt køkkenredskab, da det kan variere fra maskine til maskine, hvor længe den må køre. En KitchenAid røremaskine anbefales ikke at køre mere end 2 minutter ved hastighed 2 , når det handler om at ælte brøddej. Den samlede tid for blanding og æltning bør ikke overstige 4-6 minutter.

Dette kan dog variere, så et godt råd er at holde øje med dejen, når den æltes. Den er færdig når den ikke længere hænger fast i skålen, men sidder fast i rørekrogen. Du kan læse vores test af røremaskiner fra 2023, hvor vi har samlet de bedste tilbud og produkter.

Fordele ved at ælte i en røremaskine

En helt essentiel fordel ved at bruge en røremaskine, når der skal æltes dej er, at du bruger langt mindre mel, end hvis du skulle ælte den i hånden. Når vi ælter dej i hånden, klistrer dejen til vores fingre, og vi tilsætter derfor mel undervejs, for at undgå at den klistrer. Dette undgår du ved at bruge rørekrogen, da den kan klistre så meget den vil, uden at det generer.

roeremaskine

Glutenproteinerne får lov til at gennemgå processen med at danne netværk uden at den bliver overdynget af overflødige mængder mel.

Lav glutenprøven på din dej

En god tommelfingerregel til når du ælter brøddej er, at du kan lave en såkaldt glutenprøve. Det gør du for at se om dejen er æltet færdigt. Måden du laver prøven på er, at du tager dejen mellem tommerlfingeren og pegefingeren og strækker den ud mellem fingrene.

Hvis den kan strække sig, så den næsten bliver gennemsigtig er det et tegn på, at glutennetværket er fint og at den derfor er æltet færdigt. Du kan derefter forme brødet eller bollerne og sætte dem til hævning.


Angivelse af kilder:

Om forfatteren