Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Billigste elselskab – Find en billig løsning til strøm

Billigste elselskab – Find en billig løsning til strøm

find det billigste elselskab

Med stigende elpriser er det helt forståeligt, hvis du også er på jagt efter det billigste elselskab i Danmark. Elpriserne har aldrig været dyrere, og mange danskere er desperate efter at finde tips og tricks til, hvordan de kan mindske den dyre elregning, og dermed opnå billig strøm bedst muligt. 

Elseskaber er en avanceret størrelse, og det kan være svært at navigere i hvad der er det billigste elselskab, og hvad forskellen på de forskellige egentlig er, samt hvor stor en rolle det spiller for din kommende elregning. I Danmark har du heldigvis friheden til helt selv at vælge det selskab, du ønsker, uanset om du er lejer eller ejer af din bolig. Netop derfor er mange efterhånden også gået på jagt efter et billigt elselskab.

norlys
Score
 • Vedvarende energi
 • Månedlig betaling
 • Rabatter på ladeløsninger
nettopower
Score
 • 0 kr. i abonnement
 • Kåret til billigste elselskab
 • God kundservice
edisonel
Score
 • Grøn energi
 • Fast eller variabel el
 • God kundeservice

Læs også om Norlys elpriser eller Nettopower elpriser her.


Hvilket er det billigeste elselskab?

Det billigste energiselskab lige nu er NettoPower, Nordisk Energi og Norlys, men dette ændrer sig hele tiden, alt efter de varierende elpriser og strømpriser.

Det tager heldigvis ikke mere end to minutter at skifte fra det ene elselskab til det andet, og derfor behøver du ikke at skulle sætte alverdens tid af til formålet. På denne side kan du læse mere om de specifikke priser, samt finde en oversigt over billigste elselskab. Det er en nem og overskuelig hjemmeside, der guider dig til at finde det selskab, der matcher dine behov bedst. Læs om bl.a.:

 • Hvilke selskaber der er mest bæredygtige
 • Hvilke selskaber, der er mest enkle at bruge
 • Hvilket der giver billig strøm
 • og meget mere.

Der vil være en masse elselskaber at vælge mellem i jagten på den billigste strøm udbyder, og vi forstår godt, at det kan være i jungle at navigere i de mange forskellige muligheder. Derfor kan du med fordel benytte ovenstående hjemmeside, som gør det nemt og overskueligt at finde det rette elselskab for dig.

Find OK elpriser og aftaler, eller fra andre elselskaber her.


Billigste elselskab ift. elektricitet

De 5 billigste elselskaber

Herunder har vi lavet en tabel der viser hvilke elselskaber der er billigst. Se også mere om skift elselskab længere nede i artiklen. Vi holder os løbende opdateret, og du kan derfor forvente at dette løbende ændrer sig, alt efter markedet.

Elselskab Prisen pr. kWh Pris
Nordisk Energy 199,00 øre / kWh 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre / kWh 309,00 kr
Gasel 208,00 øre / kWh 312,00 kr
OK 212,00 øre / kWh 318,00 kr
Energiselskabet Elg 216,00 øre / kWh 324,00 kr

Hvordan kan du få en billig elregning? 

Mange danskere er desperate efter at finde smarte tips og tricks til, hvordan de kan opnå den billigste strøm. Selvom du vælger det der skulle sige at være det billigste elselskab for dig, vil det altså stadig være forventeligt, at din næste elregning vil være en del dyrere end din forrige. Det typiske svar er selvfølgelig, at du altid sørger for at slukke for alle kontakter i de rum, som du ikke befinder dig i. Du kan med fordel erstatte den klassiske loftslampe med levende lys eller lys, der er drevet af batteri. 

Et smart tip er at downloade en elberegner app, her har du netop mulighed for at holde øje med hvornår der er billig strøm. Du kan både downloade via App Store og Google Play.

I dag kan du sagtens finde lys på batteri, som giver massere liv og lys i rummet. Selvom batterierne skal skiftes ofte, vil det i længden give en stor besparelse på elregningen. Du kan med fordel købe lyskæder, som både vil bidrage til hyggelig stemning og god lysstyrke i rummet. Der findes massere hyggelige lyskæder, som er drevet på batteri, hvorfor du ikke behøver at have den tilknyttet en stikkontakt.

Find billig el med vores artikel og læs mere om skift elselskab længere nede i artiklen.


Elselskaber i Danmark


Gode hverdagsråd til at opnå billig strøm

Der er mange der efterhånden er interesseret i den billigste strøm, men oftest så er der faktorer i hverdagen, som allerede ville kunne gøre en stor forskel for den næste elregning. Dette er nogle faktorer som vi vil dykke ned i, for at man som privatperson har mulighed for at spare nogle penge hos sin strøm udbyder.

Gode spare tips i hverdagen i hjemmet til at opnå billig strøm:

 • Forkort dine bade
 • Undgå at skyld dit service af inden du sætter det i opvaskemaskinen
 • Brug tørrestativ i stedet for tørretumbler
 • Begræns vandforbruget udendørs
 • Gør brug af en ventilator fremfor et køleanlæg/varmepumpe
 • Sluk for vandet, imens du sæber dig ind

Ved brug af ovenstående sparetips, er der rig mulighed for at indhente nogle penge, i stedet for udelukkende kun at kigge efter det billigste elselskab.

Derudover så er det vigtigt at være opmærksom på at der er tidspunkter i løbet af dagen at din strøm vil være billigere hos dit elselskab, end på andre tidspunkter. Dertil er der i den grad også mulighed for at indhente nogle penge der.


Variabel vs fast elpris

Der kan være stor forskel på hvad du betaler hvis du vælger fast elpris fremfor variabel elpris. Se priserne nedenunder for de seneste måneder. Det kan give dig en indikation på, hvad du mener er det bedste og billigste elselskab.


Skift elselskab

Find ud af mere om skift elselskab her, og bliv helt skarp på reglerne, når du skal finde en ny leverandør af strøm. Men lad os hurtigt opremse, nogle ting du skal være opmærksom på ved skift af energiselskab, fordi hvordan vælger man elselskab og fravælger?

 • Det tager ofte ikke mange dage før det træder i kraft
 • Husk at melde dit skift hurtigt, for at undgå tid uden strøm
 • Hvilken energikilde benytter din nye udbyder
 • Pålægges der andre afgifter
 • Opkræves du aconto, variabelt efter forbrug eller på abonnement

Lille note: Det er i Danmark gratis at skifte elselskab, dog skal du være opmærksom på at overholde din nuværende kontrakt. Disse er bindende i op til 6 måneder, hvorefter du kan vælge en ny udbyder.


Opnå billig strøm i forbindelse med renovering

Det handler ikke altid kun om at finde det billigste elselskab. Det kan typisk også godt handle om at skulle ændre nogle vaner som man har fået opbygget igennem livet. Derudover kan det at opnå en billig strøm, også handle om at tænke langsigtet, dette kunne for eksempel omhandle en renovering.

En renovering er en omkostningsrig post nu og her, men samtidig kan en renovering af et ældre hus godt have en meget positiv indflydelse på din elregning hen over de næste mange år.


Fordele ved strømbesparelse

Nedenfor har vi hos Mooly samlet en liste over en række fordele der blandt andet vil fremgå i forbindelse med en renovering af et ældre hus, og derfor slipper man fremover for, hele tiden at være på jagt efter det billigste elselskab.

Selvfølgelig er der nogle elselskaber der er bedre end andre, men langt hen ad vejen lægger de sig meget tæt op af hinanden, for ellers ville konkurrencen på markedet forsvinde.

Men for at opnå billig strøm, er det typisk en god ide at kigge på ens egne vaner i hverdagen, som vi lige har nævnt for der i den ovenstående del, men derudover kan det også være såsom at se hvordan og hvorledes man kan optimere sit hjem.

En renovering kan være med til at opnå:

 • Mindsket varmetab, det vil sige en lavere varmeregning
 • Mindre træk og kuldenedfald
 • Moderne løsninger og arkitektur
 • Værdiforøgelse af boligen
 • Klimavenlig bolig
 • Mindre støj

Det vil altså sige, at, for at opnå billig strøm, så er det ikke altid kun det med at gå på jagt efter det elselskab, som giver den billigste strøm. Der er mange faktorer der spiller ind, når det er det omhandler at opnå en lavere elregning.


Skift af varmetype for at opnå billig strøm

Som tidligere nævnt, handler det ikke udelukkende om kun at finde det elselskab, som giver den billigste strøm – det gør det selvfølgelig også. Men en anden faktor som også har en stor betydning for at holde pris og selve energiforbruget nede, er ved at skifte varmetype, hvis det er man har naturgas, oliefyr eller elpaneler.

Dette vil netop være med til at:

 • Mindske varmeregningen
 • Hjælpe på klimaet
 • Undgå vedligeholdelse

Det er selvfølgelig en god ide at undersøge hvilket elselskab der er det billigste, men det er ikke det som er afgørende. Der er også andre faktorer som spiller ind for din elregning.


Se listen over anmeldte elselskaber her

Det kan altid være en god ide at undersøge selskabernes trustpilot anmeldelse, når du er på udkig efter et nyt elselskab.

Herunder har vi lavet en samlet liste over, 10 forskellige selskaber og deres Trustscore.

Elselskab Trustpilot score
NRGI 4.8
Jysk Energi 4.8
Gasel 4.5
NORLYS 4.4
Energifyn 4.4
Blue Energy 4.3
Strømlinet A/S 4.3
OK 4.2
Natur-Energi 4.2
EWII 4.0

Hvordan vælger man det rette elselskab?

Når du skal vælge et elselskab, hvad end det er fordi, at du har flyttet adresse og nu skal finde den rette mulighed for den bopæl, du nu har fået, eller om det er der fordi, du synes, at din eksisterende udbyder ikke helt lever op til dine forventninger eller behov, så er der flere ting, der er gode at huske.

Inden du indgår en aftale med en udbyder, hvad end det er det billigste elselskab, så er det godt og vigtigt, at du gør dig helt klart, hvad dine behov og ønsker er. Dette gælder både i forhold til prisen på strøm – om den skal være fast eller varibel -, og det skal være grøn strøm, danskproduceret strøm eller noget helt andet.

Hav desuden også et øje på din nuværende og forventede forbrug, da dette også vil have betydning for, hvor meget du vil skulle betale i el, men også hvad ud har at gøre godt med i din aftaleforhandling.

Se de forskellige elselskaber, for at finde det rette.


Billigste el med elselskab

Hvilke faktorer spiller ind på prisen for et elselskab?

Som nævnt oven for, så afhænger din elpris af, hvad det er for en aftale, du har indgået med dit elselskab. Du kan her vælge at gå med en:

 • Fast pris
 • Variabel pris
 • Kombineret pris

Men foruden selv aftalens prisafregningsmetode, så vil der også være andre faktorer, som spiller ind på prisen på din el. Herunder hører blandt andet:

 • Nettarif
  Dette er prisen, der betales for at få strømmen transporteret fra producenten til din bolig i løbet af døgnets 24 timer. Denne pris vil altid være variabel, og derfor vil den ikke blot variere fra dag til dag, men også fra også til år, og den kan endda variere ned i time for time – ligesom elpriser.
 • Afgifter
  Elafgifter er primært et politisk incitament til, at vi bør skrue ned for vores forbrug, som forbrugere, da vi skal passe på vores klima. For selvom vi bruger vindenergi eller solenergi til at få vores strøm, så koster alligevel noget i klima-kassen og Co2-kassen at producere strøm. Dette betaler vi for vi vores afgifter til el.
 • Moms
  Ligesom med så mange andre produkter på det danske marked, så skal der betales moms af din el.

Læs mere om elpriser time for time her eller bliv klogere på elpriser og ladeboks til elbil.


Find både bedste og billigste udbyder

Det giver god mening, at du gerne vil finde den billigste udbyder, men overvej også hvilken der er den bedste. Det kan være afgørende med ting som god kundeservice, hurtig afregning, overblik og digitale platforme og features til at holde øje med hvornår strømmen er billig.

Det kan betyde mere end man tror, at kunne få fat i sit elselskab hurtigt, hvis der skulle opstå problemer i hjemmet med strømmen. Det giver anledning til refleksion i forbindelse med, hvordan vælger man elselskab? Og hvilke kriterier spiller ind – foruden hvilket der er det billigste el selskab i Danmark.


Sammenlign energiselskaber løbende

For at finde det billigste elselskab kan det være en enormt god idé at holde godt øje med både elpriser løbende men også hvordan de forskellige selskaber udvikler sig i pris, hvad de udbyder, afgifter eller andre parametre, som ændrer sig.

Priserne ændrer sig time for time, og derfor vil pladsen for den billigste el udbyder også variere. Derfor har vi samlet alverdens muligheder for et godt sammenligningsgrundlag her på siden. Det er derfor både mellem forskellige selskaber, men også priserne løbende.

En rapport fra december 2022 fra Forsyningstilsynet og Energitilsynet påpeger netop også, at det er vigtigt regelmæssigt at undersøge sit energiselskab, deres priser, afgifter og energikilder, og om der er sket ændringer herpå.


Anvendte kilder og værktøjer

 • Du kan med fordel bruge denne beregner til at beregne elpriser.
 • Find 5 gode tips til at vælge den rette udbyder hos energy5.

FAQ

Hvordan finder jeg det billigste elselskab?
Den bedste måde at finde det billigste elselskab på, er ved at undersøge og sammenligne priser løbende. Fordi priserne på strøm ændrer sig hele tiden, så er selskaberne også nødt til at justere deres priser. Hold dig opdateret på elpriser hos Mooly.

Hvordan mange elselskaber kan jeg vælge mellem i Danmark?
Der findes omkring 50 elselskaber i Danmark, og der kommer hele tiden nye til. Der er altså masser af forskellige at vælge mellem, hvor du kan finde en aftaler, der matcher dig og dine behov.

Kan jeg frit vælge det billigste elselskab?
Ja, du må helt selv bestemme, hvilket elselskab du ønsker at tegne et abonnement hos. Hvis du skifter uden for bindingsperioden, er det også ganske gratis at skifte selskab.

Hvilket elselskab skal jeg vælge?
Du kan helt frit vælge de elselskab, der passer til dig og dine behov. Du kan overveje om der er nogle bestemte ting, der betyder mere for dig når du kigger på selskaber, såsom, hvor grønne de er, kundeservice, pris og andet.

Om forfatteren