Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Billig strøm om natten – spar penge på din elregning 2023

Billig strøm om natten – spar penge på din elregning 2023

solceller bedste i test

Vil du gerne spare penge på el, er det en fordel at køre de mere energikrævende maskiner i de sene nattetimer. Der er nemlig typisk billig strøm om natten, hvilket skyldes mindre efterspørgsel end i dagtimerne.

Hvad koster strøm om natten?


Elpriserne svinger fra time til time, men du kan som tommelfingerregel være sikker på at finde billig strøm om nat sammenlignet med om dagen. Dette skyldes at efterspørgslen på strøm er større om dagen, hvorfor prisen også er højere. 

Vil du have billig strøm, skal du sætte opvaskemaskinen over i de sene nattetimer, hvor elnettet er langt mindre belastet. Det er så simpelt, at de fleste sover, og der derfor ikke er lige så mange, som skal bruge strøm. 


Se også:


Spar penge på din elregning 

Det er oplagt at benytte sig af billig strøm om natten, hvis man ønsker at spare penge på sin elregning.  Du kan selvfølgelig ikke undgå at bruge strøm i dagstimerne, men du kan stadig tænker over at være taktisk med dit strømforbrug. 

Selvom der ikke findes et klart svar på hvad koster strøm om natten, kan du typisk regne med, at der penge at spare ved at vælge billig strøm om natten.

Se også billigste elselskaber.


Find fordelagtige elpriser

Du kan i denne tabel få et overblik over, hvilke elselskaber der leverer billigst strøm per time og om året. På denne måde kan du blive klogere på, hvilken elaftale du skal gå efter, overvejer du et skift. 

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 21.11.23. Kilde: elpris.dk.


Mooly tester

Er du interesseret i andet end strøm, solceller, elpriser eller alt fra denne artikel, er du altid velkommen til at kontakte os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk. Vi holder os altid informeret om, hvordan markedet udvikler sig.

Angivelse af kilder og tests: