Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Billig el – Overskuelig elregning og de billigste elpriser

Billig el – Overskuelig elregning og de billigste elpriser

Strøm er en helt naturlig del af den almindelige danske husstand, og noget vi alle bruger hver dag, så derfor vil de fleste gerne have billig el. Elpriserne ændrer sig hele tiden, og det kan derfor være lidt af en jungle at finde de billigste elpriser på markedet. 

Vi bruger strøm, når vi vasker tøj, ser tv, oplader vores mobiltelefon og holder vores køleskab tændt, og derfor er billig strøm en nødvendighed. Læs med her, hvor vi guider dig til billig el, og hvor du finder de bedste priser. 

norlys
Score
 • Vedvarende energi
 • Månedlig betaling
 • Rabatter på ladeløsninger
nettopower
Score
 • 0 kr. i abonnement
 • Kåret til billigste elselskab
 • God kundservice
edisonel
Score
 • Grøn energi
 • Fast eller variabel el
 • God kundeservice

Er du interesseret i at læse mere om Ewii elpriser, Norlys elpriser


Hvordan finder jeg billig el?

Det billigste elselskab er på nuværende tidspunkt Nordisk Energy.

Du kan herudover finde billig el på følgende vis:

 • Undersøg og få styr på dit nuværende elforbrug
 • Sammenlign og udvælg billigste selskaber
 • Vælg det rigtige tilbud
 • Bliv kunde hos billigste udbyder

Hvis du er på udkig efter billig strøm, så er der flere ting, du skal være opmærksom på i sin søgen. Når det kommer til pris, så vil der altid være en del af prisen, der går til afgifter, transport og moms, og disse udgifter kan du ikke gøre noget ved. 

Generelt kan priserne og tallene godt virke forvirrende, og derfor skal man altid læse det med småt, inden man indgår en ny aftale om billig el. Mange el selskaber kører med tilbud til at starte med, og her kan prisen virke rigtig god, men vær opmærksom på, om den lave pris fortsætter, eller om det er en engangsforestilling. Det er derfor en god ide at læse op på, hvad tallenene og priserne betyder.


Overblik over de billigste elpriser lige nu

Som nævnt, så ændrer priserne på strøm sig hele tiden, afhængig af markedets udvikling. Vi anbefaler derfor, at du sammenligner priserne på billig el mellem selskaberne løbende, så du er sikker på, at få de bedste priser. Læs mere om elselskaber. Her er de billigste elpriser lige nu:

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Vær opmærksom på, at priserne på billig el er dynamiske, og derfor hele tiden ændrer sig. Du kan også læse mere om, hvordan priserne på strøm har ændret sig i Europa


Tre gode råd til at finde billig el

Hvis du er på udkig efter billig strøm, så er der i hvert fald tre ting, der er gode at kigge efter, hvis du vil være sikker på at få en god pris:

 • Kig efter den laveste kWh pris
 • Vælg en aftale hos et selskab, der har lavt abonnementsgebyr, eller intet gebyr
 • Hvis du vælger et introduktionstilbud, så skal du huske at ændre dit abonnement, når tilbuddet udløber

Husk altid at kigge på dine egne behov, når du undersøger mulighederne for billig el, da det ikke er alle, der har de samme behov.


Påvirkninger på prisen på billig el

Ud over, at markedet hele tiden ændrer sig, og priserne følger med her, så er der andre elementer, der også påvirker, hvad din el koster. Produktionen af el afhænger nemlig også af vejret. Der er mere gang i vores vindmøller, når det regner og blæser, end når solen skinner og det er skyfrit. 

Udbud og efterspørgsel påvirker prisen på billig strøm, og det er altså til fordel for dig, når det blæser, for så bliver der produceret mere strøm og du kan få billigere priser.


Hvornår på døgnet får jeg de billigste elpriser?

Prisen ændrer sig fra time til time, og det vil for eksempel betyder, at strømmen er dyrest på de tidspunkter, hvor flest bruger den. Og omvendt er den billigere, når færre bruger strøm. Det kan du læse meget mere om på, hvor side, hvor du kan se elpriser time for time, og bliver klogere på, hvornår du får de billigste elpriser. 


Spar penge på din elregning

Det virker måske åndssvagt at gå så meget op i billig el, men faktisk tyder alt på, at der er store besparelser at finde mellem aktive og passive forbrugere. De aktive forbrugere leder nemlig efter de bedste priser, hvilket godt kan betale sig, ønsker man en billigere elregning.

Vores råd til dig, der leder efter billigste råd er derfor at finde en god udbyder, og derudover vælge variabel pris. På denne måde har du mulighed for at udnytte strømmen når den er på sit laveste, hvor der pludselig er stor forskel.


FAQ

Hvor kan man købe billig el?
Det kan være svært at sige præcis hvor du får billig strøm, men du kan altid kigge hos os, hvor vi giver et bud på, hvor strømmen er billigst lige nu. 

Hvornår er strømmen billigst?
Når flere bruger strøm, som mellem 17-20, er strømmet dyrest fordi der er stor efterspørgsel. Mellem kl. 00.00-06.00 er der mindst efterspørgsel på strøm, og det derfor her du få de billigste elpriser.  

Hvad koster billig strøm?
Prisen ændrer sig hele tiden, og kommer an på udbud og efterspørgsel. Gennemsnitsprisen, som den seneste, er 3,57 kr./kWh, og kan bruges som et pejlemærke for, hvornår du får dyr eller billig el. 

Hvordan får jeg billig el?
Hvis du ønsker billig el, så skal du vælge en leverandør, der ikke opkræver ekstra gebyrer og tillæg. I det lange løb, så er det en fordel at vælge en aftale, hvor du får en variabel pris. Det kan også være en fordel at vælge et el selskab, der har eget system, så du ikke skal betale overpris. 


Mooly tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk

Angivelse af kilder og tests: