Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Filur drink – Opskrift på den klassiske partystarter

Filur drink – Opskrift på den klassiske partystarter

Mangler du en opskrift på den vaskeægte klassiker, når det kommer til danske drinks, så har vi lavet en simpel men fantastisk en af slagsen på en filur drink. Vi kender allesammen sodavandsisen af samme navn, og der er ikke meget forskel på de to, udover at drinken ikke er ligeså børnevenlig.

Man kan aldrig blive for gammel til smagen af filur, så tøv ikke med at kaste dig ud i den søde og syrlige drink med meget få ingredienser. Vi kommer også med et lille twist nedenunder opskriften, så du kan imponere dine gæster med serveringen af din drink.

filur drink

Filur drink

Helle
En lækker, forfriskende drink der altid er en sikker vinder.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret cocktail, Drinks, filur
Køkken Dansk
Antal 1
Kalorier 170 kcal

Ingredienser
  

 • isterninger
 • 4 cl vodka
 • 6 cl appelsinjuice
 • 4 cl rød sodavand
 • skive appelsin

Sådan gør du
 

 • Find et højt glas frem og fyld det med isterninger
 • Hæld vodka og appelsinjuice i
 • Top drinken af med rød sodavand
 • Pynt med en appelsinskive på kanten af glasset
  filur drink

Noter

En frisk og sød drink der bare er en sikker vinder, når festen skal sættes igang. Den fungerer også super godt som velkomstdrink, eller som en forfriskning på en varm sommerdag.

Nutrition

Calories: 170kcal
Keyword Cocktails, filur drink
Tried this recipe?Let us know how it was!

Giv opskriften et twist

Først og fremmest er pointen med at putte rød sodavand i til sidst for at skabe den graduerede effekt af den orange/gule farve der går over i det røde. Sørg derfor for at hælde den røde sodavand i forsigtigt og meget vigitgt, ikke rør rundt i drinken inden servering! Du kan med fordel røre rundt i den når du kun har vodka og appelsinjuice i, men efter sodavanden er kommet i, skal den gerne beholde sit smukke udtryk.

Hvis du gerne vil imponere dine gæster, så har vi nogle fifs til, hvordan du pifter din drink lidt ekstra op. Du kan nemlig gøre noget så simpelt som at tilføje en enkelt ingrediens til drinken. Intet mindre end selve filur-isen.

Køb en pakke filur-is og bræk isen ud i mindre stykker og tilføj dem til din drink, så de både visualiserer smagen af drinken, men så de også fungerer som isterninger.

Hvis du får et større selskab på besøg, kan du som et festligt indslag lave drinken i en stor skål eller bowle og tilføje hele ispinde med filur-is på. På den måde svømmer de rundt nede i drinken og holder den kølig og sjov at se på.

Filur drink som en af mange is-inspirerede drinks

Det er blevet meget normalt, at kombinere klassiske ispinde med drinks. Det kan tyde på, at smagene er unikke og bare må overføres til voksenlivet. Vi har også lavet en opskrift på en astronaut drink, der ligesom filur drinken er baseret på isen fra vores allesammens barndom.

Disse is-drinks er ofte meget søde, da de som sagt er baseret på sodavandsis, der typisk spises og elskes af børn. Hvis du er til lidt mere voksne smage, der har mere bitterhed og dybde, har vi også opskrifter på disse.

Du kan med fordel tjekke vores opskrift ud på en Aperol Spritz eller en Frozen Strawberry Daiquiri opskrift der på mange måder minder lidt om en is. Den er nemlig frossen, så den lidt minder om en is, der er ved at tø op.

Server den uden alkohol

Der skal selvfølgelig altid være et alternativ uden alkohol, når der serveres drikkevarer til et arrangement. Det kan også være at du gerne vil lave en lækker drink uden alkohol til en børnefødselsdag eller til børnene i selskabet.

Det kan man sagtens klare, når det gælder en filur drink. Det eneste du skal ændre i opskriften, er at undlade vodkaen. Det ændrer ikke noget som helst ved smagen udover at den ikke er ligeså stærk, når der ikke er spiritus i. Den har stadig den søde og syrlige smag fra den røde sodavand og appelsinjuice der kendetegner filur-isen.

Der kan være mange grunde til at man ikke drikker alkohol, så vær respektfuld og tilbyd et alkoholfrit alternativ til dine gæster, såfremt de ønsker det.


Om forfatteren

1 kommentar til “Filur drink – Opskrift på den klassiske partystarter”

 1. ej nej nej, hvor den her minder mig om mine unge dage i folkeskolen til privatfesterne – wow! Jeg håber at alle har smagt den her, på et eller andet tidspunkt :)?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *