Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Brød opskrifter til røremaskine – lækre boller, flutes m.m.

Brød opskrifter til røremaskine – lækre boller, flutes m.m.

broed-opskrifter-til-roeremaskine

Har du netop fået en røremaskine, eller måske selv været ude og investere i en ny, lækker én? Eller skal røremaskinen bare luftes lidt, og derfor skal nye og gode opskrifter udfordres? Uanset anledning eller grundlag, så er du kommet til det helt rette sted for at finde inspiration til, hvad du kan bruge din røremaskine til.

En røremaskine er nemlig ikke bare god til at piske flødeskum, marengs og andre lækre ting, men er også super god til at klare det hårde ælte arbejde, som mange brød opskrifter kræver. Derfor er det godt at have nogle brød opskrifter til røremaskine, som man kan bruge, når nu man har en røremaskine.

Hvilke brød opskrifter til røremaskine er bedst?

Der findes et utal af brød opskrifter til røremaskine, der er gode. Du kan eksempelvis lave lækre boller til morgenmaden, og ofte kan du bruge samme opskrift til at lave luftige morgenbrød. Derudover kan du også med fordel bage dine egne hveder ved Store Bededag, for her er en røremaskine især god til at ælte den luftige dej til hvederne.

Vi har her samlet nogle gode brød opskrifter til røremaskine, som du kan bruge, når du skal have gang i røremaskinen derhjemme. Dette kan være forskellige anledninger, for eksempel en fødselsdag, brunch, morgenmad eller noget helt fjerde.

De bedste boller: saftige og luftige

Ingredienser:

5 gram gær

1 tsk honning

6 dl lunkent vand

150 gram fuldkornsmel (kan også erstattes med almindeligt hvedemel)

500 gram hvedemel (evt. lidt ekstra)

15 gram salt

Metode:

  1. Gær og honning røres ud det lunkne vand, inden salt og mel blandes og vendes i gær-blandingen.
  2. Ælt herfter dejen i røremaskinen ved laveste hastighed i cirka to minutter. Skru herefter op på højeste hastighed, hvis din røremaskine tåler dette (tjek gerne op på dette inden du starter æltning).
  3. Dejen æltes i omkring 10-15 minutter.
  4. Når dejen slipper siderne af skålen, kan røremaskinen stoppes, og der kan laves en glutentest på dejen. Dette betyder, at du tager en lille klump dej, som du strækker ud indtil du kan se igennem dejen. Kan du ikke dette, så tilføj lidt ekstra mel (et par spise skeer) og ælt videre indtil dejen består glutentesten.
  5. Smør en skål med lidt olie, inden du hælder dejen over i den.
  6. Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve i 8 timer på køkkenbordet eller i køleskabet i 12-14 timer. Vælger du at koldhæve dejen (hævning i køleskabet), bør du lade dejen hæve videre en time på køkkenbordet inden du tilbereder dejen.
  7. Sæt en bageplade i ovnen mens den varmer op til 250 grader.
  8. Skær bollerne ud med en kniv eller en spatel og placér dem på et stykke bagepapir.
  9. Hiv bagepapiret med bollerne på ind på den varme plade i ovnen, og bag bollerne i 5 minutter ved 250 grader, skru herfter ned på 220 grader og bag videre i 10 minutter, eller indtil bollerne er færdige.
  10. Spis bollerne varme, eller lad dem køle af først.

Denne opskrift er én af vores favoritter til lækre og luftige morgenbrød. Opskriften kommer fra Valdemarsro universet, som du med fordel kan tjekke ud, hvis du ønsker at lave lækre opskrifter både til morgen, middag og aftensmad, sågar desserter.

Vælg en god røremaskine til bagning

Hvis du endnu ikke har en røremaskine, som du kan bruge til at lave brød opskrifter, så har vi nogle anbefalinger til, hvad du kan vælge, samt hvorfor du skal vælge dem. Du kan læse mere om vores guide til røremaskiner lige her.

Du kan også læse mere om andre anbefalinger til blandt andet pålægsmaskiner til dine brød opskrifter til røremaskine, eller måske den bedste espressomaskine, som du kan lave morgenkaffen på, som du kan nyde sammen med de lækre boller fra din røremaskine.

Angivelse af kilder:

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *