Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Services » Frokost Roskilde – Spis lokalt i de bedste omgivelser

Frokost Roskilde – Spis lokalt i de bedste omgivelser

frokost roskilde

Går turen forbi Roskilde til den næste frokost? Her finder du Mydinners guide til de bedste restauranter og caféer i Roskilde, som alle byder på en god omgang frokost til enhver smag.

Du kan også findes guide til det bedste køkkenudstyr, eksempelvis en airfryer, her på siden.

Denne guide er for dig som ønsker at udforske nye og lækre frokost steder i Roskilde.

De bedste frokost steder i Roskilde

Herunder finder du vores bud på og anbefalinger til en god frokost i Roskilde. Du vil helt sikkert kunne finde en cafe eller restaurant, som kan tage imod dig, og som vil falde i din smag. Alle nedenstående bud har unikke og velsmagende muligheder, som du bestemt ikke må gå glip af.


Vi viser dig de helt store frokost-skatte

Med denne guide over de bedste frokoststeder i Roskilde kan du få et overblik over de lækreste spisesteder! Det kan være svært at overskue dem alle, derfor guider vi, hos MyDinners, dig trygt igennem de bedste og mest spændende muligheder at spise til frokost i Roskilde.

I denne artikel

I vores guide kommer vi ind på forskellige restauranter og hvad de gør godt. Det er de bedste restauranter og caféer ift. frokost, som vi synes du skal tage og besøge næste gang du er i Roskilde efter en god frokost. Lad os komme i gang med de bedste frokoster i Roskilde!


Café Florentz

På Algade troner en smuk, hvid bygning og lyser byen op. Er du lokal i byen, ved du formentlig også allerede nu, at der er tale om det tidligere hotel Prindsen, der i dag huser Florentz Café & Brasserie.

Med sit smukke og bemærkelsesværdige ydre og hyggelige og intime indre er Café Florentz en af byen bedste og hyggeligste steder at indtage sin frokost. Menuen er delikat og klassiske og sender med ét tankerne til det franske køkken, hvor moules frites og Chevre chaud er næsten en selvfølge.

Florentz Café & Brasserie er hyggelig at besøge til både frokost, aften eller til en kop lun kaffe midt på dagen. Her emmer af hygge, gode råvarer og god stemning, hvorfor stedet hurtigt kan gå hen og blive et stamsted, når først du har fået smag for den smukke café i centrum af Roskilde.

Adresse: Algade 13, 4000 Roskilde


Namaste

Trænger du til at komme på en smagfuld rejse til varmere himmelstrøg? Hvor solen altid skinner, krydderierne er varme og drikkevarerne læskende og kolde? Så bør du besøge den bedste indiske restaurant i Roskilde, namaste, til frokost.

Her kan du glæde dig til at nyde det bedste fra det indiske køkken. Fra de klassiske retter som butter chicken, chicken tikka masala og naan til nye, spændende og eksotiske smagsoverraskelser. Stemningen er hyggelig og indretningen moderne og afslappende.

Namaste, der ligger på den hyggelige Skomagergade, har åbent til både frokost og aften – og byder alle hverdage på et lækkert og smagfuldt frokost tilbud, hvor du kan gå ombord i alle dine favoritter til en yderst god pris.

Du kan desuden tage favoritter fra frokost med dig som take away, hvis du foretrækker at spise din mad hjemme eller ude i byen i Roskilde. Namaste er med andre ord et absolut besøg værd, hvis du kommer på disse kanter – og trænger til et eksotisk indspark.

Tager du din mad fra Namaste med din hjem som take away, kan du med fordel smide dine naanbrød en tur i din airfryer, så de bliver varme og klar til at blive serveret.

Adresse: Skomagergade 12, 4000 Roskilde


Bosaba

Er du til en senere frokost i Roskilde, så bør du lægge vejen forbi Bosaba. Med placering i den hyggelige Djalma Lunds Gård byder restauranten på fusions dining, når det er bedst. Her får du nemlig serveret de lækreste småretter, der henter inspiration fra det mellemøstlige og asiatiske køkken. 

På menuen finder du blandt andet den populære asiatiske dampede bolle BAO, mellemøstlige falafler og marrokanskinspireret græskarsuppe.  

Restauranten indbyder til masser af hyggelige stunder med dem, du har kær. Det er nemlig oplagt at I bestiller en masse små små-retter fra menuen og nyder dem på kryds og tværs af bordet. En hyggelig måde at komme hinanden endnu mere ved.

Adresse: Djalma Lunds Gård 5A, 4000 Roskilde


Marcella

Er du til alt, der rimer på Italien? Så er der intet andet for end at nyde en vellavet frokost i Roskilde på den nyåbnede restaurant. Her serveres alt det bedste fra støvlelandet, der naturligvis tæller både pizza og pasta.

En hyggelig bistro i hjertet af Roskilde, som, foruden frokost og aftensmad, også serverer take away.

Adresse: Skomagergade 40, 4000 Roskilde


Café Korn

Denne café ligger i enden af Roskildes gågade, det er derfor det perfekte stop efter en lang dag med shopping. Her kan du nyde den bedste frokost indenfor i restauranten eller udenfor på det overdækket torv. 

På menuen finder du velkendte caféretter som burgere, salater, sandwich og frokostplatter. Du kan også sætte tænderne i Café Korns vegetar eller veganske retter, eller en af deres berømte frokostmadder, hvis sulten ikke er til det helt store. 

I weekenden kan du komme forbi og afprøve deres store og lækre brunchbuffet – som altså både kan gælde for en morgenmad og frokost, da du med garanti vil blive mæt i mange timer efter. 

Adresse: Skomagergade 42-44, 4000 Roskilde


Grundsmag

Grundsmag er et økologisk Spisehus i hjertet af Roskilde, placeret i det gamle rådhus på Stændertorvet. Her kan du, i deres spændende menu, finde retter som alle hylder sæsonens bedste lokale råvare. Alle deres råvare er økologiske med stort fokus på bæredygtighed, hvor alt desuden er lavet 100% fra bunden. 

Til frokost kan du finde både dejlige mættende salater, højtbelagt smørrebrød med et moderne tvist, en dagens ret og andre lette retter. Hvis du, efter den bedste frokost, ønsker lidt til den søde tand, kan du finde forskellige kager og desserter, som løbende ændres.

Grundsmag tilbyder desuden også spændende madkurser og andre arrangementer, hvis du, efter at have prøvet deres frokostretter, ønsker at få endnu mere. 

Adresse: Stændertorvet 1, 4000 Roskilde


Pipers Hus

Pipers Hus ligger i Roskildes hyggelige Bypark og har direkte udsigt til fjorden og de grønne omgivelser. Restauranten gør sig derfor særlig godt i sommermånederne, hvor du har mulighed for at sidde på den hyggelige udendørs terrasse, hvor du kan skimte Roskilde Havn og Roskilde Fjord i horisonten. 

Til frokost kan du bestille lækre frokostmenuer sammensat af deres kokke med udgangspunkt i lokale råvare alt efter sæsonen. 

Du kan blandt andet bestille deres helt store frokostplatte med forskellige smørrebrød, du kan også vælge den lille tallerken med et lidt mindre udvalg af Pipers lækre smørrebrød. Du finder ligeledes forskellige salater og meget mere, som gør dette sted til det bedste frokoststed, ligegyldig om du er til det helt store, eller at du i stedet ønsker en mindre frokost anretning.

Adresse: Frederiksborgvej 21, 4000 Roskilde


Raadhuskælderen

Raadhuskælderen er, som navnet antyder, placeret i kælderen på det gamle rådhus og kun 50 meter fra Roskildes Domkirke, som bestemt er et besørg værd, efter du har spist den bedste frokost. 

På menuen hos Raadhuskælderen finder du ligeledes gode og klassiske frokostretter som smørrebrød, bøffer fra grill, salater, sandwich og udvalgte frokosttallerkener. De får desuden mange af deres råvare fra lokale leverandører 

Om sommeren kan du med fordel nyde din frokost i deres hyggelige gårdhave i skyggen, under de mange æbletræer eller i solen med en kold øl eller et godt glas rosé. 

Adresse: Fondens Bro 3, 4000 Roskilde


Restaurant Vigen

Skal dine smagsløg sættes på prøve, kan du med fordel vælge Restaurant Vigen. Her får du nemlig mad, hvor der er smæk på smagene, hvor kvaliteten er i top, og hvor intet mangler. Du har nemlig her at gøre med en restaurant i topklasse, som en almindelig cafe eller spisested ikke når sokkeholderne på.

Der er raffinerede og gode smage, der er sammensat baseret på årstidens grønt, fisk og krydderurter, sammensat til en overdådig menu, som du med fordel kan nyde i selskab med dem, du holder allermest af. Her er der nemlig også rig mulighed for at nyde hinandens selskab uden at skulle tænke på, om der er mad, drikke og tid nok. Det er nemlig dig der er i fokus.

Du kan, til enhver tid, gå ind og læse sæsonens menukort, hvorpå du også kan læse hvilken periode det gælder for.

Adresse: Baunehøjvej 5, Veddelev, Roskilde 4000


Café Ragnarock

På Rabalderstræde 16 kan du besøge Ragnarock – og det siger ikke så lidt. Her møder det bedste fra kulturens verden hinanden i et samsurium af rock, mennesker og mad hinanden i den ikoniske bygning, der netop har navnet Ragnarock.

Café Ragnarock byder på en vellavet frokost i Roskilde – baseret på gode råvarer. Mange endda lavet helt fra bunden, hvilket betyder at du får fuld smag for dine penge. Foruden frokost, inviterer Café Ragnarock hver onsdag til fællesspisning for både uge og gamle i byen. For blo 95 kr. pr. person kan du derfor hive hele familien med til en god bid mad, hyggelig stemning og anden måde af holde onsdag på.

Café Ragnarock er med andre ord et absolut besøg værd, hvis du er i nærheden af Rabalderstræde og ønsker en dejlig frokost og masser af kultur i Roskilde.

Adresse: Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde


Spis din næste frokost i Roskilde

Du finder alle spisestederne placeret centralt i Roskilde med gåafstand til Roskilde Domkirke, stationen, havnen, den store bypark og ikke mindst gågaden med de mange spændende butikker. 

Roskilde er en by, som er rig på gode og spændende oplevelser for hele familien og ikke mindst gode frokoststeder, hvor hele familien helt sikkert vil finde noget for enhver præference.

En oplevelsesrig dag i Roskilde

Roskilde byder, som bekendt, på rigtig mange særlige oplevelser – både når det omhandler mad, men i særdeleshed også kultur. Før eller efter, du har spist den bedste frokost i Roskilde, er det derfor oplagt at gå på opdalgelse i byen, der bugner af historie. 

Skal du besøge Roskilde til frokost, kommer du naturligvis ikke udenom også at skulle besøge varemærke og udflugtssted nummer ét i Roskilde – nemlig domkirken. Det impornerende bygningsværk, der troner over den centrale bymidte, og som med sin enestående arkitektur er blandt de aller vigtigste kirkebygninger i Danmark.

Efter et besøg i domkirken er det oplagt at slentre en tur op og ned ad det hyggelige strøg, der byder på shopping for enhver smag. Det er også i nærheden af netop strøget, du finder mange af de gode restauranter og caféer, hvor du kan nyde den bedste frokost i Roskilde. 

Flere besøgsværdige steder

Når din frokost er spist, domkirken besøgt og de bedste butikker inspiseret, er der ikke andet for, end at besøge den berygtede Roskilde havn, der ligger blot et stenkast fra byens centrum. 

Havnen er nemlig ikke en helt almindelig en af slagsen. Tværtimod huser den – og det såkaldte Vikingeskibsmuseum – hele fem originale vikingeskibe og utallige timers gribende historie om krig, handel, sørejser i det fjerne og vores modige forfædre. 

Vikingeskibsmuseet er oplagt af besøge efter den bedste frokost i Roskilde – og er for både store og små størrelser, når de sætter fokus på det imponerende, maritime håndværk, der kan findes på de storslåede og historiske skibe. 

Ønsker du at få din restaurant, eller generelt virksomhed til at fremstå bedre i søgefeltet? Så kan du læse om SEO firma, og finde den rette rådgivning til dig.


På mooly.dk kan du blandt andet også læse om bedste juicepresser i test, den bedste sushi ad libitum, en masse tilbud København, samt gode tips til spot deals.

Du kan blandt andet også læse vores guide til det bedste sted for frokostordning her.

Leder du efter den bedste kaffemaskine med kværn? Så læs mere her.

På Mydinners kan du også læse mere om hhv. bedste dehydrator, bedste airfryer. En airfryer kan hurtigt blive din bedste ven, så du bør bestemt ikke snyde dig selv for en sådan i hjemmet.

Læs mere om om pund tegn her på siden, så du kan se hvordan tegnet ser ud.

Desuden, hvis du mangler hjælp til Kryds og Tværs, kan vi hjælpe med alt fra: Forfatter krydsord, Pigenavn krydsord til stjernebillede krydsord og instrument krydsord.

Læs om vores de bedste wokpande i test her.

Læs også om korttidsleasing her.

Har du brug for råd til jeres KYC processer? Så læs med hos https://www.newbanking.com/se/


Angivelse af kilder og tests:

culturetrip.com

Om forfatteren