Enten kan du bestille en snasket burger ude fra, eller også kan du være den helt gode vært og lave hjemmelavet burger opskrift til dine gæster næste gang. Vi har i hvert fald en opskrift klar til dig, som du kan benytte – god, klassisk og snasket.
Denne burger opskrift er en simpel opskrift, så alle kan være med. Det gælder både burgerbolle og hakkebøf. Less is more, når det nogle gange gælder en god burger. Lav også lækkert tilbehør til. Prøv eksempelvis vores pommes frites i airfryer.
Hjemmelavet burger opskrift
Equipment
- Stegepande
Ingredienser
Burgerboller
- 3 dl mælk med fordel sødmælk
- 50 g gær
- 500 g hvedemel muligt at skifte 100 g. ud med durummel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 50 g smør
Burgerbøffer
- 500 g hakket oksekød
- 5 tsk chili
- 5 tsk cayenne peber
- 3 tsk løgpulver Gerne hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 tsk flagesalt
- 3 tsk peber
- 1 æg
Tilbehør
- Sprød salat Romaine eller hjertesalat
- 0,5 Agurk
- 4 Tomat
- 2 Løg (med fordel sylt det ene)
- 1 pakke Bacon
- 1 pakke Cheddar
Sådan gør du
Burgerboller
- Opvarm mælk ved svag varme til den er lun og smelt smør.
- Opløs gær i mælken ved omrøring. Og tilsæt sukker, salt og smør.
- Tilføj dernæst mel lidt ad gangen og rør godt rundt.
- Ælt, når alt mel er i dejen.
- Lad dejen stå i en skål tildækket i stuetemperatur i 30 min.
- Efter 30 min. opdel i 6 lige store dele, placér på bageplade, og lad dem hæve i 30 min. mens du fortsætter på din bøffer og klargør tilbehør. Pensl dem evt. med lidt mælk eller æg.
- Bag nu bollerne i 10-15 min. ved 200 grader (forvarmet).
Bøffer
- Bland alle krydderier med hakket oksekød og dit æg, og rør godt rundt.
- Form nu de hjemmelavede burgerbøffer med passende størrelse til dine boller.
- Steg ved forholdsvis høj varme (for at give sprød skorpe).
- Steg i mens på siden bacon.
- Når du har vendt bøfferne, kan du med fordel lægge en skive cheddar på hver bøf og lad smelte.
Tilbehør
- Bræk bladene af din salat, så de kan placeres nemt i din burger.
- Snit tomater, løg og agurker i tynde skiver.
Video
Noter
Nutrition
Hvad kan man lave af lækre ting til denne opskrift?
Er det første gang du giver dig i kast med at lave hjemmelavet burger med en opskrift, så kan du med fordel også overveje hvilket tilbehør, du muligvis kunne lave til, da det har stor effekt på selve serveringen af din snaskede mad.
Ikke at denne lækre servering ikke kan stå alene, men der simpelthen ikke noget som hjemmelavet bagte kartofler eller fx bønnesalat på siden med en god dip eller sauce. Lad os komme med lidt inspiration.
Har du en airfryer derhjemme, kan du med fordel lave følgende lækre sprøde sides og snacks som tilbehør til. Det kan være alt fra bønnefritter, sødkartoffel fritter, bagte kartofler eller sprøde grøntsager. Det er den første væsentlige side.
Det næste du kunne overveje, var eventuelt en lille salat ved siden. Det kan være en bønnesalat med rødløg, ristede mandler og feta. En sikkert hit, som på alle tænktlige måde akkompagniere en hjemmelavet burger. En opskrift på det finder du nemt, enten her på siden eller ved en ganske normal søgning.
Prøv Jamie Olivers hjemmelavet burger opskrift
Du kender ham sikkert, vores alles Jamie Oliver, som ligger inde med et hav af opskrifter på al verdens lækker mad. Hvis ikke du er til en reguler burger opskrift, som den vi har gennemgået herover, og heller ikke selv har kreativitet til at spice den op, så kan du se med i denne Youtube video herover.
Men hvad gør han, som skiller sig ud fra den normale? Jov, det kan blandt andet gør, er at han tilføjer lækre, søde og sprøde elementer som fintsnittet æble i din hjemmelavet burger. Det giver crisp og sødme. Som vi blandt andet mener, er genialt hvis til tilføjer chili.
Du kan evt. også drysse din burgerbolle med lidt sesam, for at lave en helt klassisk bolle, som var det på restauranten. Vi ønsker dig god madlavning, og vi glæder os til at dele endnu flere opskrifter løbende, så du kan imponere familie, venner, kæreste, kollegaer eller meget andet.
Vil du have en saftig bøf, kan du vælge at lave din hakkebøf i airfryer. Det gør dem nemlig sprød udenpå og saftig indeni.
Alverdens fyld til din hjemmelavede burger
Der er ingen tvivl om, at en simpel hjemmelavet burger med bolle, burgerbøffer, ost og måske en pickle eller to aldrig går galt i byen. Når det er sagt findes der efterhånden et hav af forskellige muligheder, når det handler fyld til den amerikanske spise. Vi kan starte fra bunden, for hvilken dressing du anvender kan have betydning for den smagsoplevelse, du får.
Af typiske dressinger hører sig ketchup, mayo, chilimayo eller en god ranchdressing. Alle dressinger sørger for, at du får masser af grease og saft fra første til sidste bid. Foruden dressingen hører sig selvfølgelig de gode burgerbøffer, som du finder opskriften på her. Er du ikke til oksekød er der dog mange andre muligheder, som du kan bruge som alternativ.
Er du til kylling vil det eksempelvis være oplagt, at du anvender denne lækre spise. Skal det være ekstra greasy – og også gerne lidt sprødt? Så prøv at paner kyllingen i enten rasp, panko eller cornflakes og steg på det i rigeligt olie på panden panden eller i en mere fedtfattig version i din airfryer. Begge dele smager skønt!
Er du til modellen med kylling kan du med fordel kombinere den sprøde kylling med hjemmelavet guacamole og syltede rødløg. Fedmen fra avocadoen og syrligheden fra rødløgen gør sig nemlig ualmindeligt godt i selskab med den sprøde kylling.
Når der er styr på alt ovenstående, kan vi naturligvis heller ikke komme udenom burgerboller. I denne opskrift giver vi dig ingredienserne til at lave en hjemmelavet en af slagsen. Burgerboller bliver let, luftig og lækker. Du kan dog også vælge at købe dem færdiglavet. Der findes et hav af gode muligheder i butikkerne f.eks. de populære briocheboller, som du også finder på mange restauranter.
Historien bag en hjemmelavet burger med hakkbøf og tilbehør
Typisk forbinder man den populære og yderst lækre spise med landet med de mange muligheder – bedre kendt som USA. Det skyldes måske i særdeleshed, at kæder som McDonalds og Burger King, der begge stammer fra USA i den grad har været med til at promovere spisen henover årene.
Andre rygter går dog på, at den lækre spise stammer fra Danmark. Nærmere bestemt fra en dansk mand ved navn Louis Lassen. Det skete i 1895, hvor den danske immigrant serverede en hakkebøf imellem toastbrød og hertil tomat, løg eller ost.
Det er nu ikke alle, der er enige i, at det er en dansker, der kan tage æren. For andre kilder pointerer og peger nemlig på, at det altså var amerikanerne, der første gang langede den uimodståelige spise over disken.
Uanset oprindelsen skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er en opskrift der er kommet for at blive. Det ser vi tydeligt idet, at spisen er blevet en nærmest hofret – både på et utal af restauranter, men også i hjem verden over.
Det skyldes måske i særdeleshed, at den lækre, men også simple spise, er utrolig nem at kaste sig ud i at lave i en hjemmelavet version derhjemme. Den kræver ikke de helt store køkkenkundskaber at præstere til perfektion, fordi du med gode simple råvarer kan komme rigtig langt og lave en version, der passer til netop din smag og præferencer.