Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Champagnebrus drink – Den bedste opskrift de grønne drinks

Champagnebrus drink – Den bedste opskrift de grønne drinks

Lækker champagnebrus drink

En Champagnebrus drink er en gammel 90’er klassiker, som kan piftes op til en lækker velkomstdrink med lidt mere stil, hvis det er behovet med den gamle læskende drik. Denne opskrift får din cocktail til at smage som den velkendte ispind fra Frisko, som udkom tilbage i 1950.

Den friske og sporty smag fra den grønne sodavand blandet med vodka (gerne Cuba Caramel med smag) giver et helt eminent flash-back til de gode gamle dage i teenageårene. Lad os tage den gode gamle Champagnebrus drink med ind i en ny æra.

Opskrift på Champagnebrus drink

Opskrift på Champagnebrus drink

Helle
Husker du champagnebrusisen, måske fra din barndom, så kan du nu også få den som drink. Vores opskrift på Champagnebrus drink smager nemlig fuldstændig lige som isen, og derfor tager den dig da også direkte tilbage i tiden.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret cocktail, Drinks
Køkken Dansk
Antal 1 drink
Kalorier 140 kcal

Equipment

 • 1 glas
 • 1 jigger (målebæger)

Ingredienser
  

 • 4 cl karamelvodka eksempelvis Cuba Caramel
 • 10 cl grøn sodavand
 • 1 cl limesaft
 • 1 stk lime økologisk
 • 4-5 stk isterninger

Sådan gør du
 

 • Start med at komme isterninger i det glas, du gerne vil servere drinken i.
  Opskrift på Champagnebrus drink
 • Afmål karamelvodka og hæld dette over isen.
  Opskrift på Champagnebrus drink
 • Afmål herefter limesaft og hæld det ligeledes i glasset.
  Opskrift på Champagnebrus drink
 • Top af med grøn sodavand. Hæld gerne forsigtigt, så der skabes en brun bund og en grøn top, som minder om Champagnebrus isen.
  Opskrift på Champagnebrus drink
 • Skær et par skiver lime og brug dem som pynt i drinken.
  Opskrift på Champagnebrus drink
 • Servér gerne med et sugerør.
  Opskrift på Champagnebrus drink

Video

Noter

Drøm dig tilbage til barndommen med denne søde og brusende drink med smag af Champagnebrus. Vores opskrift er simpel, men drinken smager alligevel helt fantastisk.

Nutrition

Calories: 140kcal
Keyword Champagnebrus drink, Cocktails, Drinks
Tried this recipe?Let us know how it was!

Champagnebrus – lækker drink til en sommerdag

Har du endnu ikke prøvet denne gode opskrift på Champagnebrus drink, så er det ved at være tid. Den er både nem at lave, smager skønt og så tager den dig direkte tilbage til din barndom. What’s not to like. Det kræver heller ikke det store indkøb at få fat i ingredienserne, som i øvrigt også sagtens kan findes i et lokalt supermarked.

Du kan med fordel lave drink med grøn sodavand, så du får grønne drinks til tema fest, eller brug sodavanden som alternativ til Sprite eller lignende lemon-lime sodavand.

Alternativer til ingredienser i champagnebrus drink

Har du ikke ingredienserne til din champagnebrus drink, så frugt ej. Der findes masser af løsninger, så du stadig får en god drink og oplevelse ud af det. Du kan eksempelvis erstatte:

 • Grøn sodavand: lemon-lime eller sports sodavand (Sprite, Faxe Kondi, Topform, osv.) – hertil kan du så tilsætte et dryp grøn konditorfarve, så drinken stadig får sin flotte grønne farve. Dette kan købe i de fleste supermarkeder.
 • Limesaft: citron, Rose’s Lime Juice Cordial, osv.
 • Karamelvodka: Almindelig vodka og karamelsirup


Der findes således flere forskellige muligheder for, hvad du kan gøre. Dog anbefaler vi, at du bruger den ovenstående opskrift, da den klart giver det bedste resultat. Hvis drinken netop skal smage af den klassiske champagnebrus, så er det denne mix, der giver den rette smag.

Servér den til enhver anledning

Det gode ved en champagnebrus drink er, at den kan serveres til de fleste arrangementer, da den både er læskende, smagfuld og giver et godt skud af nostalgi for de fleste.

Den smager nemlig ikke bare lækker af isen, men også af sommer, gode minder og solbrun hud. Så holder du en sommerfest, en havemiddag, fødselsdagsfest eller noget andet, hvor stemningen sagtens kan køres over i noget mere festligt, så er champagnebrus drink et helt perfekt valg.

Har du en temafest, kan du også med fordel bruge den i temaet. Da drinken er nem at lave, kan man også, helt uden problemer, stille frem i en tag-selv-bar, så folk selv kan blande sig den lækre grønne drink med smag af citrus og karamel.


FAQ

Hvad er der i en champagnebrus drink?

Ingredienserne i en champagnebrus drink er udvalgt for at kopiere den populære sodavandsis. Den består typisk af karamelvodka (f.eks. Cuba Caramel), grøn sodavand, limesaft og isterninger. Disse ingredienser giver tilsammen smagen af isen, med et twist af vodka. Den er frisk og syrlig med den søde smag af karamel, som kommer af den overtrukne chokolade på isen.

Er der alkohol i champagnebrus?

I en champagnebrus drink er der vodka i med smag af karamel. Smagen af alkohol er dog godt gemt væk bag smagen af grøn sodavand, lime og karamel. Du kan selv dosere mængden af vodka, så den smager mere eller mindre af alkohol. Drinken er dejligt læskende og frisk med et twist af sødme.

Hvad smager en champagnebrus af?

Drinken smager ligesom isen af syrlige og søde smage af karamel, grøn sodavand og lime. Den er forfriskende og sød på samme tid, så den er perfekt til en sjus på en varm sommerdag eller til en festlig sammenhæng.

Hvad koster en champagnebrus drink?

Hvis du selv laver drinken, koster den omkring 100 kr. i indkøb af ingredienser. Du skal bruge en Cuba Caramel vodka, som koster ca 79 kr., grøn sodavand, der kan købes billigt i supermarkeder og lime.


Kilder